Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

21 hozzászólás

 • OVI március 4. 11:51

  1
  #32
  Létezett. Egy db. összesen... :
  Convair XC-99 - en.wikipedia.org
 • OVI március 4. 11:52

  2
  #17
 • OVI március 4. 11:52

  3
  #43
  Biodrón XD
 • woody március 4. 11:55

  4
  A virslik...rotfl
 • Gabor0827 március 4. 13:59

  5
  #43
  Volt ugyebár pár szemfüles emberke aki drónokkal térképezte fel bizonyos enyveskező emberkék birtokait.
  Emiatt gyakorlatilag az egész országban tilos lett drónozni, magántulajdonban lévő százezres eszközök ezreit száműzve a sufniba...

  Mi lesz hogy ha valami szemfüles solymász/galambász/verebész felszerel pár madarat kamerával, és azzal folytatja a kukkolást?
  Akkor a madarakat is betiltják?
 • _V_ március 4. 13:59

  6
  #29 xd
 • Gabor0827 március 4. 14:01

  7

  És még csak az ötlet sem halott!
  Lásd:
 • Inhouse #5 március 4. 16:02

  8
  @Gabor0827: Kicsit túlgondoltad, nem ezért kell szabályozni. A légiközlekedést veszélyeztették, de vonattal és autóval is ütközött már drón. Mert az emberek hülyék és nem gondolkoznak, csak csinálnak amit akarnak. Kellenek a szabályok, téged is védenek.
 • Inhouse #4 március 4. 16:02

  9
  @woody: Kívánós vagy? :)
 • Gabor0827 #8 március 4. 16:43

  10
  @Inhouse: Valóban történtek balesetek. Valamiért mégis csak akkor kezdtek el törvényt hozni ellene mikor az a pár drón oda repült, és készített felvételt, ahol nem akarták.
  Légiközlekedést marhára nem veszélyeztet egy olyan drón ami bluetooth kapcsolattal max 10-15 méterre tud felszállni. Ekkora hatótávval annak is csekély az esélye hogy vonatnak, autónak megy neki. De ha így történne, a két dekás műanyag vackot egy karcolás elszenvedése nélkül csapná szét a jármű. Ijesztő lehet? alán. Ahogy egy útra pattanó labda, vagy egy elszabadult sárkány. (A madzagon reptetős fajta, nem a tűzokádó.)

  Valamiért mégis szükségét érezték törvényben tiltani az összes felvétel készítésére alkalmas repülő eszköz (közöttük szelfikamerák, és gyerekjátékok) engedélyhez kötését, majd szinte lehetetlenné tették az engedély megszerzését.

  De ha már balesetekről beszélünk: naponta tucatjával történnek balesetek és károkozások rendszám nélküli kismotorokkal. Ezek azonosíthatóság hijján a vétlen felet terhelik, hiszen rendszám nélkül cseszheti a feljelentését. Mégsem történik semmi az ügyben hosszú évtizedek óta.
  Nem úgy a drónoknál. Ott azonnali, és elsöprő volt az intézkedés.

  Ne legyél naiv, ez egy pillanatig sem az emberek védelméről szólt.
 • Gabor0827 március 4. 16:52

  11
  "Valamiért mégis szükségét érezték törvényben tiltani az összes felvétel készítésére alkalmas repülő eszköz (közöttük szelfikamerák, és gyerekjátékok) engedélyhez kötését, majd szinte lehetetlenné tették az engedély megszerzését."
  Jól megaszontam.

  Szóval: Szükségét érezték hogy engedélyhez legyen kötve bármi ami repül, és képet készít. Olyan játékokét is amik méretüknél, és hatótávuknál fogva képtelenek veszélyeztetni bárkit is.

  Ellenben prímán át tudnak látni a 3 méter magas kerítés felett, és kristálytiszta fotókat tudnak közvetíteni az épp ott tartozkodó delikvensekről.
 • farrd március 4. 18:58

  12

  #30 Olyan hosszú ideje vagyunk elzárva egymástól, hogy már ha jönne egy lehetőség van aki nem válogatna csupán alkalmazkodna. Nem én, hanem egy haverom mondta...
 • Inhouse #10 március 5. 09:23

  13
  @Gabor0827: Nem, ez szerintem nem így van.
  A játék kategóriájúak nincsenek tiltva.
  Drónhasználat 2021-től - legter.hu
  Nem vagy szakértő, így szerencsére nem a te véleményed alapján működik a szabályzás.
  "a két dekás műanyag vackot egy karcolás elszenvedése nélkül csapná szét a jármű."
  droninfo.blog.hu/2018/10/16/video_ez_tortenik_ha_dron_utkozik_repulovel…
  Kár ebbe is belekeverni a vélt politikai meggyőződést.
  Szokott úgy lenni, hogy meglátod a tévedésed és korrigálod a valós tények alapján a meggyőződésed, vagy marad ez az elvakult hit?
 • krisztián77 március 5. 18:50

  14

 • Gabor0827 #13 március 5. 20:10

  15
  @Inhouse: Szokott. Most is módosult volna ha nincs benne a törvényben egy bizonyos rész: "adatrögzítővel, például kamerával fel nem szerelt".
  Magyarázd meg nekem hogy ha a balesetek miatt kellett ez a szabályozás, akkor miért került bele ez a rész? Egy kamera nélküli 100 grammos drón kissebb kárt okoz mint egy kamerával szerelt 100 grammos?

  Miért kellene bejegyeztetni és repülési engedélyhez kötni egy szelfidrónt, ami pusztán arra szolgál hogy 2-5 méterről fényképet készítsen a pilótájáról.

  Az általad linkelt magyarázat szerint az nem játék, mert kamerával szerelt. Ez esetben engedélyhez, regisztrációhoz kötött. Elmagyarázod nekem drónlaikusnak hogy miért?
 • Inhouse #15 március 5. 21:01

  16
  @Gabor0827: Nem vagyok drónos, csak ennyit láttam ebből. Továbbra sem az jön le belőle, mint neked. Kellenek a szabályok, mert sok idióta van. Repülőtérnél akar jó felvételt csinálni az egyik, a másik meg a szomszéd lányról a fürdőszoba ablakban. Nincs az embereknek meg a magukhoz való esze, kívülről kell beléjük verni, mit lehet és mit nem. És ennyi. Vagy a másik, hogy személyesen Mészáros Lölö írta a szabályt...khmm...
  Ez egy részletesebb leírás, bár engem annyira nem érdekel a dolog, mint téged zavar ez:
  A drónokra vonatkozó szabályok 2020 (JOGSZABÁLYOK) | Alza.hu - www.alza.hu
 • Gendernyúl #16 március 5. 21:50

  17
  @Inhouse: Kell a szabályozás, de gyakorlatilag kinyírták a hazai drónozást / modellezést. Más EU-s tagállamban sem túl lazák a szabályok, de emberségesebbek, átlag felhasználó számára elérhetőbbek. Vajon miért?
  Egy RC autó is lehet balesetveszélyes, mégsem kell hozzá vizsga, nem kell előre bejelentened hol szeretnéd használni és főleg nem foglalhatod le egyedül, egy személyben az adott területet.
  Pillants rá néhány "fontosabb" helyszínre a térképen, előre 1 hónapra le vannak foglalva a légterek és lesznek is a jövőben... Magánszemélyként, de újságíróként sem fogsz soha ott repülni és magánharckocsikat fotózni...
  De hagyjuk a politikát, nézzük a mezei ember szempontját, mit veszít ezzel (régebbi vidi, de attól függetlenül tanulságos).
  2 évig drónoztam, de ha most ki szeretnék menni a természetbe, néhány jó felvételt csinálni a naplementében, kutyával, barátokkal, esetleg M.o. szebb tájait megörökíteni, mivel kell szembe néznem... szerintem feleslegesen... és senki ne mondja, hogy ennek nincs köze a jelenlegi politikai bAromságokhoz... :
 • Salax #2 március 5. 23:19

  18
  @OVI: Nagy piros-pont!
 • Gabor0827 #16 március 7. 20:59

  19
  @Inhouse: Beszéljen helyettem az aki ért is hozzá.
 • Inhouse #19 március 9. 11:40

  20
  @Gabor0827: Ahha, most már tényleg egyértelmű, hogy a Fideszes politikusok és szárnysegédeik illegális építkezései miatt szigorítottak ekkorát a törvényen. Kezdhetted volna rögtön ezzel a hivatalos videóval és nem értetlenkedtem volna ennyit.
 • Gendernyúl #20 március 10. 23:43

  21
  @Inhouse: Akkor csak simán puszta rosszindulat miatt? Ja az megnyugtatóbb...
  Aki benne van, az sajnos a linkeltek szerint látja, aki nem, az nem. :(
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!