Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

16 hozzászólás

  • Árpi április 15. 18:31

    1
    #32 Igen, ő az én kis tigrisem.
  • pecáros április 15. 20:41

    2
    #31 Régen volt otthon egy ehhez hasonló fúrógépünk. Nyáron a kétszáz literes hordókba beleszedtük a barackot, a fúrógépbe pedig lett készítve egy nagy mikszer fej, 5 perc alatt "ki volt magozva" a cefrénekvaló.
  • Salax április 15. 21:53

    3
  • Árpi #2 április 16. 20:13

    4
    @pecáros: És aztán hogy szedtétek ki a magokat ? Mert oké, hogy a mag mâr nem volt a barackokban, de hogy került ki a hordóból ? :| Magostól megfőzve cián keletkezik benne, szóval nem túl szerencsés.
  • pecáros #4 április 16. 20:32

    5
    @nagyarpi0011: Nem, a magokat nem főztük bele. Volt egy szita, amit a kazán tetejére tettünk, azon felakadtak a magok, meg azok amúgy is a hordó alján voltak, a vége felé kicsit jobban figyeltünk. Ezer liter felett főztünk barackpálinkát évente. :) (Életemben nem ittam meg összesen egy liter pálinkát.)
  • Árpi #5 április 16. 21:18

    6
    @pecáros: Ja oksi, értem, csak hirtelen olyan befejezetlen volt az előző kis történeted a fúró/turmixolóról. :D Már furcsáltam, hogy csak nem-e bennehagytátok. Én amúgy minden alkoholos italt szeretek, ami "a" betűvek kezdődik. Asört, abort, apálinkát... xd
  • pecáros #6 április 16. 21:38

    7
    @nagyarpi0011: Legközelebb igyekszem részletesebben mesélni majd. :) Szóval nagyon oda lett figyelve a minőségre, mivel néhai nagyapám, apán elég komoly fogyasztók voltak, azonfelül elég sokat ajándékoztunk üzletfeleknek, barátoknak, stb. Nincs bajom az alkoholokkal, de nekem 40% felett már erősek... Elvagyok a bor / metaxa / jager vonalon.
  • Árpi #7 április 16. 22:04

    8
    @pecáros: Hmmm, én igazából az utóbbi időben leginkább csak boros vagyok. Nagy melegben még sörös, pálinkát meg csak nagyon ritkán iszom. :)
  • pecáros #8 április 17. 07:30

    9
    @nagyarpi0011: Jó is az! Vörös / fehér / rozé?
  • Inhouse #8 április 17. 07:46

    10
    @nagyarpi0011: Én is dettó...manapság fehér félédes a közepéről.
  • Árpi #9 április 17. 08:28

    11
    @pecáros: Leginkább vörös félédes. Ha nagyon száraz, azt nem szeretem. :)
  • Árpi #10 április 17. 08:32

    12
    @Inhouse: Hmmm, én fehéret egy évben csak egyszer-kétszer szoktam inni. Szeretem, csak a vöröset sokkal jobban, úgyhogy borvásárláskor valahogy mindig inkább vörösre csapok le. :D Általában 2-3 hétig eltart egy üveg bor nekem. Az nem hiszem, hogy sok lenne. Csak 2-3 naponta iszom egy kb. fél-egy decit. Nem volt ez mindig így, de aztán elkezdtem érezni, hogy olyan vagyok, mint a mosott szar minden másnap, aztán az már nem volt jó... rotfl
  • Inhouse #12 április 17. 08:57

    13
    @nagyarpi0011: Kb. 2-3 hetente találkozunk egy baráti házaspárral hétvégén, akkor kaja mellett elmegy négyünkre 2, max 3 üveg bor. Aztán megint csend. Bár tegnap este egyedül megittam 2dl-t csak úgy. Az asszony vörösös, de én már nem bírom, savas. Ja, tegnap ő is ivott az övéből. Nyűgös a gyerkőc...
    Elég nagy a szórás, ittam már jó félszáraz, sőt száraz bort is, amire azt mondtam volna, hogy félédes. Meg ittam olyan félédest, amire azt mondtam volna, hogy extra dry. :)
  • Árpi #13 április 17. 09:03

    14
    @Inhouse: Hmmm, a megnevezése nem is minden, inkább amilyennek ízlődik. Én is voltam már hasonlóképpen... Elvileg nem száraz vörös bor volt, ami majdnem kifodult belőlem, úgy kapart. >< Most lett egy kis szőlősünk, kb. 50 liter bor biztos lesz belőle. Majd ha már kitapasztalom, hogy hogy a jó házit csinálni, akkor küldök szivesen ! :D Többnyire Otello a szőlő. :)
  • pecáros #11 április 17. 20:16

    15
    @nagyarpi0011: Sok sikert hozzá! Tavaly mi is ültettünk szőlőt, de én nem tervezek bort készíteni belőle.
  • Árpi #15 április 17. 21:22

    16
    @pecáros: Hát lehet, hogy mi is előbb lelegeljük, minthogy azzá válhatna.., rotfl
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!