Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Az Oroszország Hangja és más források arról számoltak be, hogy 300 millió éves alumínium gép darabját találták meg Vlagyivosztokban. Szakértők azt mondják, a talált fogas léc gyártási folyamat és nem természeti erők műve. A történelem ciklikusan váltakozik. A felhőkarcolókkal tűzdelt megalopoliszok nem új keletűek. Sok millió évvel ezelőtt is volt (vagy lehetett) nem egy ilyen világ, mint a mai.

Zamanskaya szerint, egy Vlagyivosztoki illetőségű férfi egy hideg téli estén bukkant a fogasléc formájú fémre, ami egy széndarabból állt ki, amivel éppen az otthonát akarta fűteni.
A felfedezése megbabonázta, és mint felelős polgár úgy döntött, hogy segítséget kér a Primorye régióban élő tudósoktól. Miután vezető szakértők megvizsgálták a fémtárgyat, a férfi megdöbbent, mikor megtudta felfedezésének feltételezett korát. A fémdarab feltehetően 300 millió éves, amire még a kutatók is csak azt tudták mondani, hogy valószínűleg nem természeti erők hozták létre, hanem azt valaki legyártotta. Az, hogy kik használhattak alumínium fogaskereket még az idők hajnalán, továbbra is megválaszolatlan kérdés.
A lelet nagyon hasonlít egy fogazott fémlécre, melyet mesterségesen hoztak létre. Olyan, mint a mikroszkópoknál használt fogasléc, illetve különböző műszaki és elektronikai eszközökben használatos alkatrész, mondja az író Natalia Ostrowski a KP UA Daily munkatársa.
Napjainkban viszonylag gyakori, hogy furcsa tárgyak kerülnek elő ásványi anyagokból. Az első ilyesfajta felfedezés még 1851-ből való, mikor Massachusetts-i bányászok találtak egy cink-ezüst, díszített vázát egy kibányászott kődarabban, melynek korát egészen a kambriumi időkre datálták, ami körülbelül 500 millió évet jelent.
Hatvanegy évvel később amerikai tudósok Oklahomában egy vasedényt találtak, ami egy széndarabba volt ágyazódva, és ami 312 millió évesnek bizonyult. Aztán 1974-ben egy romániai homokkő bányában egy alumínium szerkezet részét találták meg, melynek eredete ismeretlen volt. Egy kalapácsra vagy egy Apolló űrhajókon használt lábtámaszra hasonlított, a darab korát a Júra korzsakra tették, melyet ember akkor nem készíthetett. Mindezek a felfedezések nemcsak, hogy tanácstalanná teszik a tudósokat, de aláássák a modern tudomány legalapvetőbb tanításait is.
A fémdarab, amit nemrég Vlagyivosztokban találtak egy újabb tény, ami zavarba ejti a tudósokat. A széndarab, amiből a tárgy előkerült a Chernogorodskiy bányából, Khakasia régióból került Primorye-be. Tudva, hogy a szénkészletek ebben a régióban körülbelül 300 millió évesek, orosz szakértők csak arra tudnak következtetni, hogy a tárgy csak a szén képződése előtt kerülhetett oda.
Egy másik kérdés, ami nagyon érdekli a tudósokat, hogy az alumínium ötvözet vajon földi eredetű-e? Meteoritok tanulmányozása alapján ismert, hogy létezik a földön kívüli eredetű alumínium-26, mely ezt követően magnézium-26-tá bomlik le. A 2%-os magnézium tartalom talán jelentheti, hogy a darab a földön kívülről érkezett. De lehet bizonyíték korábban a Földön létező ismeretlen civilizációk létezésére is. Mindenesetre további vizsgálatok szükségesek ezen feltevések megerősítésére.
Az első vizsgálatokat Oroszországban végezte az anomália kutató és biológus Valerij Brier, aki az alumíniumból vett mikroszkópikus méretű mintákat tanulmányozta. Valery Brier röntgendiffrakciós elemzésnek vetette alá a fémet. Ez azt mutatta, hogy nagy tisztaságú alumíniumról van szó, melynek mindössze 2-4% százalékos a magnézium tartalma. A Szentpétervári Magfizikai Intézet főmunkatársa Igor Okunev is megerősítette a lelet korát.
Egy Cape Nazimova közeli orosz szigeten végzett tengerfenék alatti 9 méter mélyen történt szikla minta fúrásakor egy furcsa fémötvözet került felszínre, melyet a történelem előtti korban a homokkő tartósított, korát 240 millió évesre tették. A különleges ötvözet drabjai szokatlan összetételűek voltak, és nem tett túl jót a fúrógépnek sem. Az ötvözetek egyértelműen mesterségesek voltak, amit csak intelligens lények hozhattak létre, mondta Brier.
Nem olyan régen szintén Oroszországban találtak egy mechanikus szerkezetet, mely vulkáni kőzetből került elő, korát 400 millió évre becsülik.
Megállapítást nyert, hogy a Kamcsatka-félszigeten, 150 mérföldre Tigil falutól a Szentpétervári Egyetem régészei furcsa kövületeket találtak. A leletek megbízhatóságát igazolták. Yuri Golubev régész és társai elcsodálkoztak azon, hogy a szakértők szerint ezek egy valamiféle gép alkatrészei.
A legősibb vázát 1851-ben Massachusetts-ben egy kőbányában történt robbantás eredményeként fedezték fel. Ez egy ezüst-cink váza, melyen szőlőre hasonlító díszítés látható. A váza életkorát 534 millió évesnek találták, ahogy a sziklát is, amiből előkerült.
Egy másik furcsa lelet amit egy darab szénben találtak, egy fém edény, ahogy a képen is látható. 1912-ben Oklahomában került elő, korát 312 millió évre becsülik.

17 hozzászólás

 • Gekko3src 2013. november 26. 04:27

  1
  jah 500 millió év alatt nem bomlik le egy 1 cm-es kis fémdarab ?....
  meg arra is kíváncsi lennék hogy állapítják meg hogy az 500 millió éves illetve pl hogy 320 vagy 360 millió éves valami....
 • Freunddaddy #1 2013. november 26. 05:15

  2
  Youtubon is sok hasonló kisfilm van. Magukat tudósnak nevező egyének bizonygatják az igazukat..... barom
 • lepi 2013. november 26. 05:31

  3
  A szénben talált lelet kormeghatározása nem túl bonyolult. Szén izotópos vizsgálattal-mondjuk.Ha meg más nem,a szén kialakulásához kell egy "kis" idő!
  Földrajz és környezet órákon végül is ülni kellett valakinek a hátsó padban is!
 • RIP #3 2013. november 26. 07:43

  4
  @lepi: de gonosz vagy..lol
 • .kEPi 2013. november 26. 08:36

  5
  Most komolyan: kinek jut eszébe egy furcsa kis fémdarabot 1: felvenni 2: azt sejteni, hogy idegen vagy fura anyag és bevizsgáltatni?
  Fura nekem ez, mindenesetre a kormeghatározás nem nagy ügy manapság.
  De mint tudjuk: az oroszoknál minden előfordulhat
 • BituMan 2013. november 26. 08:58

  6
  a falunkban is van egy família (Virágék) azok is minden baromságot kitalálnak... pár éve volt is a fókusz-ban a családfő hogy ő ilyen meg olyan meteort talált... (egy kvarc darab volt...)
 • Sasos #1 2013. november 26. 09:45

  7
  @Gekko3src: Mondjuk azt is tanították, hogy az alumíniumot vékony oxid réteg veszi körül pillanatok alatt, ami megvédi a körbezárt fémet a további oxidációtól. Ráadásul az olvadáspontja is magasabb az alumíniumoxidnak, mint az alumíniumnak, ezért is körülményes a hegesztése forrasztása. Ennek ellenére a „hír” lehet kacsa, csak ne valótlanságokkal támasszuk ezt alá.
 • pepuccso 2013. november 26. 10:11

  8
  ennyi idő alatt elporlad az alumínium, sztem, a hír amúgy eléggé kacsának tűnik, esetleg MÉGIS igazak a nyálas amcsi filmek az időgépekről???

  Amúgy: Primorje, csernogorszki, esetleg messzecsúzettsz
 • lepi 2013. november 26. 11:55

  9
  RIP:nem gonosz,realista!:D
 • DonQuijote #8 2013. november 26. 12:50

  10
  @pepuccso: Azt írja hogy a szénben találta az alut, az meg ugye nagy nyomáson keletkezik nem kicsi idő alatt. Az alunak sem levegője sem semmilye nem volt ez alatt mitől is porladna?
  Ugye mint tudjuk a légmentesen lezárt dolgok eszméletlen ideig elállnak:D
 • radirr 2013. november 26. 15:58

  11
  Mi a franc ide is beköltözik a History Channel?
 • Gpety 2013. november 26. 17:41

  12
  Ez külön tetszett: "Egy k a l a p ácsra vagy egy Apolló űrhajókon használt lábtámaszra hasonlított". Kb mondhatnánk, hogy olyan volt, mint egy hangya, vagy mint Pamela Anderson. :D.
  Amúgy annak ellenére, hogy a veszedelmesen nívós beforeitsnews.com-ról származik a hír, jó érzés eljátszadozni a gondolattal, hogy akár még pici igazság lehet is benne, én speciel szeretem az ilyen sztorikat. :)
 • adriai6 #12 2013. november 26. 17:44

  13
  @Gpety: ezt nemszeretem mikor azt mondjak hogy honan van mikor nem onan van azt sem tudom mi a fakszom az az oldal de lusta vagyok meg nezni mert nem erdekel lehet hogy ahonan en szedtemonnan szedte vagy pont forditva le van szarva de hulye seget ne irj XD a hasonlatod viszont tetszet :D pamela anderson rotfl
 • Gpety #13 2013. november 26. 18:20

  14
  @adriai6: kb egy éve olvastam ott, még a kalapács vs. űrhajó támsztóláb hasonlat is szó szerint megvan benne, innen volt emlékezetes, akkor is jót derültem ezen: "reminiscent of a hammer or a support leg landing spacecraft “Viking” and “Apollo”" :D
  Aztán, hogy ki fordította, hova, meddig, meg hogy talán még régebbről, máshonnan ered, azt meg nem mondja senki. Legfeljebb majd 500 milla év múlva, mikor már a vidrák uralják a Földet. :)
 • adriai6 #14 2013. november 26. 18:53

  15
 • jetlimester #14 2013. november 26. 19:10

  16
  @Gpety: Tévedsz mert a macskák fogják! Miauralom! rotfl
 • thrasher 2016. november 1. 13:02

  17
  Különben is, a föld lapos, és a nap kering körbe, körbe :D
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!