24 hozzászólás

 • pepuccso 2017. augusztus 9. 21:28

  1
  Jézusom, de gáz!

  De az is lehet, hogy meg sem építették és egy dicapribogyó nevű mérnök-színész maketthajója süllyedt el.

  Jó lenne, ha legalább felolvasni tudnál, pajtás...

  Chemtrailről nem akarsz hasonló komolyságú "fényteltáró" vidit?!
 • [ törölt felhasználó ] 2017. augusztus 9. 21:29

  2
  Ez egy ideális képtelenség , én se csinálhattam volna jobbat!
 • black235 2017. augusztus 9. 22:47

  3
  Egy két hónapja találtam rá én is erre az elméletre. Kb ezeket az infókat találtam hozzá neten (a teljesség igénye nélkül).

  A két hajó között a legszembetűnőbb különbség a második fedélzet. Az egyiken ez félig zárt kisebb méretű rendezetlen ablakokkal, a másikon teljesen nyitott.

  Tapasztalatom szerint a neten nagyon sok olyan kép van ami alá Titanic van írva viszont az Olympicot ábrázolja (vagy fordítva).

  Amik alátámasztják az elméletet:
  - Kering a neten egy kép amiben egy Olympic osztályú hajó látható építés alatt a dokkban olyan ablakokkal mint az Olympic viszont a hajó neve jól láthatóan Titanic.
  - Az Olympic a Hawk nevű cirkálóval ütközött össze. A vizsgálatokban az Olympic kapitányát hozták ki felelősnek, annak ellenére, hogy a szemtanúk állítása alapján nem ő követett el hibát. Emiatt egy nagyobb összegű kártérítéssel büntették a White Star Line-t. Viszont ekkora összeg nem állt a White Star Line rendelkezésére. A baleset során az Olympic két rekesze telt meg vízzel valamint sérült (állítólag görbült) a hajó gerince is. Ennek javítása elég költséges és időigényes lett volna, így jelentős bevétel kiesét okozott, a büntetés mellett.
  - A Titanic első útjára J. P. Morgannek a White Star Line tulajdonosának is volt jegye, viszont az utolsó pillanatban lemondta betegségre hivatkozva az utat,
  - Hasonlóan több ismerőse is betegségre hivatkozva lemondta az utat.
  - A Titanic elsüllyedéséről először tudósító újság azt írta, hogy mindenki megmenekült.
  - Az SS Californian, jéghegyekre hivatkozva megállt az éjszaka közepén látótávolságra a süllyedő Titanictól. A rakománya állítólag valami ruházat vagy takaró volt.
  - A Titanic megmaradt mentőcsónakjai között állítólag találtak olyat amin erdetileg Olympic állt csak át volt festve Titanicra.

  Amik ellentmondanak ennek az elméletnek:
  - Állítólag az első hajó az Olympic üzemeltetése közben szerzett tapasztalatok alapján lett zárt a fedélzet a második hajón a Titanicon, mert az utosok nem igazán használták. Az elsüllyedt hajón zárt fedélzet van.
  - Én csak egy képet találtam a neten ami alátámasztja az elméletet. Szinte minden leírás arra hivatkozik.
 • kisja 2017. augusztus 10. 10:07

  4
  Na még ez is! Mi fog még napvilágot látni?
 • AcIv55 #4 2017. augusztus 10. 10:31

  5
  @kisja: keresgéljünk! rotfl
 • xamuba 2017. augusztus 10. 10:47

  6
  Elvis is él!!! :)
 • WeBDeeMo 2017. augusztus 10. 11:49

  7
  És a föld lapos :D
 • LongJohnHolmes #1 2017. augusztus 10. 15:58

  8
  @pepuccso: Mire alapozod ezt? Mennyit foglalkoztál a témával? (vagy bármilyen komoly témával?) Mindig csak azt védd, amit biztosan tudsz. Olyat soha, amit nem tudsz. Hátha nem is úgy van, ahogy tanították neked.
 • pepuccso #8 2017. augusztus 10. 16:26

  9
  @LongJohnHolmes:
  Ugyanarra alapozom, amire ezt: A Föld gömbölyű.

  Sohasem láttam, nem is fogom, mégis tudom, hogy az.

  Elég meggyőzően elmagyarázták, miért olyan, alátámasztották érvekkel.

  Az ilyen és ehhez hasonló álhírek pont jók arra, hogy megtévesszék azokat, akik elfelejtettek bejárni az általános iskolába, no meg amolyan "clickbait" jellegű hülyeségek.

  A Föld lapos - ezt egy magyar idióta terjeszti, sztem a hírnév miatt.

  Jézus magyar volt - minősíthetetlen hülyék gyülekezete

  Hitler él - Alapfokú Biológiaismeretek Teljes Hiánya Társaság

  stb.
 • LongJohnHolmes #9 2017. augusztus 10. 16:40

  10
  @pepuccso: Nos tévedsz, mert nem tudod. Csak elhiszed. Bár, ha repültél már magasan, akkor könnyebben hihető, hogy a föld gömbölyű. Ma már sok egyéb helyről is lehet bizonyítékot szerezni arról, hogy a föld gömbölyű. De a Titanic-ról semmiféle bizonyítékod nincs ami e hírt cáfolná.
  A többi, amiket felsoroltál a logikáddal próbálod bizonyítottai. De egyiket sem személyes megtapasztalással tudod.
  Jó helyen kapiskálsz hogy a hír forrását próbálod kikezdeni. Csakhogy ez azokat a híreket is érinti, amiket elhiszel.
  A kettő között semmi különbség nincs, csak az, hogy nálad melyik irányba billen a hír. A hihető vagy a nem hihető felé.
 • pepuccso 2017. augusztus 10. 16:53

  11
  Aha.
  Itt elérkeztünk egy ponthoz - nevezetesen a hithez - ahol már minden megkérdőjelezhető. Szerinted a Nap egy csillag? Lehet, hogy egy paca és valaki, aki a Titanicot most is a gyárban tartja, csak bekapcsolja reggel a fényt és a hőt, oszt' csá.

  Az ilyen kacsa hírek esetében pont az a lényeg, hogy elbizonytalanítsa az olvasót, aztán a hülyeségek tömkelegét felhasználva manipulálják. A miértre sok magyarázat létezik.

  A fordított eset: semmi bizonyíték nincs rá, hogy nem a Titanic süllyedt el - csak találgatás. Innentől nem tudod, csak hiszed.
 • LongJohnHolmes #11 2017. augusztus 10. 21:23

  12
  @pepuccso: Nos, én nem hiszem el ezt a hírt de nem is cáfolom, mivel nem tudom az igazat és nincs infóm, Biztos csak te vagy a dolgodban. Azt viszont sokkal nagyobb valószínűséggel állítom, hogy neked sincs semmi infód a dologról, így nincs semmiféle alapod arra, hogy azt állítsd, hogy ez nem igaz.
  Tudod, mint az általad említett chemtrail. Arról sincs semmiféle bizonyítékod sem cáfolatod.
  Hogy tudod eldönteni, hogy melyik hír kacsa, amivel téged manipulálni akarnak?
 • Aztaaaa.. #9 2017. augusztus 11. 00:09

  13
  @pepuccso: Igazat adok neked. Ez a videó egy hülye gyerek által összeollózott szar, aminek semmi valóságalapja nincs. Ráadásul. olyan ocsmányul beszél, hogy az már fáj. Az Olympicnak is volt biztosítása. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy amikor az Olympic hadihajóval ütközött, a biztosító nem fizetett a társaságnak, hiszen a hadihajó volt a hibás, illetve az királyi tulajdonban volt ezért a királyságnak kellett helytállnia. Tehát, nem azért nem fizetett mert nem volt biztosítása, hanem azért, mert vitatta a felelősséget. Lehet itt keverni a dolgokat, mert valóban volt időszak, amikor az Olympic-nak nem volt polgári biztosítása. Ez az időszak a háború idejére esik, amikor csapatszállító hajónak minősítették így katonai hajónak minősült, ezért a biztosító felmondta a biztosítást. Ez viszont már jóval később volt. Az ütközés után az Olympic-ot először Southamptonban hozták helyre majd a végleges javítást valóban Harland and Wolff-nál fejezik be. Itt találkozott a két hajó egy rövid időre, de a Titanic, ekkor még nem volt kész, csak vízre lett bocsájtva, több hónap kellett még a belső tér kiépítéséhez. Ha ekkor helyet cserélnek, akkor a Titanic Olympic néven hajózik ki üres belső térrel! Igen meggyőző az ablakok említése. Csak egy bökkenő van. A nyíllal bemutatott ablakok a két hajó elején vannak, a víz alatti felvétel viszont a farrészt mutatja, ahol mind a két hajónak szinte azonos a kiképzése. A legfontosabb pedig, az, hogy a hajókon több ezer helyen szerepel a nevük is. Például, étkészletek, kádak, bútorok, gépészeti elemek, stb. Ezeket kicserélni szinte lehetetlen maradéktalanul. A megtalált Titanicról számos bizonyítékokat hoztak fel, amelyek szintén bizonyítják, hogy az a Titanic volt. Budapesten a Király utca 26-ban látható a Titanic kiállítás, ott láthat mindenki a Titanicról felhozott tárgyakat, köztük olyanokat is, amelyek egyértelműen erről a hajóról származik és nem az Olympic-ról. A kapitány személyéhez egyébként a biztosítótársaság ragaszkodott, mondván neki már van tapasztalata az ilyen felépítésű hajók irányításában. Így az Olympic kapitánya a volt másodkapitány lett a Titanicé pedig Edward John Smith.
 • pepuccso #12 2017. augusztus 16. 14:37

  14
  @LongJohnHolmes: Nos, én pedig cáfolom, oszt kész.

  Bizonyíték: nem tudják bizonyítani, hogy nem az süllyedt el.
  Csókolom.
 • LongJohnHolmes #14 2017. augusztus 16. 23:06

  15
  @pepuccso: Te sem az ellenkezőjét.
 • pepuccso #15 2017. augusztus 18. 10:24

  16
  @LongJohnHolmes: Bocsika, én nem tettem fel hülyeségekkel és bizonyíthatatlan állításokkal teli videót, tehát ugyanott vagyunk, ahonnan indultunk: a Titanic süllyedt el azt kész.
 • LongJohnHolmes #16 2017. augusztus 18. 11:00

  17
  @pepuccso: De, Épp az utolsó mondatod is állítás. Tedd elé a "szerintem" szót és úgy bármilyen hülyeséget mondhatsz bármiról, bárkinek, bármikor.
 • pepuccso #17 2017. augusztus 18. 11:29

  18
  @LongJohnHolmes: Bizony, és amíg ezt nem tudod cáfolni, addig igaz állítás is marad.
  Ez a videó valóban nagy hülyeség, amit én állítok, az nem.
  Mert nem tudod cáfolni.
  Pont
 • LongJohnHolmes #18 2017. augusztus 18. 11:43

  19
  @pepuccso: Nem sok logikád van. Sajnálatos.
 • pepuccso #19 2017. augusztus 18. 11:49

  20
  @LongJohnHolmes: Nálad több, szerencsére, ez téged nem ment fel.
  Ja, és a Titanic süllyedt el - vágod? :D
 • LongJohnHolmes #20 2017. augusztus 18. 11:51

  21
  @pepuccso: Elolvastalak. na csá.
 • pepuccso #21 2017. augusztus 18. 11:56

  22
  @LongJohnHolmes: Jól tetted, tanultál valamit, szióka :D
 • laci86 #10 2017. augusztus 18. 12:21

  23
  @LongJohnHolmes: A magasba repülés nem bizonyíték.. azt a görbületet okozhatja a légkör által kiváltott optikai csalódás is!
 • nézelödő 2017. augusztus 18. 14:37

  24
  Ok ,skacok de mindkét hajó OL feliratu hajócsavarral rendelkezett? Azt azért körülményes cserélgetni?
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!