Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Csak sajnos sokan nem tartják be ezt az egyezményt a fejlett országok között kalap

14 hozzászólás

 • Airmen 2015. június 16. 22:47

  1
  Három ország van, amelyik soha nem fogja betartani ezen egyezményeket, meg egy ráadás, ami nyíltan le is szarja azokat.
  -USA
  -Kína
  -Oroszország
  +1 Izrael

  Az űrből való kitiltogatás is csak formális.Mivel senki nem tudja ellenőrizni, így megakadályozni sem lehet azt, hogy valaki atomot vigyen az űrbe.
  Két országnak volt meg az elmúlt évtizedekben a képessége ehhez:USA, Szovjetunió/Oroszország és véletlenül nekik minden feltétel adott is volt.
  Hülyék voltak, ha nem tették meg.

  Tiltani meg az említett országok akkor akarnak valamit, ha a másik nagy ellenfélnek több vagy jobb van.Lásd:Az USA az orosz atomarzenált olyannyira le akarta szerelni, hogy finanszírozta az Akula tengeralattjárók szétszedését, csak mert az oroszoknak/szovjeteknek több volt(hogy jobb-e, azt jobb, ha nem tudjuk).Bár ma is több van az oroszoknak, mint bárki másnak(vagy a világ többi országának összesen).

  Biológiai fegyverekre kitérve:A középkorban sok helyen bedobálták a betegemberek hulláit a várakba és megvárták míg odabent elterjed a kór.Ekkor könnyebb volt legyőzni a bent lévőket :) Régen sem voltak kíméletesebbek.
 • kisokka #1 2015. június 16. 23:09

  2
  @Airmen: Arra is volt példa, hogy leprásokat küldtek a városba jóval a hadüzenet, vagy ostrom előtt, a geciség határtalan:D
 • Magister #1 2015. június 16. 23:29

  3
  @Airmen: nem kellettek ahhoz betegek hullái. Ha "átlagos" párnapos/hetes halottakat lőttek be egy várba, akkor a becsapódáskor a szerencsétlenje szétkenődött, méghozzá olyannyira, hogy összetakarítani sem lehetett. A visszamaradó darabokon meg remekül megéltek a kórokozók...
 • Magister 2015. június 16. 23:37

  4
  #2 Ennek a fegyvernek a fő célja, ha jól emlékszem az volt, hogy a rohamozó lovasok dárdáit lehetett, kellett vele összetörni, megfosztva őket a fő fegyverüktől. Erre a hossza és a súlya tette alkalmassá (A harmadik képen látszik is, hogy nincs is megélezve.) Ha valaki jól bánt vele, akkor nemcsak a dárdákat, hanem a lovak lábait is ki tudta vele csapkodni, hogy a lovassal ezután mi történt, abba inkább nem mennék bele. Aki ilyet forgatott, annak dupla zsold járt, cserébe az első sorokban állva a túlélési esélyéje jelentősen lecsökkent... Valószínűleg ember ellen használva irtózatos sebeket lehetett vele okozni.
 • koppany82 2015. június 17. 06:26

  5
  Nagyon jók, illetve nagyon rosszak...
  Viszont maradjunk a realitás talaján. Időjárást befolyásoló gépek??
  Olvastam én is ilyenekről, de ez vicc...
 • Onei #1 2015. június 17. 07:30

  6
  @Airmen:
  Nos attól függ milyen egyezményről van szó. Mert akkor nyugodtan ide vehetjük a Franciákat is akik gondolkodás nélkül adnak el a haszon miatt csúcstechnológiát bárkinek, megbontva azzal a régió erő egyensúlyát.
 • Onei 2015. június 17. 07:31

  7
  Lézerfegyverek miért kerültek ide?
 • DrGore 2015. június 17. 09:34

  8
  A 4. képen látható szétnyíló lövedékek nem tartoznak ide. Azokat nem a katonai hanem a rendvédelmi erőknél használják. A célja az hogy a lövedék benne maradjon a célpont testében. Értelem szerűen nem kell arra figyelnie a rendőrnek hogy ki van a célpont mögött, Illetve a lövedék a teljes energiáját leadja nagyobb sérülést okoz így akár már egyetlen lövéssel ártalmatlanná tehetik a bűnözőket ami szintén csökkenti felesleges kockázatot. Egyébként hasonló elven működik az 5,56-os szabvány NATO lőszer is. Csak az becsapódáskor nem szétnyílik hanem darabokra törik.
 • Airmen #6 2015. június 17. 12:02

  9
  @Onei: Az angolok és a franciák a legnagyobb seggfejek ebben a kérdésben.
  -Észak-Koreában francia eszközökkel készítenek atomot, amiket Szírián keresztül szereznek be.
  -Izraelben angol cuccokkal készítik az atomfegyvert.

  Az a baj, hogy a haszonalapú fegyverkereskedelem ész nélkül oda fog vezetni tucatszám, mint ahol most Líbiával tart Franciaország és Európa.
  Ugye ott volt egy erős diktatúra és nem jöttek a menekültek.De mivel a francia vezetésnek nem tetszett egy-két ottani kritika, inkább lerohanták és szétverték az egész országot.Ebben az esetben még a jobbik helyzet áll fenn, mert csak illegális bevándorlók jönnek és csak egymást ölik, de Szaúd-Arábia felfegyverzése már csúnyább végkifejlettel kecsegtet majd a jövőben.
 • JohnFly 2015. június 17. 14:17

  10
  Időjárást befolyásoló fegyverek?
  Ami nem létezik, azt hogy tiltották be?
  A 30.képen egyébként a chemtrail conteók szülőanyja látható, az agent orange kijuttatása Vietnámban, de kérem, ne adjuk a lovat a bugyuta buta emberek alá!

  Apropó, chemtrail! Miért hiszik el az emberek, hogy az iparosok úgy akarnak megszabadulni a veszélyes hulladékoktól, hogy a légkörbe permetezik, és erre egy csomó pénzt elköltenek, amikor a valóságban bele lehet tenni fogkrémbe, samponba, tusfürdőbe, mosószerbe (hogy csak egy pár példát mondjak), és ki lehet fizettetni az emberekkel, akik megveszik, hazaviszik, és leküldik az egészet kicsi, észrevehetetlen adagokban a lefolyón?
 • kléni #10 2015. június 17. 14:22

  11
  @JohnFly: Hogy ne is létezhessen és ne kezdjenek el ilyen téren kutatni se.
 • kisokka #7 2015. június 18. 01:05

  12
  @Onei: Ha ez az, amire gondolok, akkor ezek a fegyverek kizárólag vakításra használhatók. Magyarul némileg erkölcstelen, ha ilyen alapon boncolgatjuk a többit is. Mondjuk kicsit pontosítani kellene, mert nem az összes fajta lézerfegyver szolgálja csak ezt a célt.
 • Onei #12 2015. június 18. 06:32

  13
  @kisokka: Arra gondoltam én is de a képeken max kettő utal a dazzler lézerre.
 • pnshen 2015. június 21. 10:55

  14
  "bizonyos" fegyverekről egyezményeket aláírni olyan mint teli hassal arról beszélni mit nem fogunk enni ha éhesek leszünk. Úgyis a győztes írja a történelmet, így mindegy mit használ. Legfeljebb titokban gyártja és teszteli békeidőben. BTW azok a leggonoszabb fegyverek amikről el sem tudod képzelni, hogy léteznek/működnek. szónikus/lézer/biológiai/időjárás/vegyi stb fegyverek.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!