Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

A zombijárvány utáni világ hasznos erőforrásait felsoroló térképet készített egy amerikai marketingügynökség. A felszereléssel teli fegyverboltokat és kifosztható szupermarketeket kínáló Map of the Dead nem tud annyit Magyarországról, hogy megkönnyítse a hazai túlélők helyzetét.
A túléléshez elengedhetetlen információkkal feltöltött térképet állított össze a Doejo digitális marketingügynökség. A térképen kategóriák szerint listázhatják a felhasználók a túléléshez szükséges erőforrások valószínű lelőhelyeit: fegyverboltokat, benzinkutakat, kórházakat, rendőrösöket és katonai bázisokat. A térkép egy készülőben levő játék reklámjának készült, ám az internetezők már most birtokba vették.A térképen az is szerepel, hogy mely területek lehetnek veszélyesek az élőhalottak támadása esetén, és hová menekülhetnek biztonsággal a túlélők. A nagyvárosok, zsúfolt területek ellenjavallt célpontok a világvége után, de még a kisvárosok meglátogatása is kockázatos lehet. A legbiztonságosabbnak azok a helyek számítanak, ahol kevés a megfertőzhető ember. A kontinensek közül például Ausztráliában van a legkevesebb járványgóc.
Elengedhetetlen a helyismeret
A térkép alapján a magyarok nem lesznek jó helyzetben, ha beköszönt a zombiapokalipszis. Az Arany Oldalak adatait használó Map of the Dead egy fegyverboltot sem mutat a városban, és túraboltból, sportüzletből sem tud sokat. A világvégén azok kerülhetnek jó helyzetbe, akik rendelkeznek helyismerettel, tudják, hol vannak apéldául a fegyvereket is áruló vadászboltok. Bár megoszlanak a vélemények, hogy egy zombiapokalipszis esetén az izomerővel működtethető fegyverek (például machete, balta) és közlekedési eszközök vagy az újratöltendő eszközök (például puskák, láncfűrész) növelik-e jobban a túlélés esélyeit, a választási lehetőségnek minden bizonnyal örülnének a felhasználók. A vidéki városokról még ennyit sem tud a térkép, a miskolciaknak vagy debrecenieknek egyáltalán nem segít a zombitérkép.
Forrás/folytatás: http://www.origo.hu/techbazis/internet/20120412-a-magyaroknak-veguk-a-zombiterkep-szerint.html

Megnézem az eredeti oldalt »

1 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!