Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

21 hozzászólás

 • _V_ 2016. január 4. 00:11

  1
  Azt mondják, hogy nagyobb esélye lett volna a náciknak megnyerni a háborút, hogy ha hitler nem a bismarc csatahajóba fektet annyi pénzt,anyagot,időt. Hanem inkább 30 tengeralattjáróba, ami a bismarkc anyagából kijött volna. Köszi a posztot! Jól esett még így estére ! :)
 • KillHates 2016. január 4. 00:14

  2
  #48

  Kapnának a grínpísztől most olyat!
 • KillHates #1 2016. január 4. 00:15

  3
  @nagyarpi0011: de szerencsére a Bismarc-ba ölték a pénzt és jól elvesztették a háborút!
 • _V_ #3 2016. január 4. 00:20

  4
  @KillHates: Hát szerencsére... Különben mindenki kék szemű szőke lenne...
 • oritomi #4 2016. január 4. 08:39

  5
  @nagyarpi0011: de legalább lenne normális autópályánk,meg eu-s fizetésünk :D
 • KillHates #5 2016. január 4. 09:34

  6
  @oritomi: meg sok-sok munkatáborunk... nem vágyom Észak-Koreába :D
 • KillHates #4 2016. január 4. 09:34

  7
  @nagyarpi0011: szép beltenyészes banda lennénk XD
 • _V_ #5 2016. január 4. 10:06

  8
 • _V_ #7 2016. január 4. 10:06

  9
  @KillHates: Na ez piztos! Az az őrült Mengele is miket csinált...
 • _V_ 2016. január 4. 10:06

  10
  Biztos*
 • Wrecksearcher #2 2016. január 4. 10:18

  11
  @KillHates: Kitüntetést! Megmentették a vízbefúlástól szegény macit. Csak felsegítették a fedélzetre :D
 • KillHates #11 2016. január 4. 10:34

  12
  @Wrecksearcher: de közben kiderült, hogy a maci nem árja mert túl nagy az orra így elküldték az örök vadászmezőkre.... :D
 • JohnFly #1 2016. január 4. 15:34

  13
  @nagyarpi0011: Nem lettek volna előrébb. 1942-től a szövetségesek olyan hatékonyan vadászták le a német u-boat-okat, hogy alig maradt belőlük épségben a háború végére. Beszállni egy ilyenbe akkortájt egyet jelentett a biztos öngyilkossággal.
  Hatékony fegyvernek sem bizonyult, habár rengeteg hadianyagot és embert küldött a hullámsírba, a torpedói túl sokszor mondtak csődöt, a folytonos fejlesztések ellenére is, és ezzel együtt rengeteg anyag, és élő erő kellett még így is az üzemeltetésükhöz.
  Viszont ha a németek, azt a sok anyagot, és felhasznált forrást mind repülőgép hordozó anyahajók építésére fordítják, nagyjából 4, esetleg 5 db-ot is készíthettek volna.
  Na AZ adott volna sanszot győzni.
 • _V_ #13 2016. január 4. 15:46

  14
  @JohnFly: Énse aztat mondtam, hogy nyertek volna, de lehet jobban jártak volna vele, mint a Bismarck-al. Ha jól tudom az első útján elsüllyesztették. A britek feltalálták a radart és az végleg betette a kaput. (gondolom) . mert sorra szedték a német hajókat. De úgy látom Te elég jártas vagy ebben, úgyhogy nem akarok hülyeséget mondani. :) kalap
 • JohnFly #14 2016. január 4. 16:08

  15
  @nagyarpi0011: Lényegében a britek birtokába kerültek minden olyan fejlesztésnek, ami ahhoz kellett, hogy a kor összes hadihajójával szemben eredményesen felvegyék a harcot. A felszínen úszó célpontokat lokátorral, a víz alattiakat szonárral fedezték fel, valamint olyan nagy hatótávolságú felderítő repülőket fejlesztettek (melyek ráadásul a nagy hatótávolság mellett simán elbírtak annyi bombát, amivel egy tengeralattjáróra csapást lehet mérni), melyek minimálisra csökkentették az óceánnak azt a részét, melyen nem tudtak légi támogatást biztosítani a konvojok számára.
  Abban teljesen egyetértek veled, hogy a Bismark, és a Prince Eugen megépítése is ÓRIÁSI baklövés volt. Habár a Bismark mielőtt elsüllyesztették kilőtte a Hood-ot, semmi haszna nem volt a Náci németország háborús törekvéseire nézve.
  Viszont ha Hitlerék Anyahajókat építenek, azokkal szemben a szövetségeseknek sokkal nehezebb dolguk lett volna. A luftwaffe gépeivel a fedélzeten bele sem merek gondolni, hogy milyen hatékony hadigépezetek lettek volna........Azokat nem intézték volna el annyival, mint a Hiriut a Szóriut, a Sókakut, a Dzujkakut, az Akagit, meg a Kagat (szóval a Japán flottát).
 • _V_ #15 2016. január 4. 16:33

  16
  @JohnFly: Hmmm, nagyon érdekes dolgokat írtál ! :D Szeretek hozzád hasonló hozzáértő emberekkel beszélgetni! :D Egyénként ha már itt tartunk, volna egy kérdésem. Igaz-e, hogy japán már 3 napja kapitulált, amikor amerika rádobta az atomot? Valahol hallottam valami ilyesmit,de már nem emlékszem pontosan.
 • JohnFly #16 2016. január 4. 18:11

  17
  @nagyarpi0011: Biztos, hogy nem igaz. A japánok hosszú szárazföldi védekezésre rendezték be a "homeland"-et. Okinava esetéből is látni lehet, hogy az usákoknak ugyanolyan milliós emberanyag veszteséggel kellett volna számolniuk, mint az Oroszoknak Európában, ha városról, városra akarják elfoglalni Japánt. Japánnak semmi oka nem volt még kapitulálni. Igaz körbezárták, és készletei fogytán voltak, de még hónapokig húzták volna, ha másért nem, a jobb alkupozíció reményében.
  Viszont ez a megoldás a Washingtoni vezetésnek több szempontból sem tetszett. A mérhetetlen mértékű várható emberáldozat egy demokratikus berendezkedésű ország számára elfogadhatatlan (természetesen saját részről értve). Másrészről, nekik Japán nem abban a szétbombázott állapotban kellett, mint Európa, hanem egy újonan megszerzett gazdasági érdekszféraként tekintettek rá, és épségben lévő gyárakkal, és infrastruktúrával együtt volt rá szükségük.
  Ezért kellett az atom.
 • _V_ #17 2016. január 4. 19:58

  18
  @JohnFly: Köszönöm a felvilágosítást! :D yougod Miért nem volt ilyen jó töritanárom, mint Te meg Matula? A picshába. Pedig a kedvenc tantárgyam volt! :D
 • _V_ #17 2016. január 4. 20:02

  19
  @JohnFly: Így most inkább csak a gépeket,járműveket ismerem. Meg az évszámokat. Abban nagyon jó vagyok. :D A saját életemben történt dolgok időpontját is pontosan tudom. A franc tudja miért, de minden ilyet megjegyzek, meg azt, hogy ki mit viselt egy alkalomkor. Báttyám azt mondja, hogy biztos valami mentális bajom van mert ez nem normális rotfl
 • oritomi #17 2016. január 5. 00:34

  20
  @JohnFly: nekem meg az rémlik,hogy mikor kijöttek az első uboatokkal a nácik akkor a szövetségesek nem igazán tudtak mit kezdeni ellenük és nagyon sokáig elég masszív vereségeket könyveltek el és hadihajókat és szállító hajókat vesztettek
 • JohnFly #20 2016. január 5. 13:38

  21
  @oritomi: Nos, Mivel az első u-boat-ok az első világháború végén jelentek meg (Karl Dönitz az akkor megszerzett tapasztalatok alapján dolgozta ki a farkasfalka taktikát), a szövetségesek, látva a második vh. előtt, hogy a németek újra fejlesztik a tengeralattjáró flottájukat, így meglepetésként nem érte őket, tudták hogy mire kell számítani. Így a tengeralattjáró elhárító rendszerek fejlesztése jóval a második háború kirobbanása előtt megkezdődött, és 1942-re szolgálatba is állt (év végére pedig már szinte minden cirkálón volt egy az ASDIC berendezéséből, ami gyakorlatilag egy kezdetleges SONAR volt. Innentől kezdve a tengeralattjárók sorsa meg volt pecsételve, hisz a víz alatt mindössze !!3 CSOMÓS!! sebességgel voltak képesek haladni, ami gyak. agyaggalamb lövészetté változtatta a tengeralattjáró vadászatot.
  Az U-boat-ok főleg a kereskedelmi hajók elsüllyesztésében voltak hatékonyak (mivel a második vh kezdetére a legtöbb szövetséges hadihajónak igen jó torpedó-elhárító rendszere volt), viszont az egybesült állatok ipari teljesítménye iszonyatos méretekben felpörgött, mind a hajók előállításában (liberty ship), mind a hadianyag gyártásban.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!