Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Arrafelé tengervízzel ápolják a fegyvereket ;) fegyverolaj nem is létezik :D

5 hozzászólás

 • radirr 2015. február 24. 00:57

  1
  addig lesznek míg egy nagyobb hatalom tyúkszemére nem lépnek...
 • kisokka #1 2015. február 24. 01:02

  2
  @radirr: Párszor már ráléptek. Nem véletlen járőröznek német, meg amcsi hadihajók a környéken.
  Meg ennek az egésznek elég komoly oka van. Sokáig azt hittem, hogy ezek a kalózok csak közönséges trógerek, de nem azok. Elég érdekes dolgok miatt kényszerültek erre a "mesterségre" és ez már csak rosszabb lehet.
 • radirr #2 2015. február 24. 09:28

  3
  @kisokka: nem tudok róluk semmit, tudsz valamit ajánlani ahol utána nézhetek?
 • kisokka #3 2015. február 24. 15:54

  4
  @radirr: Konkrétan egy elég hosszú újságcikket(tudom, hogy ódivatú, de még neten kívül is vannak ilyenek:D) olvastam róluk. Csak a közhelyes faszságot tudom javasolni, hogy nézz utána a Guglin, de talán az se valami objektív(legobjektívebb az lenne, ha személyesen néznél ott körül, de az nem javallott).

  Dióhéjban annyi jött le, hogy ezek a szomáli kalózok egyszerű halászok lennének, csak ugyebár már nincs hal, amit halásszanak. Az ország ingatagságát kihasználva ugyanis rengeteg nyugati halászcsoport érkezett a térségükbe, akik egyszerűen és nagyüzemileg lehalászták az ottani élővilágot. Ezeknek az embereknek meg nincs más lehetőségük, a homoknak elég szar íze van.
  A nagyobb gond ezzel talán az, hogy kezdenek cserélődni a generációk és ha egyszer mégis valamilyen módon lehetőség lenne a halászatra, ezek az emberek már nem azok az emberek, akik az elődeik voltak, nem biztos, hogy visszatérnének békésen halászgatni, ahogy az se biztos, hogy nem jelenne meg ismét a nyugat. Magyarán szólva, itt megint egy elbaszott nyugati helyzet mintapéldáját láthatjuk.
 • warpig #3 2015. február 24. 18:07

  5
  @radirr: nézd meg a Philips kapitányt, abból is kiderül pár dolog róluk :)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!