Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
:|:|pizza

30 hozzászólás

  • vszabi 2013. szeptember 23. 10:56

    6
    #5 Terülj,terülj asztalkám :D
  • miminka67 2013. szeptember 23. 11:26

    7
    Biztos jó meleg még.rotflxD
  • Freunddaddy 2013. szeptember 23. 12:09

    8
    Ha meghívnának vacsira, hogy utasítod őket el, hogy ne legyél bunkó? :D
  • .kEPi #8 2013. szeptember 23. 13:04

    9
    @Freundddaddy: "Vega vagyok" szöveggel:D
  • vazee #4 2013. szeptember 23. 14:43

    10
    @Athesz: A képeken nem nagyon látok fát ami jó lenne tüzelőnek :), tudom lenne más is... sör
  • vazee 2013. szeptember 23. 14:44

    11
    nabazz! akarom mondani beer
  • vazee 2013. szeptember 23. 14:44

    12
    na ez ma nem megy :)
  • furotorony #12 2013. szeptember 23. 14:51

    13
    @vazee: így kell né! :beer: rotfl
  • vazee #13 2013. szeptember 23. 15:04

    14
    @furotorony: köszi de most már csak azért se :)
  • SzikraHuszár 2013. szeptember 23. 15:25

    15
    Nem azért esszük a húst sütve, mert jobb az állaguk, nem is feltétlen az ízük miatt, hanem a tápérték és a fertőzések miatt.
    Ha a húst megsütöd, valamilyen részt már "előre megemésztettél".
    Hő hatására elbomlanak azok az összetartó elemek, amit az embernek kellene elbontania. Nem mellesleg a paraziták, baktériumok nagy része, persze vírusok is elpusztulnak (jó, a vírus nem elpusztul, mert nem élőlény, de működésképtelenné válik :)). Persze a szervezetük erősebb lesz, de sokkal nagyobb terheléssel. parazitákat kordában tartani, a többlet munka az emésztéssel jobban megviseli a szervezetet. Amit nyernek a réven, többszörösen elvesztik a vámon. Ha ez nem így lenne, az ős és az ókorban nem számított volna vénnek a 40 év feletti...
  • csirike 2013. szeptember 23. 15:33

    16
    bakker ,ezek nem ismerik a tűzetrotfl
  • .kEPi #15 2013. szeptember 23. 19:07

    17
    @SzikraHuszár: Ezek szerint a T-vírus már semmit nem ér náluk :D
  • SzikraHuszár #17 2013. szeptember 23. 20:43

    18
    @.kEPi: Nem hiszem, hogy köze van ahhoz az emésztőrendszernek.
    Viszont az agyvelőre rátérhetnek tőle xD
  • Airmen 2013. szeptember 23. 21:45

    19
    Szerintem ez teljesen normális :) Nekik ez a megszokott nekünk meg az hogy megsütjük.Nem nagyon látok náluk hőforrást, azaz gyakorlatilag a gyerekeknek olyan a vér mint a kakaó :) Nyilván nem ennék ezt ha lenne más, de ez van, ehhez kell alkalmazkodniuk.Egyébként sem ismeri az ember a tüzet olyan régóta, szóval őseink is ezt tették csak mi finnyásak lettünk éljen az evolúció.

    Amúgy már ittam meleg disznóvért, hülyére vettek a felnőttek, de nem volt az olyan sz@r hogy ne lehetne megszokni :)
  • .kEPi #19 2013. szeptember 25. 13:36

    20
    @Airmen: legközelebb figyelj töriórán és ne aludj! Az emberiség már akkor ismerte a tüzet, amikor barlangokban laktak és seggpelust hordtak (ha hordtak).
    A meleg disznóvérre nem mondok semmit... sülve hagymával esetleg
  • Airmen #20 2013. szeptember 25. 23:27

    21
    @.kEPi: "sülve hagymával esetleg " úgyse rossz :)

    "legközelebb figyelj töriórán és ne aludj! Az emberiség már akkor ismerte a tüzet, amikor barlangokban laktak és seggpelust hordtak (ha hordtak)."

    őőőőő.... izé.... Akkor neked elfelejtették mondani hogy nem egyből a barlangokba nőttek ki?Tudod volt előtte is ember....
  • .kEPi #21 2013. szeptember 26. 15:17

    22
    @Airmen: azt hiszem elértünk egy szellemi szintre, ahol jobban teszem, ha nem válaszolok..
  • SzikraHuszár #22 2013. szeptember 26. 16:09

    23
    @.kEPi: Félsz, hogy lealacsonyodsz hülyékhez, oszt legyőznek a rutinjukkal? :D
    Am jogos. Mert ha elkezdjük mesélni, hogy az ember 100 ezer éve létezik, és 40 ezer éve biztos mindent szorgosan megsüt, az már elég sok idő az emésztőrendszerünk erre való alkalmazkodásának, így a védelmi rendszer gyengüléséhez.
    Pl teheneket se fejünk olyan régen, mégis alkalmazkodott a tejhez a szervezet (alapból pár évesen kikapcsol pár enzim, és utánna nem jó dolog a tej. Tudom, mert én nem tartozom bele a "még ihatok tejet anélkül, hogy bajom esne" kategóriába xD).
  • .kEPi #23 2013. szeptember 26. 17:20

    24
    @SzikraHuszár: Mi jogos? Én úgy tudom, hogy a tejhez nem alkalmazkodott az emberi szervezet, a beleink áteresztővé válnak. Valóban nem iszunk olyan régóta. Mondjuk a bolti tej és a frissen fejt tehéntej között van némi különbség. Én pl meg tudom inni a friss tehéntejet. Persze ha minden nap azt innám, gondok lennének a sok tehéngén miatt, amit az tartalmaz.
  • SzikraHuszár #24 2013. szeptember 26. 17:38

    25
    @.kEPi: De, alkalmazkodott.
    A folyamatos tejbevitel miatt egyes enzimek termelődése nem áll le.
    Ugyebár maximum addig innánk tejet, míg gyerekként nem térünk át szilárd táplálékra.
    Viszont tejet speciális enzimek nélkül megemészteni... nem lehet.
    Egyes népcsoportok nem is tudnak, mert sohasem kaptak rá a tejre.
    És a félelmed jogos, a hülyéknek tényleg rutinjuk van :D. Egyszer én is belementem alacsony értelmi szintessel egy vitába, még jó pár éve, hát... Vagy vesztel, vagy vesztel :D
  • .kEPi #25 2013. szeptember 26. 18:48

    26
    @SzikraHuszár: :D értem. Na jó ilyen infókat hallani, remélem tényleg igaz:D
  • Tojglee 2013. szeptember 26. 20:42

    27
    sztakuvva
  • SzikraHuszár #26 2013. szeptember 26. 20:46

    28
    @.kEPi: Hát nézz utána. Érdekes dolgok ezek.
    A csecsemők azért jobbak, ők össze is süritik a tejet ilyen kocsonyás állagúvá. Szóval ezért is érdekes a tejfogyasztás.
    Plusz, nekem semmi bajom nem volt a tejtermékekkel 15-16 éves koromig.
    Na, most már tejcukorérzékeny vagyok. Szóval már nem vagyok csecsemő xD
  • .kEPi #28 2013. szeptember 26. 22:23

    29
    @SzikraHuszár: utána néztem, a vélemények megoszlanak (itt a neten..). Elvileg nem alkalmazkodtunk hozzá megfelelően, csak (ahogy te is jelezted) gyerekkorban képes lebontani az enzim a tejet. Utána már megszűnik. Ebből az következik, hogy nem vagyunk hozzászokva. Viszont az érzékenységed nem irigylem :/ Kefir is gond?
  • SzikraHuszár #29 2013. szeptember 26. 22:41

    30
    @.kEPi: Hiszed vagy sem, még a kenyérbe is tesznek tejcukrot (laktózt) sőt, a szalámikba meg egyéb termékekben. Kb mindenben van, mint a sima szőlőcukor :).
    De van rá kis karamel ízű gyógyszerem, az pótolja amit kell.
    Szerencsére nekem még megvan pár dolog, ami kell a tej megemésztéséhez.
    Ezért is írják, hogy nem vagyunk megfelelően alkalmazkodva.
    A felnőtt szervezett már nem "kocsonyásítja be" a tejet, mondjuk úgy, félmunkát végez. Ez elég szokott lenni, hiszen nekünk már nem csak az egyetlen táplálékforrás a tej, csak kiegészítő.
    Viszont nem tudom, mennyire vagy képben a biokémiával, enzimekkel.
    Nem az ételekre alergiásak főleg, hanem mondjuk egy enzim nem teszi a dolgát, vagy rosszúl teszi, így a végeredmény más.
    Valaki születésétől fogva rosszúl bontja a tejet, őt nem meghajtja, hanem meg is ölheti. A metil-alkohol sem veszélyes magában, de a szervezetben az alkohol dehidrogenáz nevű enzim formaldehiddé alakítja.
    Kb ez van a tejjel is, ha valaki nem tudja lebontani. Vagy lásd, mogyoró allergia, lisztallergia.
    Minket is mérgezne a tej (na, meg ha nem veszem bé a bogyót, akkor engem meg is kap xD), de valamiért bekapcsolva maradt a laktáz termelődése.
    De már messzire mentünk, visszatérve a posthoz, ez már lerágott csont :D
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!