Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

24 hozzászólás

 • Digger 2017. július 19. 21:16

  1
  Az oldal üzemeltetője megkeresett egy üzenettel hogy a feltett videóim önreklámok akarnak-e lenni? Mi a tökömet reklámoznék mégis? A habtestemet? Eladok valamit?
  Ezek a videók a munkámról készültek. Úgy gondoltam érdekes és érdekel néhány embert. Na most nagyon nem kepesztek én azért hogy itt megjelenjek ha nem szívesen látott feltöltő vagyok akkor csókacsalád...
 • [ törölt felhasználó ] 2017. július 19. 21:25

  2
  Ha engem kérdezel engem csak az zavar hogy töröd a magyart. Ha azért törnéd a magyart mert hat éve kint élsz és szinte csak angolul beszélsz megérteném, de mivel az angol tudásod a jeszokéjban kimerül, egyértelműen affektálásról van szó. kabbe
 • Digger #2 2017. július 19. 21:41

  3
  @_voodoo_: Aha. Ok.
 • Tomlond 2017. július 19. 22:03

  4
  Ne foglalkozz senkivel! Csak, csináld tovább! Érdekes amit csinálsz!
 • farrd #4 2017. július 20. 07:02

  5
  @Tomlond: Nagyon rajonghatsz Diggerért, ha miatta regisztráltál. :yeah: És ahogy a te képeden is "csoki"-ba vannak kötve az elektromos vezetékek egy mosógépen... szuper. Máskor a földelést se felejtsétek el, mert az is fontos.
  Egyébként Digger én meg szoktam nézni a videóid. Értem, hogy keretbe szeretnéd foglalni, de szerintem teljesen mellékes, hogy mit fogsz enni. Inkább azt mond el mit fogunk látni az aktuális videóban, aztán mikor csinálod elmondod mit csinálsz és miért, esetleg kis munkagép karbantartás praktikákat is mutathatnál. Az angol födémes videó például nekem tetszett. Tudom, hogy építőipar, de a káromkodást is mellőzhetnéd, mert a gyerekem imádja a munkagépeket és nem igazán kedvelem mikor visszakérdez, hogy mi az a baszd meg, meg lófasz...
 • Aztaaaa.. #1 2017. július 20. 08:56

  6
  @Digger: A sorozat nem lenne rossz, ha egyébként a szöveg nem lenne tele marhaságokkal. Az egyik videóban azt állítja, hogy a magyar alapokhoz képest, az angol az brutálisan erős. Aztán egy másik videóban lyukat fúr az alap alá, és ez a brutálisan erős alap 40-50 cm magas, és löszös, homokos talajon van, amit jó indulattal sem lehetne teherhordó talajszerkezetnek nevezni. A fagyhatárról meg ne is beszéljünk. A 2x10 cm-es fal 10 cm légréssel azért erős mert erős az alap. Az erős alap valóban feltétele annak, hogy a felépítmény is erős legyen, ez a szutyok takaréküreges fal sosem lesz olyan erős, mint egy 38 cm vastag vázkerámia, vagy tömör téglafal. Tovább megyek. Azt mondja, hogy a Joist Hanger födémgerenda teherhordó képessége megegyezik egy betongerendáéval. Ezzel szemben, ennek a fos fagerendának a teherhordó képessége kb. a huszada az EU 24 jelű feszített vasbeton gerendának, amelyet ráadásul bekötnek a betonkoszorúba, tehát ráfekszik a falra, és nem 10 db facsavar tart a helyén. Azt hiszem nálunk sok ember nem kérne az ilyen spórolós technológiával készült szutyokból. Magyarán nem kéne a fost fényezni, még akkor sem ha az angol.
 • Digger 2017. július 20. 10:19

  7
  Kérdezzél mielőtt hülyeségeket beszélsz.
 • Aztaaaa.. #7 2017. július 20. 14:45

  8

  @Digger: Nekem írtad, vagy magadról beszélsz? Mellesleg megjegyzem, hogy nem csak annyi marhaság van a videókban, amit leírtam, van ott még bőven. Például: Hol készítenek ma Magyarországon úsztatott betonból alapot? Valószínű, hogy sehol, kivéve magánépítkezéseket, ahol éppen nincs ott a műszaki ellenőr. Azt mondod, hogy ez a fa födém gerendára, angol sajátosság, na ebben is tévedsz, Magyarországon a 70-es évektől építik be, és Finn gerendának hívják, tehát még nem is angol. Ma is gyártják és forgalmazzák nálunk, viszont a felhasználása eléggé korlátozott, családi házak építésénél egyáltalán nem tervezik a mérnökök. Az "egybites gondolkodás. Eszemfaszom megáll" videóról meg csak annyit, ha én lettem volna ott az építésvezető, repültél volna mint a madár. 1. / kb. 30 db. farönköt 15 perc alatt raksz arrébb pár méterre. 2./ Az nem mentség, hogy a segéd egy balfék, a gépkezelőnek törekednie kell arra, hogy a munka hatékonyan menjen. Ha végképp nem tudja a segéd megcsinálni a feladatot, akkor kiszállok a kényelmes székből, és rögzítem a rakományt az előírásoknak megfelelően. 3./ A bohóckodás mellett többször sincs betartva a balesetvédelmi előírás. Terhet rögzíteni csak nyugalmi állapotban szabad, azaz a földön. Ezzel szemben, több esetben a balfék úr lába a farönkök alatt van. Gratulálok! És persze ahhoz is, ahogyan kifigurázol egy embert, aki dolgozik. Az, hogy nem tudja hogyan kell csinálni, az nem csak az ő szegénységi bizonyítványa. Mellékesen megjegyzem, hogy csak 4 videót láttam a sorozatból, és ebben van ez a sok baromság. Mi lenne, ha végignézném az egész sorozatot.
 • Digger 2017. július 20. 16:25

  9
  Fogalmad sincs róla miről beszélsz.
  Nem baj. Ilyennek is lenni kell valakinek.
 • Fionella #2 2017. július 20. 18:30

  10
  @_voodoo_: Szerintem nem töri a magyart, csak raccsol. Minden rosszindulat nélkül mondom.
 • Digger #6 2017. július 20. 20:21

  11
  @Aztaaaa..:
  Na barátom akkor menjünk sorba. Mondtam hogy kérdezzél mielőtt hülyeségeket beszélsz. az az alap ami alatt átfúrtam az 115db 50cm átmérőjű bevasalt 18méter mély betoncölöpökön áll. Maga az alap is brutális vasalást kapott. Mi épül rá? a 60cm széles alapra egy 10cm-es Ytonghoz hasonló blokktégla fal, majd 10cm légrés után egy hosszára rakott kisméretű tégla fal két szint magasságban. Tehát cölöpölt 60-as vasbeton alapra összesen 20cm fal amiből az egyik habosított könnyített blokktégla.

  De mutatok mást.
 • Digger #6 2017. július 20. 20:26

  12
  @Aztaaaa..: A fenti képen egy 20méter mélyre levert 64 vascső cölöppel alátámasztott alapot látsz ami nem gyenge vasalást kapott. Hatvan centi széles alap .
  Tudod mi épül rá? Egy hatállásos garázs hosszában felhúzott kisméretű tégla falból, 2,50 magasra.
  Ez:
 • Digger #6 2017. július 20. 20:30

  13
  @Aztaaaa..:
  Aztán...
  Bontottam egy több mint 100éves házat Wimbledonban Kétszintes cavity vagyis duplafal. A képen az alapját látod.
  Jól láthatóan kirajzolódik rajta a két téglasor helye középen a légréssel.


  Van még kérdés az alapokról?
 • Digger #6 2017. július 20. 20:33

  14
  @Aztaaaa..:
  Azt mondod fagyhatár...
  Mi van? Miről beszélsz? Hat éve élek Londonban a leghidegebb éjszaka -5 fok az is csak éjszaka. Nappali fagyot még nem éltem át. A vízcsöveket 30centire rakjuk éppen hogy takarás legyen rajta.
 • Digger #6 2017. július 20. 20:39

  15
  @Aztaaaa..: A falazatról. Magyarországról leszólni az angol házépítési technológiát olyan mintha innen leszólnánk a tanzániai fűkunyhót. Minden éghajlatnak megvan a maga hagyományosan kialakult technológiája.
  Magyarországon a téli nyári hőingadozás +40 és -20 között van vagy s 60fok. Itt +30 és -5 között ami 35fok.
  Barátom szóljál már a bantunégernek is hogy miért nem épít hőszigetelt házat a Serengeti szomszédságában.
  Mellesleg lehet hogy a betonkoszorú olyan jó dolog de menj végig egy falun. Egész Angliában nem látsz annyi repedt falat mint ott.
 • Digger #6 2017. július 20. 20:43

  16
  @Aztaaaa..:
  A gerendákról.
  Azéert mert Magyarországon van három ház ahol Joist gerenda van az attól még nem elterjedt és ismert technológia ott.
  Másrészt. Tudod milyen az mikor egy Mercedes vontat egy BMW-t karvastagságú tankhajó horgonylánccal?
  Na az pont olyan mint a te feszített vasbeton gerendád födémnek. Jó jó szép szép de értelme semmi.. Azok a fos élére állított gerendák évszázadok óta kiválóan szolgálnak itt.
 • [ törölt felhasználó ] #10 2017. július 20. 20:50

  17
  @Fionella: Igazad lehet, de ennyi idősen? A raccsolást tudja kezelni a logopédus.
 • Digger #8 2017. július 20. 20:59

  18
  @Aztaaaa..:
  Tudod akkor jöttem rá hogy fingod sincs miről beszélsz mikor a biztonságról kezdtél egetverő marhaságokat írni.
  Hogy mi a hatékonyság azt majd a mai videómban bemutatom. Hogy mit értenek itt hatékonyság alatt.
  Szóval a biztonságról.
  Tudod itt Angliában van egy főbenjáró vétség amit gépkezelő nem tehet meg. ez vizsgakérdés is és magas pontszámot ér.
  SOHA SEMMILYEN körülmények között nem szabad emelni kanállal. Ha egy malterosvödröt emelek akkor is le kell szerelni a kanalat. Körömbe akasztva emelni pedig helyben föbelövés.
  A gépeken gyorscsatlakozó van a kanalat ledobni 5másodperc. Én azért nem dobtam le mert szombaton voltunk ott és senki nem volt a területen rajtunk kívül. Emelni csak KANÁL NÉLKÜL láccal, hevederrel, drótkötéllel lehet amit a gép emelőszeméhez scheklivel csatlakoztatunk.
  TE ezt nem tudtad. Elkezdtél hülyeségeket dumálni. Kár volt. 30 évet nyomtam le otthon az építőiparban 6ot itt.
  Szóval előbb kérdezzél.

  Házépítés itt és ott... - diggerdriver.blog.hu
 • Fionella #17 2017. július 20. 21:05

  19
  @_voodoo_: Pont hogy ennyi idősen, régebben ezzel sokkal kevéssé foglalkoztak gyerekkorban. És ha így rögzült, azt már nagyon nehéz kijavítani. Ismerek én is olyat, aki raccsol, nincs azzal se baj.
  @Digger: Erősíts meg vagy cáfolj légyszives
 • Digger #19 2017. július 20. 21:56

  20
  @Fionella: Soha nem raccsoltam, viszont mióta itt vagyunk azóta igen. Én is hallom és kúrvára szégyellem. Akcentus nem lehet viszont valahogy előjött itt. Többen észrevették már nem tudok vele mit csinálni. Mindenki azt mondja hogy raccsolok és én is hallom.
 • Fionella #20 2017. július 20. 22:02

  21
  @Digger: Nem szégyen az szerintem. Bár talán tudatosan tudsz rá kicsit figyelni, de baromi fárasztó lehet. Szerintem aranyos a raccsolás :)
 • [ törölt felhasználó ] #21 2017. július 20. 22:16

  22
  @Fionella: Úgy látszik mégiscsak nekem lesz igazam, ez affektálás lehet, ami nehogy nem aranyos, még inkább idegesítő.
 • Aztaaaa.. #18 2017. július 22. 10:05

  23
  @Digger: Látom fokozod a hülyeséget rendesen. Nos, én egy szóval sem mondtam, hogy kanállal lehet függőterhet emelni. Tanulj már meg szöveget értelmezni, nem ez volt a lényeg ezzel kapcsolatban, de majd később visszatérek erre. Az a te szegénységi bizonyítványod, hogy fittyet hánysz a balesetvédelmi előírásokra. Van olyan jelent is, hogy ha a kollégád nem figyel, akkor simán belököd a kanállal a gödörbe. És fokozva az baromságot, ezt még fel is rakod az internetre. Gratulálok ehhez is. Nézzük a szakmai részt. Azt mondod az egyik videó elején, hogy át kell fúrnod azt az alapot. Aztán nem fúrsz át egy alapot sem, hanem egy monolit talpgerenda alatt készítesz egy vájatot. Én azért minősítettem alapként, mert te mondtad, hogy az egy alap. Ahhoz viszont elég karcsú az ilyen talajszerkezethez. Bár itt mentségedre legyen mondva, hogy mára már sajnos a szakirodalom is keveri a dolgokat, és nem különbözteti meg karakteresen az szalag vagy más néven sávalapot a talpgerendától. A talpgerenda az valóban cölöpökön, vagy pontalapra fekszik fel, a felépítmény terhét a felfekvési felület hordozza, ezért nem érdekes az, hogy a talaj szerkezet ott ennyire gyenge. A helyszínen azért van ilyen brutális alapozás, mert maga a talaj megköveteli ezt. Nincs ez másképpen nálunk se, készül itt ilyen. Bár nem tudom, hogy hol a francba dolgoztál 30 évig hazánkban, hogy nem találkoztál ilyennel. Egyszóval, ez nem angol sajátosság, és még véletlenül sem azért ilyen, hogy az a fos fal stabilabb legyen. Fagyhatár: itt még véletlenül sem a te személyes tapasztalataid az irányadóak, hanem a minimális hőmérsékleti értéket veszik figyelembe. Nos, Londonban már volt -25 fok is, annak pedig a fagyhatára terepsík -70 cm. Falak, födémek. "Cavity" fal, joist gerenda. Azért tettem idézőjelbe, mert van ennek egy magyar neve is, úgy hívják, hogy takaréküreges fal. 30 év nem volt elég ahhoz, hogy ezt megtanuld. Nos mind a kettő egy nagy fos. és még egyszer mondom, nem angol sajátosság. Nálunk 1970-ig kb. 25.000 családi ház épült, ilyen technológiával, amíg be nem tiltották. Igen, jól látsz, betiltották. Joist gerenda sem ismeretlen nálunk, használták is rendesen, de amint már leírtam, a korlátozott teherbíró képessége miatt ma már nem alkalmazzák. Azt mondod, hogy van ott olyan épület, ahol 100 éve ilyen van. Elhiszem, hiszen ha nem terhelik, akkor bírja is. Mellesleg jegyzem meg, hogy a rágcsálók életveszélyessé tudják tenni ezt a födémszerkezetet. De nem akarok ebbe nagyon belemenni, minden esetre kb. 20 olyan rossz tulajdonsága van, amiért nálam soha kerülne beépítésre. A legfontosabb, hogy a két technológia együttes használata miatt az épület roppant gyenge. A szomszédban bekövetkezik egy gázrobbanás, és az egész lakótelep romhalmaz lesz. Háborúban 2 kilométerre az épülettől robban egy bomba, és a házikód 3 utcával arrébb landol, a földrengésről meg ne is beszéljünk. Kint vagy 6 éve, és azt hiszed, hogy felfedezted a világot, pedig nem. Hozzáteszem, nem is a szakmai rész miatt írtam rád, hanem azért a paraszt viselkedésért, ahogyan kifigurázod a munkatársadat, holott az igazi baromságot te követed el. Csak kérdezem, mi van akkor, ha a kengyelből kiszabadulnak a rönkök és szilánkosra töröd annak az embernek a lábát? Kockáztatsz azért, hogy a szaros videód poénos legyen? Ezért vagy te egy idióta az én szememben. Mi van akkor, ha egy jó ismerősöd elküldi a munkahelyedre ezeket a videókat, ott lefordítják, és te arról dumálsz, hogyan kell átbaszni a megrendelőt, hogyan kell úgy tenni mint ha dolgoznál. Ott is van balesetvédelmi felügyelőség, ők is örülnének a farönkös videódnak. Van egy ötletem. Amennyiben nem tudsz valamit nézz utána. És ne fosd a baromságokat hegyekbe. Ne fényezd ezt az angol fost, és ami a fontos, ne fitymázd Magyarországot. Tudtommal magyar ember vagy. Hülyeséget meg főleg ne irkálj! Miért kellene nekem tőled bármit is kérdeznem? 32 éve vagyok okleveles építészmérnök, 27 éve vízszigetelő szakmérnök. A végén viszont meg kell jegyeznem, hogy a gépet jól kezeled, meglátszanak az évek meg a rutin.
 • Digger #23 2017. július 22. 10:51

  24
  @Aztaaaa..: Igazad van.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!