Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Nehéz eldönteni, hogy autóipari műremeket vagy kiváló asztalosmunka ez a fából készült sportautó. :|gratgrat:cool:

Az idei Essen Motor Show-n mutatták be ezt a nem mindennapi sportautó, ami nem csak dizájnban, de anyaghasználatban is eltér a megszokottól. Ezt az autót bizony fából készítették.
Készítője, Joe Harmon elárulta, hogy a fő inspirációt a második világháború idején alkalmaztak harci repülőgép, a Havilland Mosquito adta. A típust eredetileg vadászbombázóként használták, majd később megépítették vadász-, éjszakai vadász- és felderítő változatát is. A Mosquito volt a második világháború egyik legsokoldalúbb repülőgépe.
Visszatérve az autóhoz, a vázszerkezet javarészt balsafából készült ami egy gyorsan és magasra növő fafajta, kifejlett egyedei a 30 méteres magasságot is elérhetik. Erre húztak rá egy furnér réteget, amit cseresznyefákra jellemző színre festettek.
Az autó biztonsági okok miatt soha nem lesz alkalmas a sorozatgyártásra, csupán bemutatódarabként funkcionál, de még így is kapott egy pazar, hétliteres V8-as blokkot, ami 600 lóerő teljesítményre képes. Azt mondtam már, hogy a fából készült autót Splinternek hívják? Ami magyar annyit tesz: szilánk.

11 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!