Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

Ez is Magyarország

7 hozzászólás

 • yust 2022. december 5. 22:04

  1
  Hát nekem ez tetszett! :)
  Régen mi is termeltünk répát (is), de persze nem gépesítve, és a sok munkának többnyire nyomorúságos eredménye volt, ezért se kínlódunk már vele...
  Azért ha már mezőgazdaság a téma, érdekelne egy hozzáértő véleménye: Manapság divatos köpködni a magyar mezőgazdaságot, hogy mennyire nem hatékony, mert a fejlett nyugaton sokkal jobb termést érnek el, meg hatékonyság, meg gazdaságosság meg minden. Ugyanakkor azt is hallani, hogy a jelenlegi technológiákkal kihasználva a termőföldet huzamosabb ideig nem lehetséges a termelés. Szóval akkor most hol az igazság?
 • azúr #1 2022. december 7. 21:34

  2
  @yust: Ha a földrajzi adottságokat nézzük, én is kíváncsi lennék, miért nem vagyunk az élvonalban mezőgazdaság terén. Mert lényegében az egész ország egy alföld, néhány dombot és kisebb hegyet kivéve.
 • Lütyő #2 2022. december 8. 17:57

  3
  @azúr: Talán azért, mert aki mezőgazdasággal foglalkozik, annak korán kell kelni, össze kell magát koszolni és későn fekhet le. Emellett egy csomó ideget meg kell ennie amiatt, hogy jó lesz-e az időjárá a terményre, lesz-e ember aki eljön segíteni betakarítani és hogy meddig megy még fel a ki**szott műtrágya ára. Vagy, hogy kelleni fog-e kereskedőnek, az igéreteinek megfelelően?
 • Lütyő 2022. december 8. 17:58

  4
  +s
 • Ruszki #1 2022. december 9. 11:12

  5
  @yust: Magyarországon nem lehet versenyezni a spanyol és északafrikai oriás termesztőkkel . akik évent 3x is szüretelnek aratnak bizony növényeket. amig a boltok olcsón megveszik külföldröl és olyan árat mondanak a magyar termelőnek hogy éppencsak nullszaldós lesz . akkor sokan elgondolkoznak és következő évbe már nem is termelnek bérbe adják a földjuket egy nagy cégnek vagy nem fognak paradicsomat paprikát krumplit termelni mert nem éri meg helyette lesz kukorica buza mert azt jobban el lehet adni. a műtrágya helyett meg jobb a szerves anyag utánpotlás.
 • Ruszki #3 2022. december 9. 11:14

  6
  @Lütyő: volt olyan év hogy az ormánságba visszaszántották az egész dinnye földet mert olyan nemvetséges áron lehett volna eladni a portékát. a műtrágya rossz inkább a szerves trágya kéne . de ha mindenfélekép műganyé akkor a folyékony lesz a nyerő mint lombtrágya. de sokszor eggyik se ér semmit ha nincs hozzá csapadék .
 • Lütyő 2022. december 11. 17:24

  7
  A szerves trágyához állat is kellene, azt az ágazatot is teljesen ellehetetlenítik. A szárnyasokat leölik a madárinfluenza miatt, a sertéshúst meg behozzák Hollandiából meg Lengyelországból. Emberszaros krumplit meg nem kérek.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!