Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
:beer:

15 hozzászólás

 • cadmagician 2015. július 16. 20:33

  1
  grat
 • AsconaB 2015. július 16. 21:37

  2
  #9 flower
  Jók grat!
 • KillHates 2015. július 16. 22:45

  3
  #7

  Állítólag ebben a pillanatban tudta meg Goebbels, hogy a fényképész aki a képet csinálta ZsIdÓ származású. Be is van rágva, az idióta :D
 • kisokka #3 2015. július 16. 22:59

  4
  @KillHates: Urban legend...Eleve zsid­ó származású fotós hogy került közel az übernácikhoz és legfőképpen, miért ment oda? A másik, hogy ki se került volna ez a kép, voltak akkoriban is ügynökök az ilyesmire, hiába nem Németországban készült.
  Szerintem legyártották ezt a sztorit hozzá, Goebbels kicsit morci, pont kapóra jött. 21. századi propaganda...
 • Magister #4 2015. július 17. 12:04

  5
  @kisokka: A képet a LIFE magazin fotósa csinálta, akinek az útlevelében természetesen nem szerepelt a vallása, csak annyi, hogy amerikai állampolgár. És hogy miért ment oda? Goebbels interjút adott a LIFE-nak (Hitler is volt náluk az év embere még a háború előtt) és csak utána közölték vele a fotós származását.

  A LIFE akkor is lehozta volna az interjút, csak nem képek nélkül és némi megjegyzéssel ha elveszik a kamerát. Ha jól tudom a kép ebben a formában sohasem jelent meg nyomtatásban, csak az archívumban tárolták.
 • Magister #5 2015. július 17. 12:05

  6
  @Magister: jav: "csak képek nélkül"
 • kisokka #5 2015. július 17. 19:36

  7
  @Magister: Gondolj bele, ki közölte vele a származását, honnan tudták, hogy zsid­ó? Az útlevelében nincs benne, akkor ki mondta el neki? Olvastam már erről a képről, valahogy nem jön át ez a "pont itt tudta meg, hogy ez, meg az..." Sántít az egész.
 • Magister #7 2015. július 18. 01:54

  8
  @kisokka: Kicsit utána néztem, mivel van logika abban amit írtál.

  A kép 1933-ban készült Genfben egy "league of nations" konferencián. A készítője egy ismert németországból az elmenekült < moderálva > származású újságíró és fotográfus bizonyos Alfred Eisenstaedt. (Többek között a Time square-en egy ápolónőt megcsókoló matrózos képet is ő készítette.) Azt a pillanatot sikerül elkapnia mikor Göbbelsz meglátta és felismerte őt.
  Sajnos csak angol leírást találtam, de ha rákeresel a "Göbbels riport life magazin" kombinációra akkor első helyen dobja. (Sajnos linket nem oszthatok meg).
  :beer:
 • Magister #7 2015. július 18. 01:55

  9
  @kisokka: Ja és a kép eredetileg fekete-fehér.
 • kisokka #8 2015. július 18. 08:08

  10
  @Magister: Felismerte, de mi alapján ismerte volna fel? Ott áll egy faszi fényképezőgéppel a kezében, Goebbels meg kiszagolta, hogy honnan származik, ugyan...Olvastam ilyen magyarázatokat, csak nem hiszem el. Azt bőven elhiszem, hogy Goebbels valóban így reagált volna, ha megtudja, hogy éppen egy zsid­ó készít róla képet(sőt még hevesebben, elvégre a propagandáért felelt), csak ezek a magyarázatok hozzá túlságosan hadilábon állnak.

  Egyébiránt a posztban szereplő összes kép fekete-fehér eredetileg, csak a posztoló elmulasztotta kiírni, hogy retusált képekről van szó:D
 • Magister #10 2015. július 18. 08:32

  11
  @kisokka: Azt, hogy valaki "ismert ember" az értetted? Gondolom te is megtudsz nevezni ismert embereket (akár újságírókat is) ha látod őket. Göbbelsz miben lett volna más. A fényképet készítő úriember ISMERT újságíró, könnyen lehet, hogy a náci Németországról is írt, könnyen lehet, hogy nem túl szépeket. Mint írtam, a fotós egy konferenciára érkezett és észrevette, hogy Göbbelsz őt nézi, úgy ahogy a képen látszik, mivel felismerte és mivel felismerte ezért a származásáról is tudott! Fotósunk meg elkattintotta a gépét és ez lett az eredmény.

  Egyébként tipikus eset vagy. Te nem hiszed el és kész, mindegy ki mit mind vagy csinál. Ha más rávilágít a dolog bizonyos aspektusaira, te akkor is tamáskodsz. Még az úriember nevét is megadtam. Az hogy magad is utána nézz...
 • kisokka #11 2015. július 18. 09:50

  12
  @Magister: Minek nézzek utána tizenötször, amikor már korábban leírtam, hogy olvastam erről a képről? Nem hiszem el és kész. Ismert fotós...Szelfit is csinált magáról esetleg? Mi a bizonyíték arra, hogy Goebbels azért nézett így rá, amit állítanak erről a képről? Mondd már meg, mi a bizonyíték rá?
  Tipikus eset vagyok...Te is az vagy, minden szart elhiszel, amit kitalálnak. A fotós koma meg azt állít, amit akar. Goebbels sosem volt egy jóképű legény, állítom, hogy 200-ból 180 képen ugyanez az ábrázat néz vissza, amikor belenéz a kamerába. Igen, tudom, hogy készültek más képek is az eseményről, de azokról nehéz kitalálni, hogy éppen egy zsid­óval beszélget. Majd valaki egyszer kitalálja, hogy azokon meg a Reichstag felgyújtásán röhög...
  El bírom képzelni a lezajlott beszélgetést, aminek a fotós a fültanúja volt..."Te figymá Göbbi, ez a koma itt nagyon zsidrák..."Fotókra nagyon könnyű bemagyarázni egy sztorit, eladhatóbb lesz a kép. Ha ennek még nem voltál tanúja, hogy egy képet miképpen lehet manipulálni egy történettel, akkor így jártál.
 • KillHates #4 2015. július 20. 15:59

  13
  @kisokka: Sejtettem, hogy ez is csak egy biboldó propaganda lehet! De most már bizonyosságot is nyert általad! XD
 • KillHates #12 2015. július 20. 16:01

  14
  @kisokka:

  Alfred Eisenstaedt:


  A többit rád bízom... :U
 • kisokka #14 2015. július 21. 20:02

  15
  @KillHates: Úgy néz ki, mint egy olasz pizza szakács, semmit nem érzek eldöntve...:u
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!