47 hozzászólás

 • _voodoo_ #22 2017. február 14. 20:11

  23
  @cadmagician: Volt aki megtette de még csak jegyzőkönyvbe sem vették... mert hát rogán antiról volt szó... (Ezeknek a hazaárulóknak én már csak kisbetűvel írom a nevüket.) ;)
  Egyébként a vak is látja hogy mi történik itt, nem kell Columbónak lenni hozzá.
  Ékes példája a nemzeti hörcsög, aki kizárólagos engedélyeket kap a kaszinózásra, a filmipari pénzek elköltésére de a haszon az offshore számlákra megy...
 • cadmagician #23 2017. február 14. 20:17

  24
  @_voodoo_: mindenki ugy haborog ahogy akar. Reszemrol a tema ennyi
 • _voodoo_ #24 2017. február 14. 20:20

  25
  @cadmagician: részemről sem érdemelnek több sort ;)
 • kléni 2017. február 14. 21:52

  26
  Ejnye, cenzúrázunk? :P Szívesen tanúskodok mint szemtanú. :D

  Amúgy ennek a vitának nem sok haszna volt. Vegyük elő a számológépet, írjuk be mennyi a haszon, mennyi a költség, és ha jócskán pozitív, akkor rendezzünk olimpiát. Érdekes módon sose látok ilyen kiszámolós dolgokat a hasonló legyen vagy ne legyen vitákban, csak hogy mindenki lop, mg köcsög. Ami bár igaz (lehetetlenség korrupció nélkül rendezni egy olimpiát), mégis érdektelen a valódi kérdés szempontjából.
  Én a mondó vagyok, bőven van még mit munkálkodni az országon, mielőtt ilyesmit rendeznénk. Olimpiára pályázni lehet 13,37 év múlva is.
 • Mihatika 2017. február 14. 22:08

  27
  A korrupcióval az a baj hogy én kimaradok belőle :)
 • kléni #27 2017. február 14. 22:14

  28
  @Mihatika: Adom. Sokszor gondolkoztam már azon, hogy valójában velem van a baj, mivel tisztességesen tervezek dolgozni, és így kimaradok a jóból. rotfl
 • Pepejoe 2017. február 14. 23:59

  29
  Hát én biztos ami biztos, kinyomtattam pár aláírásgyűjtő lapot 2 hete és aláírattam ahol tudtam, összejött velem együtt néhány tucat. Holnap-holnap után a megfelelő helyre kerül.
  Nem győzködök senkit, szerintem teljesen felesleges. Nem tudom elképzelni, hogy bárki meg tudná változtatni a másik véleményét. Döntsenek a számok, legyen meg a népszavazáshoz kellő aláírás, utána meglátjuk. Szerintem minkét oldal érdeke a népszavazás, a végeredménye kiveszi az élét a másik oldal szövegelésének (én legalábbis elfogadom a végeredményt és nem is tiltakozom tovább) hisz' többség dönt. Nekem nem is az az érvem, hogy "mert ellopják a pénzt úgyis" mert akkor majd ellopják máshogy. Tény, hogy egy nagy "üzlettel" mint az Olimpia, nagyobbat lehet dobni részükről mint bármivel.
  Szerintem egyszerűen nem fér ez most bele, olyan mint az egyszeri borsodi gyapotszedő az iPhone-al de nincs pénze a feltöltőre. De nem is zárkózom el, csak nem jó az időpont, talán pár évtized múlva. (más kérdés, hogy bármilyen távoli időpontban szkeptikus vagyok, az ország 27 éve + mióta az eszemet tudom, körbekörbe szaladgál mint egy BSE-s marha)
  Nem is értem, miért ellenkeznek (akik ellenkeznek) a népszavazás ellen: nem mindkét fél érdeke a tiszta szándék és végeredmény kiderítése? Abba nem lehet belekötni és nincs helye további vitának, ráadásul megkérdőjelezhetetlenül szignifikáns különbséget várok. Én ha támogatnám az olimpiát, akkor is akarnék népszavazást.
  (pláne, hogy valami fideszes azt mondta a kérdésre, hogy meg kell-e kérdezni az embereket: nem és miért nem: csak)
  B+
 • cadmagician #26 2017. február 15. 07:25

  30
  @kléni: facebookon legyen paraszt ne itt. Gyulolom a szemelyeskedo frocsogest. Lehey menni az ombucmanhoz ha nem tetszik a cenzor. Itt nem liberalizmus a honos
 • _voodoo_ 2017. február 15. 08:04

  31
  Most ugye nem rólam van szó? Engem nem cenzúrázott senki, nem írtam olyat.
 • Inhouse #29 2017. február 15. 09:08

  32
  @Pepejoe: Talán azért gáz népszavazást kiírni mindenre, mert több milliárd Ft az is, és felesleges. Döntse el pár igazi szakember, hogy beleroppanunk-e vagy nem. Nem lehet mindent az emberekkel eldöntetni, sok a birka. Paksot sem lehet ideológia alapján eldönteni, sok ember szerint "Minek az erőmű, az áram úgyis a konnektorból jön!", meg "Nem kell atom, legyen napenergia!". De ez is egy komoly szakma, a tudás elengedhetetlen hozzá, nem elég a birkaszellem. Korrupció az Orbán kormány találmánya? :) Jó reggelt minden újszülöttnek, akinek most nyílt ki csak a szeme, pár évet átaludtak. :)
  @cadmagician: Nem idéztem balosokat, saját kútfő, kormánytól független, régebben is így gondoltam. Kicsit messzire mentünk az olimpiától. ;)
 • Pepejoe #32 2017. február 15. 12:40

  33
  @Inhouse:
  Úgy is van. Minden hülyeségért nem is kell és nem is szabad, drága is a népszavazás.
  De min. 5000-6000 milliárd elköltése tán megéri azt a 2-3 milliárdot. Továbbá Paks 2 vel szemben nincs akkora társadalmi megosztottság és vita mint az olimpiánál, nem éri el azt az ingerküszöböt és nem hallatszik fel olyan magas szintekre, ami egy hasonló aláírásgyűjtést és esetleg népszavazást generálhat.

  Természetesen nem fidesz-találmány a korrupció de az is tény, hogy a látható (és jóformán nem tagadott) és nem látható művelését ennek a sportnak, egész más meg eddig nem látott szintre emelték :)
  Amúgy igazad van.
 • Inhouse #33 2017. február 15. 14:38

  34
  @Pepejoe: Nem az ára a legnagyobb baj, hanem ne kérdezzük meg a népet olyanról, amihez nem értenek. Korrupciótól függetlenül.
  Sokszor hallom, hogy a mostani kormány is korrupt, meg lop, de a legnagyobb baja az mindenkinek, hogy mennyire nyíltan teszik...a másik oldal külön költött arra, hogy rejtettebben menjen? :) Se így, de úgy nem jó és kész.
  Olimpia meg szerintem nem nekünk való...még...lehet sosem lesz...senkinek lassan... :)
 • ulaci79 #33 2017. február 15. 15:01

  35
  @Pepejoe:

  5-6 ezer milliárd???
  Éppen tegnap néztük páromal,lakásfelújitásra korszerüsitésre (országosan) öt (5) milliárd huf pályázati pénz van meghirdetve,és olyan 2 ezer lakással számolnak.
  Az olimpiás pénzböl mennyire és mire futná??? (Költöi kérdés)
 • Pepejoe #35 2017. február 15. 16:25

  36
  @ulaci79: Ugye milyen érdekes a pénzekkel való gazdálkodás és fontossági sorrend szerinti elosztása?
  Mi is ebben a paneltémában vagyunk, van a 15 centis hideg beton ami elválaszt a téltől, aztán fűccsé meg fizess paraszt.
 • kléni #34 2017. február 15. 16:46

  37
  @Inhouse: A kormányban is ezt mondta valaki. Úgy se értenek hozzá az emberek, nem képesek meghozni a döntést, ne szóljanak bele hogy lesz-e olimpia vagy se. De ez baromság. Készítsenek egy hiteles, részletes, mégis tömör tanulmányt róla, terjesszék, aztán az embereknek lesz honnan tájékozódniuk, majd saját megítélésük szerint dönteni. Nem szükséges mindenkinek rendelkezni minden tudással, ami ahhoz kell, hogy egymaga meg tudja határozni a nyereség/veszteség mértékét. Személy szerint én nagyon szívesen költöm a pénzemet arra, hogy létrehozzanak ilyen elemzéseket, és arra is, hogy tájékoztassanak engem, még azelőtt, hogy ezek költségénél rengetegszer többet költsek az olimpiára (ugyebár a pénz az enyém, még ha be is fizetem az államkasszába).
 • kléni #37 2017. február 15. 16:48

  38
  @kléni: Ja és, egy ekkora méretű beruházás esetében megkövetelem, hogy még akkor is legyen beleszólásom, mire megy a pénzem, ha nem tudom, hogy az ki tudja hány év múlva mekkora gazdasági fellendülést hoz (vagy nem). Mert én egy ilyen kis nyomi vagyok. :D
 • ulaci79 #36 2017. február 15. 17:23

  39
  @Pepejoe:

  Mi szerencsésebb helyzetben vagyunk olyan 50 centis vályog de a tetőt cserélni kell....meg az ajtót....meg az ablakokat...és utofinanszirozás. Elöbb csináltasd meg .....fizesd ki ...... legyen számla aztán majd eldöntjük nyersz-e.....
  Mi szerencsés helyzetben vagyunk ki tudjuk fizetni...és mivel erre készültünk nem zavar (dehogynem) ha nem nyerünk.
  De akinek nincs ennyi pénze ??? Tudom az nézze az olimpiát.....
 • Pepejoe #34 2017. február 15. 19:38

  40
  Engem még az sem zavarna ha nyúlják a lóvét ha látnám, hogy épül-szépül minden és fejlődő pályán van az ország mert a kasszában is marad valami, továbbá EU zsé nélkül is képes teszem azt megépíteni 1 azaz egy darab hidat, vagy 100 km egybefüggő autópályát, esetleg egy metrót, ami 10 megállónál hosszabb (ja, az még EU val sem ment) vagy némi vidékfejlesztést, kórházfejlesztést.
  Mielött megveszem a plazmatévét, talán már csak kitakarítom a pecót és kifestetek, nem a penészbe teszem be dicsekedni a folyosóról behúzott hosszabbítóval, durva hasonlattal élve.
 • kléni #40 2017. február 15. 20:05

  41
  @Pepejoe: Az a vicces amúgy, hogyha jól csinálná a kormány a dolgát, akkor nem is lenne szükség arra, hogy egy kis pluszt lecsípjenek a dolgokról. Mert akkor az emberek hálából adakoznának nekik, amiért megmentették őket a káoszból. rotfl
 • Inhouse #37 2017. február 16. 08:44

  42
  @kléni: Én lehet, hogy nem is vagyok jól informálódva... most akkor miről lehet szavazni, hogy legyen, vagy hogy ne legyen? Az, hogy a pórnép (köztük én is) szavazza meg, hogy legyen nem támogatom, nem tudjuk megítélni, ennél ez jóval bonyolultabb kérdés. Azt, hogy, ha minden klappol, van lóvé dögivel, nem tudjuk már mire költeni, akkor is leszavazhassa a nép, azt esetleg igen...
  Tökéletes kormányzást vártok, vagy jobbat valaminél? Előzőekhez képest mi lett rosszabb? Miben volt jobb pl. az előző? Nem láttok javulást semmiben? Az előzőeknél is az volt éppen akkor a legrosszabb?
  @Pepejoe: Ne indulj neki hideg élelem és ivóvíz nélkül plazma TV-t keresni! :)
 • _voodoo_ #37 2017. február 16. 09:08

  43
  @kléni: Na és kire bíznád annak a hiteles kimutatásnak az elkészítését??
  Ne aggódj, a fidesz propaganda nem marad el...
 • kléni #43 2017. február 17. 01:25

  44
  @_voodoo_: Abszolúte bárkire. Épp ezért nevezik hiteles tanulmánynak. rotfl Arra természetesen nem vagyok vevő, ha valaki valótlanságot, pontatlan, túlzott, személyes, hatásvadász, érdemi számításokat nem tartalmazó reklámcédulát csinálna. Attól meg, hogy pár idióta egy ilyet hiteles forrásnak akarna beállítani, attól még nem lesz az. Szóval, csinálja csak bárki, legyen az FIDESZ-es, vagy független szakértő, vagy akár te. A tartalom a lényeg.
 • kléni #42 2017. február 17. 01:30

  45
  @Inhouse: Ha egy kormány látszólag tökéletes, az biztosan tökéletlen, csak jól titkolják. Ergo megkövetelem a kormányomtól, hogy tökéletlen legyen, mert abban nincs benne garantáltan a hazudozás. Jobbat várok a mostaninál. Korábbi jobb volt-e? Nem érdekel. A mostani nem elég jó. Volt itt sok szarkeverés sok éven át, de igazi változás szerintem nem volt itt semmiben. Amennyi javulás van, az kevés, azok egyszerűen megtörténnek maguktól, mert haladunk a korral, valamennyit dolgoznak az emberek, így hát létrejönnek a dolgok. De szintet kéne lépni, jelentős javulást elérni.
 • _voodoo_ #44 2017. február 17. 21:53

  46
  @kléni: Tessék: A korrekt fidesz féle tájékoztatás...
  A köztévé hallgat, mint a sír - alfahir.hu
 • kléni #46 2017. február 17. 22:06

  47
  @_voodoo_: Ez a cikk a sehogy-on kívül hogy kapcsolódik ahhoz, amit én írtam?
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!