Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
A 23 éves Amy Lynn karibi körutazásra indult családjával 1998 márciusában.

Az 1 hetesnek induló utazás kellemesnek indult március 21. -én. A hajó fedélzetén a jó hangulatot a Blue Orchid nevű zenekar szolgáltatta, illetve az ezzel egybekötött táncos parti. A március 24-i nap is hajnalig tartó partival tartott. Amy Lynn táncolt, ivott mulatott, beszélgetett a zenekar egyik tagjával. A zenész Alister Douglas, a Sárga művésznéven futott és hajnali 1 órakor fejezték be a beszélgetést Amy-vel.
Amy ekkor visszavonult a kabinjába ahol a családja már az igazak álmát aludta. Apja Ron Bradley a tengeri úton nem volt túl jó alvó ezért 5:15-kor felébredt és látta a lányát aludni az erkélyen. Negyed óra fészkelődés után visszaaludt de 6-kor megint felébredt, ekkor már nem találta őt. Eleinte nem is izgult, mert Amy néha körbejárta a hajót anélkül, hogy szólt volna bárkinek is.
Néhány óra múlva már jelezték a legénységnek az eltűnést. Alaposan átkutatták a hajót és a közeli parti őrséget is riasztották mert a hajózószemélyzet szerint tengerbe eshetett. Két napig eredménytelenül keresték a fiatal nőt.
Közben a hajó Curaçao-hoz ért, és ki akart kötni. A család már ekkor emberrablásra gyanakodott és könyörögtek a kapitánynak ne kössenek ki, mert akkor biztos a szárazföldre csempészik a lányukat. A kapitány azonban ezt az eredménytelen keresés ellenére megtagadta és a dokkhoz állt, ahol rengeteg utas és személyzeti tag kiszállt. A lány sosem került elő a hajóról.

Az első nyom ami a család emberrablási tényét igazolta egy kanadai pártól érkezett. 5 hónappal az eltűnés után Curaçao-ban felismerni vélték a fiatal lányt a tengerparton, bár tetoválások voltak rajta. A tetoválások a testén egy Tasmaniai ördögöt kosárlabdával a vállán, egy nap a hátán, egy kínai szimbólum a jobb bokáján és egy gyík a köldökén volt.
Később 1999-ben egy amerikai tengerész egy bordélyházban találkozott a lánnyal. Amikor a lány megtudta, hogy amerikai - segítséget kért tőle. Elárulta neki, hogy az igazi neve Amy Bradley és a bordélyház fogja, nem engedik el. A tengerész nem tudott segíteni neki, eltűnt a lány megint.
2005-ben Barbadoson tűnt fel a lány egy áruházban, de ezzel sem tudtak mit kezdeni ott is nyoma veszett.
Még ugyanebben az évben egy szervezet, amely a szexuális kereskedelem áldozatait kutatja a Bradley családhoz eljuttatott három fotót, amelyen Amy Lynn látható egy ágyon. Az FBI és a család ennek hatására újra kezdte a kutatást és 25000 dolláros jutalmat tűzött ki annak érdekében, hogy megtalálják eltűnt lányt. De azóta semmi nyom nem került elő.

Az eset továbbra is rejtélyes, hisz azóta se tudják, hogy tűnhetett el fél óra alatt egy tengeren úszó hajón, és hogy csempészhették ki? Illetve a mai napig homály fedi az ügyet, hogy tényleg él-e? Illetve mi lett a sorsa? A tengerbe veszett, vagy tényleg emberrablók karmaiba jutott? Bár a család megvan győződve az utóbbiról, hisz Lynn bátyja szerint a legénység azon az estén túl nagy figyelmet fordított a lányra, de ezt nem vizsgálták ki.

6 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!