Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

11 hozzászólás

 • paraszt75 május 25. 13:31

  1
  #25 :(
  Nem is értem mi a tökömért nem tiltják be simán az összes műanyag palackot. Környezetszennyező és rákos lehetsz tőle...lehet akkor történne meg a tiltás ha azonnali halált okozna
 • Gondolkodó május 25. 20:34

  2
  A fene tudja, ha meg papírt használunk helyette, akkor kivágják a fákat, pusztulnak az erdők. Lehet hogy tényleg túl sokan vagyunk a földön? De azért még mindig azt mondják sokasodjatok. Ki érti ezt?
 • Pepejoe május 25. 21:31

  3
  Többször leírtam ide:
  NEM nekünk kell kevesebben lennünk ezzel a szép szóval élve, hanem máshol kéne visszafogni a népességnövekedést. Ők azzal kompenzálják a rengeteg gyermekhalált, hogy sok gyereket csinálnak. De a megmaradók is bőven nagyobb mint az európai átlag szaporulat. Többen lesznek, szaporodnak. Azért teszik ezt a szülők, mert ott nincs TB, nincs nyugdíj, a több gyerek nagyobb ellátottságot ígér idősebb korra, tiszta túlélés.
  Viszont:
  akárhogy is van, a bolygó előrehaladása és szó szerinti túlélése gazdasági és egyéb értelmekben az európai, amerikai és távolkeleti kultúrákban van meg. Nyilván lehet ezzel vitatkozni, hogy de nekik (afrikaiaknak pl., de ki tudnám terjeszteni a kört) kevesebb az esély kibontakozni a hátterük miatt és ez így is van. Ellenben erre nincs már idő, most kéne menteni a menthetőt.
  A kevéssé PC véleményem (már ez is durva volt ide) nem írom le.
 • Ethical Hacker #3 május 25. 21:38

  4
  @Pepejoe: Hú vazze, kétszer futottam neki... Te biztosan tudod mit akartál írni, én nem tudtam kihámozni belőle semmit.
 • Pepejoe május 25. 22:10

  5
  @Ethical Hacker:
  Gondolkodónak írtam, az ő hozzászólása alá a sokasodás témakörével kapcsolatban.
  Kibővítem neked, bár nem neked szól. De csak azért, hogy te is értsd.
  Többször leírtam ide:
  túl sokan vagyunk de nem nálunk van a hiba. Túl sokan vannak pl. Afrikában, ott kéne visszafogni a népességnövekedést. Ők azzal kompenzálják a rengeteg gyermekhalált, hogy sok gyereket csinálnak. De a megmaradók is bőven nagyobb mint az európai átlag szaporulat. Többen lesznek, szaporodnak. Azért teszik ezt a szülők Afrikában, mert ott az országok jelentős részében nincs TB, nincs nyugdíj, a több gyerek nagyobb ellátottságot ígér idősebb korra, tiszta túlélés.
  Viszont:
  akárhogy is van, a bolygó előrehaladása és szó szerinti túlélése gazdasági és egyéb értelmekben az európai, amerikai és távolkeleti kultúráknál van meg. Nyilván lehet ezzel vitatkozni, hogy de nekik (afrikaiaknak pl., de ki tudnám terjeszteni a kört) kevesebb az esély kibontakozni a hátterük miatt, az iskolázottság hiánya végett és ez így is van. Ellenben erre nincs már idő mert ebben a pillanatban vagyunk rohadt sokan, most kéne menteni a menthetőt.
  A kevéssé "píszí" véleményem (már ez is durva volt ide) nem írom le.
 • Gyuluska május 26. 00:41

  6
  2021-től eu-ban betiltják a műanyag evőeszközöket. Tányér kés stb...
  Helyes.
 • Gondolkodó #5 május 27. 20:14

  7
  @Pepejoe: Jó oké, ez van Afrikában, meg az araboknál, de ők Európában is szaporodnak mint a nyulak.
 • black235 #3 május 27. 21:09

  8
  @Pepejoe: Jó a meglátás. A gond részben ott van, hogy pár száz évvel ezelőtt európában is kellett a 8 gyerek, hogy kettő felnőjjön és meglegyen a "fajfentartás". Viszont itt lett TB, lett antibiotikum, meg nyugdíj, meg jobb táplálkozás... Az több generáció alatt alakult ki, hogy nem kell 8 gyerek, elég csak néhány mert szinte mind megéri a felnőttkort.
  Ellenben afrikába egyszerűen bevittük a gyógyszereket, ellátást... mert ők is emberek és ők is megérdemlik, meg akkor nem hurcolják be európába a betegségeket..., amivel nem is lenne baj. Viszont így a 8 gyerekből nem kettő éri meg a felnőttkort hanem 7-8, és alakul a túlnépesedés.
  Vagyis a pár száz éves fejlődésünket, nekik pár évtized alatt kellene átvenniük, hogy ne legyen náluk demográfiai robbanás. De a gondolkodásmódot tovább adni, már nem olyan könnyű mint a gyógyszert, vagy akármit odaszállítani.
 • pushup #5 május 28. 23:11

  9
  @Pepejoe: igen, de ...
  bár a túlnépesedés (fő/km2) ázsiában és afrikában probléma és az óceáni szemétszigetet hízlaló 10 legnagyobb folyóból is 9 ezeken a helyeken van, de a fogyasztás ... ez egy főre jutó ökológiai lábnyom azért európában (meg észak amerikában) nagyobb. és az a nejlon zacsi, amibe a cukker teki megpusztul, is egy fejlett nyugati polgár ájfonjához kellett.
 • L. József #6 május 29. 11:22

  10
  @Gyuluska: Jelentősége semmi mivel a Fogyasztói Jóléti Társadalomnak közel sem ez a legnagyobb problémája! Addig míg a pazarlást nem szűnik meg minden szinten addig felesleges ilyen dolgokról beszélni! Illetve azt se felejtsük el, hogy az Európai (veszélyes hulladék)szemét jelentős része Afrikában landol! ...csak ezt nem szeretik reklámozni!
 • L. József #5 május 29. 11:32

  11
  @Pepejoe: Felszínes ismeretek, illetve tényként közölt ostobaságok! Afrikával nem érdemes felhozni példának, mivel a népesség is becsléseken alapszik, mint sok minden más! A legnagyobb pazarlást a Fogyasztói Jóléti Társadalom halmozza fel (Európa, USA) nem beszélve a nagy mennyiségű illegálisan lerakott veszélyes hulladékok AFRIKÁBAN amit a fejlett Országok tagadnak annak ellenére, hogy készült már egy jó pár oknyomozó riport ennek bizonyítására! Egyébként területi arányaiban pl: Afrika nincs túlnépesedés Európához vagy Amerikához viszonyítva! ..olyan, hogy kéne nincs! Kellene:) ....Szívesen!
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!