Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
A termékeket 300 ft/euróban váltottam át árazásban;)

28 hozzászólás

 • csiga4 #1 2015. március 9. 22:37

  4
  @zatrok: Az én ismerőseim közt is ez az arány, de fordítva. Nyilván aki mosogatni megy ki, az nem várhat csodát és az egyes országokban másért kell sokat avagy keveset fizetni, de elég sokan hagyjták el végleg országunkat, nem hiába.
 • zatrok 2015. március 9. 22:42

  5
  Én pedig azért nem fogok elmenni, hogy egy utolsó csicska legyek, akkor inkább élek itt ilyen szerényen. :-)
 • oritomi 2015. március 9. 22:42

  6
  Én ebbe a "eszmefuttatásba" nem szállnék bele.Kint egyedül ki tudod fizetni az albérletet,kaját és marad is.
  Itthon fizesd már ki a 80 ezres fizudból a 80 ezres! albérletet,kaját és rakj már félre! Ugye? Most verjétek a melleteket,hogy hajrá M.o és mert megérdemlem mert magyar vagyok stb...
 • zatrok 2015. március 9. 23:06

  7
  Ne haragudj, de sosem fizettem albérletet, saját házban lakom saját kocsikkal, sosem mentem bele hitelekbe, (mert én vagány vagyok dupla akkora házat és kocsit akarok, mint amit megtehetek), akkor most én szégyelljem magam???
  Viszont valamiben megegyezünk: Én is dolgozom, folyamatosan 20 éves korom óta és már 21 vagyok (csak vicceltem)és nem várom itthon részegen, h valaki vegyen nekem egy házat. De ennél jobban tényleg ne menjünk bele. Szóval aki akar az itthon is tud mit kezdeni magával, csak egyszerűbb kint mosogatni és fikázni.
 • syn7h37ic #6 2015. március 9. 23:17

  8
  @oritomi: Dolgoztam kinn. Hiába a jobb életszínvonal, de kutyába sem vesznek. Osztrákoknál, meghallják, hogy külföldi vagy nem fognak veled beszélgetni. Kurva szar ám odakinn a magány, csak azért, mert nem vagy a földijük. Itthon is lehet jó munkával úgy keresni, hogy szerényen de tisztességgel meg lehet élni. De aki szakma nélkül akar boldogulni, annak itthon nem is lesz tisztességes munkája, ott kinn is csak a csicska alantas munkák maradnak.
  Sőt tovább megyek. Az itthon főiskolát végzettek jó része is csak mosogatni, vagy más hasonló utolsó munkákat fog kinn kapni. Ebből nehéz kiugrani, és megfelelő állást találni külföldön. Minden tizedik, huszadik kivándorolt tud tisztes, a szakmájának megfelelő stabil helyre mennie dolgozni.
 • zatrok 2015. március 9. 23:26

  9
  A tobbi aztan pár hónap vagy ev mulva valahogy mégis haza kerul. No lám, kiderul, h onnan is menni kell az ingyenélőknek.
 • jk88 2015. március 10. 00:57

  10
  Ez most vagy valami túristamegfejős / sznob piac, vagy a franciák igen közel állnak az éhen dögléshez. :D
 • vagabond #9 2015. március 10. 05:23

  11
  @zatrok: Már 6 éve a franciáknál élek.
  Lehet, hogy valamivel tobb tapasztalatom van a franciákkal mint neked.
  Az hogy a tenger gyumolcseit, vagy a legdrágább házi készitésu (bárány, kecske) sajtok árát átszámitjuk forintba, az hulyeség. Ez olyan mintha Budapest kozpontjába lévo piacon a libamájblokk árait lefényképezem és azon szornyulkodok, hogy szegény magyarok éhenhalnak.

  Szoktam venni tenger gyumolcseit a piacon, de nem minden nap mert azért az itt is drága.
  Magyarországon sosem kostoltam rákot, lazacot, ....stb.
 • vagabond 2015. március 10. 05:50

  12
  Szegény franciák éhen fognak halni, viszont "Magyarország jobban teljesit"!!!

  Magyarországon már minden falunak saját stadionja lesz, szárnyal a gazdaság.....

  Csak azt nem értem, hogy a sok hulye (én is) miért megy el magyarországrol a nyomor elolkulfoldre (már kb tobb mint félmillio ember).
  Miért nem a franciák mennek magyarországra tomegesen a sajtárak miatt...?!
  Hulyék ezek a franciák.
 • Athesz 2015. március 10. 06:37

  13
  Csak egy dolgot hagytál ki hogy ott mennyi a minimálbér meg az a fölöttiek.. az árral sokra megyek magába.
 • ArkaChopa 2015. március 10. 07:13

  14
  Arányokat nézve, ott egy átlag fizetés 2600 EUR (780e Ft), a minimálbér 1400 EUR (420e Ft) emellé egy sör 1 Eur, 1 Liter tej 0.75 Eur, Sonka 1 kg 20 Eur, Paradicsom 1 kg 2.5 Eur, Kenyér ára 1 Eur.
  Na most, a Magyar fizuk (hivatalos) átlagos 150e Ft / 500 EUR, a minimálbér ennek a fele sem. Az arány a fizukhoz 1/5. Ha arányosítjuk, akkor nálunk 1 sör 75 Ft, tej 45 Ft, sonka 1200 Ft, paradicsom 150 Ft, a kenyér pedig 60 Ft lenne átszámolva. Most mindenki menjen el a boltba (én már voltam reggel :D), és nézze meg mi mennyibe kerül! kalap
 • vagabond #14 2015. március 10. 07:23

  15
  @ArkaChopa: A francia minimálbéres egy orai munkával keres tisztán kb. 9-10 ejrot.
  Ebbol a boltba vehet kb 9 félliteres heinekent.
  Magyarországon egy orai munkábol (minimálbéres) hány félliteres heinekent lehet venni a boltba?

  Atszámolhatjuk másba is...
 • ArkaChopa #15 2015. március 10. 07:27

  16
  @vagabond: Sokféleképp lehet számolni az arányokat, én az átlagfizuhoz arányosítottam az árakat. Mi mennyit érne, ha olyan arányok lennének mint Franciában. Ha sörben számolok, akkor 1.5 litert tudok venni egy minimálbéres órabéréből Ott 4.5 litert tud venni, most akkor miről beszélünk?
 • vagabond #16 2015. március 10. 07:40

  17
  @ArkaChopa: Viszont a kocsmázás franciáknál sokkal drágább.
  Ha egy bárban (kocsmában) iszol egy pohár sert, az kb 7 ejro.
  Ha kocsmában akarsz bebaszni, az kb 50 ejro minimum.
  Ezért nem járok itt kocsmába.
 • ArkaChopa #17 2015. március 10. 08:11

  18
  @vagabond: Nem tudom mikor jártál itthon Magyarországon, de én azt vettem észre mostanság az emberek zömének nincs pénze kocsmázásra, tehát ez nem releváns. Ezzel az erővel sok mindent fel lehetne venni a listára, mint pl. náluk drágább az Aston Martin, meg hasonló dolgok. De átlag életről és létről beszélünk! kalap
 • Pano 2015. március 10. 12:05

  19
  A képlet roppant egyszerű.
  Akinek van olyan végzettsége/diplomája, ami külföldön brutál mód keresett hiányszakma, e mellé meg beszél rendesen idegen nyelvet királyi élete lesz odakinn. Egyértelmű, hogy nem fogja itthon pazarolni az idejét.

  Aki nem feltétlen rendelkezik a fentiek valamelyikével, az maximum azért megy ki dolgozni (legalábbis én így tennék), hogy az ott megkeresett pénzt arra használja, hogy ITTHON rendbe szedje magát vagy a családját kihúzza a szarból. Kifizesse a hiteleit, tudjon magának autót/cuccokat venni, vagy olyan dolgokat amik egy egzisztencia felépítéséhez kell.
  Ezen emberek vannak a legtöbben, sőt, nagy sokan. Nem hiába utalnak annyi lóvét haza.
  Ők maximum pár évet maradnak, amíg ez összejön és jönnek haza. Addig meg elviselik a kinti nehézségeket, amiket ti is említtettetek (magány, kirekesztettség, a bennszülöttek általi lenézés stb).

  Persze, akadnak olyanok is, akik megtalálják alap vagy általános végzettségekkel is odakinn a számításukat és letelepednek, de arányaiba nézve ők vannak a kevesebben.
 • uramisten #12 2015. március 10. 20:21

  20
  @vagabond: felőlem mindenki ott keresi a boldogságát/pénzét , ahol akarja.
  A nyílvánvalóan írónikusnak szánt megjegyzéseddel az ország vélt helyzetéről, meg annyit, hogy szerintem kicsit gusztustalan egy idegen országból köpködni oda, ahonnan jöttél, és kissé hülyének beállítani azokat, akik itt élnek.;)
 • oritomi #14 2015. március 10. 21:55

  21
  @ArkaChopa: reggel elolvastam a hozzászólásokat és terveztem hogy ezt leírom de beelőztél :) Ez egyszerű matek: az adott ország fizujából mennyi üzemanyagot,kenyeret,oksotelefont tudsz venni...
  Az hogy semmibe néznek így van és így is lesz kivéve itthon mert a hülye magyar mindenkit elvisel és nem szól 1 szót se.
  Kimész családdal vagy ott alapítasz 1et dolgozol és élsz mint marci hevesen.
  Az hogy valaki főiskolával mosogat ne az legyen már a példakép.Az szegénységi bizonyítvány mert főiskolával legalább 2 nyelven beszél az ember+magyar és ha nem tud bejutni 1 irodába melózni az gáz.
  Ha meg melósként mész ki és sikerül a szakmádban elhelyezkedni (ami első években biztos nem fog menni max később) akkor igen durván meg fogják fizetni a szakértelmedet.Nem hiába vándorol ki a magyar és nem is jön vissza.Aki visszajön vagy nem megy ki annak oka van (béna minden értelemben,nem beszéli a nyelvet vagy kurva öreg)a többi megy
 • Matula #14 2015. március 10. 22:02

  22
  @ArkaChopa: Na ezt szeretem benned :D százalék számitás grat lassan kiszámolhatod az arányaimat a posztjaimnál ;) mert még 10 nap és bekövetkezik rotfl
 • grim #11 2015. március 11. 00:37

  23
  @vagabond: köszönöm, ezek szerint már ketten vagyunk bolondok :D én letojom ezt a témát most csak nekem is ez tűnt fel (bár még Franciao.-ban sem voltam) hogy ez nem Tesco gazdaságos mackó sajt és nem műkolbász, az meg hogy a tintahal 22 euró hát istenem, gondolom kint sem minden nap csapják a vágódeszkára otthon
 • vagabond #20 2015. március 11. 04:28

  24
  @uramisten: "gusztustalan egy idegen országból köpködni oda, ahonnan jöttél"

  Ha érted az ironiát akkor miért irod, hogy gusztustalan köpködni?
  Azon ment a beszélgetés, hogy magyarországon szar de a franciáknak is szar mert drága a sajt. Hosszan lehetne ezen vitázni. Azért hoztam fel a kivándorlási statisztikát, mert erre tényleg nem lehet mit mondani.
 • vagabond 2015. március 11. 04:38

  25
  Nemrég hozattam téli szalámit valakivel szegedrol (2 rudat).
  Megkostoltattam az ismeroseimmel, akiknek nagyon izlett de amikor mondtam az árát nagyon drágálták.
  Ezek a fényképek az elsoosztályu sajtuk, sonkák párizsi áraik. Ebbol arra kovetkeztetni, hogy a franciák valoszinuleg éheznek, szerintem hulyeség.
 • uramisten #24 2015. március 11. 08:02

  26
  @vagabond: az írónián túl már kicsit unalmas nekem, ha ilyen közhelyekkel dobálóznak, és ennyivel letudják azt, ami itt van. Néha már nem tudom, mi a teendő, a kivándorult honfitársainkkal: sajnáljam meg őket, mert el lettek űzve, vagy ünnepeljem őket, hogy milyen nagyszerű döntést hoztak, mikor összecsomagoltak.
 • vagabond #26 2015. március 11. 08:15

  27
  @uramisten: Amikor 9 éve nyelvtudás, pénz, ismertetség nélkul belevágtam az ismeretlenbe, akkor az volt a dilemmám, hogy ha maradok magyarországon ugy hogy gyakorlatilag csoves lettem az a bátorság, vagy az ha otthagyok mindent.
  Utolag nem bántam meg hogy eljottem.
  Mindenkinek megvan errol a saját véleménye.
  Azon akadtam ki, hogy sokan nekiállnak sajnálni a franciákat mert drága az elsoosztályu sonka, sajt.
  Magyarországon fizetés elott sokszor kellet kolcsonkérnem zabálnivalora.
  Amiota franciaországban élek, nincs gondom kajára, ruhára, stb.
  9 éve nem voltam magyarországon és nem is akarok visszamenni.
  Ettol fuggetlenul nem nézem le a magyarokat.
 • uramisten #27 2015. március 11. 09:18

  28
  @vagabond: számomra ez a poszt csak annyit jelent, hogy van egy piac, ahol ezek az árak vannak. Érdekesség. Mindenkinek lehetnek anyagi problémái, csak a lépték más :) Olykor megesik velem, hogy értem a tréfát csak nem szeretem :beer:
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!