Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Mi lenne ha 100 év után újra egyesülne 

51 hozzászólás

 • BitPork 2017. február 7. 20:38

  27
  Jó kis esti műsor, én már csak egy kv-t kérek :D
  Gondoltatok már arra hogy magát a témát teljesen elfelejtitek nyilvánosan kitárgyalni? Csak mert akinek < moderálva > románok, annak < moderálva > magyarok. Oszt mindig az a helyzet h a másik visszaütött...
 • disputa #24 2017. február 7. 20:38

  28
  @Bulcsuvezér: Megint komoly fogalmi tévedésekben szenvedsz. A gyűlölet és a gyűlöletbeszéd messze nem ugyanazt jelenti. Mellesleg mint írtam (ne felejtsd mindennek nyoma van) mindegy is ki meg hol ha nem vadmagyarkodik te AZONNAL ledorongolod. Tényleg akarsz statisztikát? Nem mellesleg ha már kötöd az ebet a karóhoz "sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ" (Btk 332§) No meg, ostoba.szojelentese.com/...Ha beleállsz ebbe akkor a jelenleg hatályos törvények szerint. Puszta száraz tények alapján ténylegesen kimerítetted a törvényben foglaltakat. Persze nem kell túlzásokba esni. Csak arról van szó, hogy aki nem turbo az nem is magyar szerinted. S ez tényleg ostobaság. Figyeled micsoda különbség.? Én az egyénre vonatkoztattam nem egy népre.
 • Malac #25 2017. február 7. 20:45

  29
  @disputa: Ezt megfogalmazni komolyan 15 percbe telt?
  Elképesztően intelligenske hiszed magad és lenézel másokat. Próbálod műveltnek mutatni magad, de ez ügye csak a látszat.
  Persze semmi mást nem csinálsz csak a videó készítője által elmondott tényeket és következtetéseket, melyeknek semmi új tartalma nincs, hiszen ha legalább a középfokú érettségit megszerezted (amit egyre jobba kétlek) akkor talán ezekről a dolgokról már hallottál és mindenki más is. Tehát a hozzászólásodnak semmi értelme.
  Próbálsz kötekedni, mert vitára nem vagy képes. Nem csinálsz mást csupán néhány gyenge alapon álló elméletet összedöntesz, de ez nem jelenti azt, hogy bármiféle érvelést is folytatnál.
  Ha jobban figyelsz jó seggekhez is írok, hogy belenyalnék meg hasonlók. Azt is írd bele.
  Magyarázol a helyesírásról. Olvasd vissza a legutolsó hozzászólásod és csapj hozzá még pontot, vesszőt, meg idézőjelet.
  Kérlek dobj össze egy statisztikát rólam. Írd csak le nyugodtan mit látsz még a fejembe. Jó sok időt tölts el vele, hogy legyen itt egy tartalmas regény. Mindenkit érdekelni fog. Mondjuk szerintem először üsd fel a szótárt és nézd meg mi is az a statisztika.
 • Bulcsuvezér #26 2017. február 7. 20:50

  30
  @cjvt: témához nem tud hozzászolni , csak linkelgetni elemezgetni lenézni másokat. Felteszel egy egyszerű kérdést nem válaszol csak kérdéssel. Szánalmas szegényke. Nemhogy a családjával foglalkozna inkább ha van egyáltalán egy ilyen embernek.
 • Bulcsuvezér #29 2017. február 7. 20:52

  31
 • BitPork #29 2017. február 7. 21:06

  32
  @Malac: ne hozz szégyent a nevedre és avatárodra! Kérlek.
 • kléni #18 2017. február 7. 21:06

  33
  @Bulcsuvezér: Engem, minden létező alkalommal. rotfl
 • kléni #28 2017. február 7. 21:10

  34
  @disputa: Amúgy elsőre még tényleg poén volt a dolog, de már kissé túltolod ezt az egész vitázást. Minden bizonnyal számodra is egyértelmű, hogy sose lesz semmi értelmes kimenete a vitának. Arra egy életet sem elég várni, hogy a mondandójukat alátámasszák, vagy megváltozzon a szemléletük. És bár tényleg poén egyik-másik bugyutábbnál tartalmatlanabb üzeneteket olvasni tőlük, valamikor azért nem ártana leállni. Szerintem mindannyian megvagyunk itt az oldalon ilyen hosszú "viták" nélkül.
 • disputa #26 2017. február 7. 21:14

  35
  @cjvt: Nahh végre egy értelmes ember, jó kérdéssel. A problémák. Teljesen mindegy hány emberről beszélünk, de nem tudtak/nak túllépni Trianonon. Félre értés ne essék nem örülök megtörténtének vagy hasonlók. Ellenben azért vannak kutatások arra vonatkozóan, hogy még ha sokaknak nem is tettszik mi magunk magyarok is ludasak vagyunk a történtekben. Lobbi már akkor is volt. S igen az akkori hazánk területén igen magas számban éltek kisebbségek. Akik vélt/valós sérelmeiket megtorlandó vagy elkerülendő ragaszkodtak a "saját" államhoz. Csak gondold végig jelenleg egy számottevő kisebbségünk van. Azt sem tudjuk kellően kezelni integrálni. (más vita tárgya, hogy egyáltalán lehetne e, avagy hogyan, de csak egy van). A videóban látottak. Az első probléma ami előjönne az a császárság témaköre. Mert hát az mégiscsak osztrák.. No meg, milyen jogkörökkel felruházott uralkodó lenne? Avagy inkább hasonló mint az Angliában. Mert bár még ha turbo módon nem is de magyar vagyok. Miért uralkodna rajtam egy osztrák... Elég disszonáns lenne. Vegyük a második esetet a magyar törvényhozásban teret kellene engedni a kisebbségi törekvéseknek, ahogy a parlamentben is. Az azért egyértelmű szerintem, hogy a konszenzus ennyi ellentétes érdek mellett nem lenne könnyű. Mint láttad még így is "ostobázunk" pedig még csak határon túl vannak. Nagyon jó az eu-s párhuzam. Lásd újabb gond. Hiszen bár uralkodó lenne a nyelvünk hány hivatalos nyelvünk lenne. 1 a német, mint az uralkodó nyelve. 1 magyar, mert mi vagyunk a többség, vagy mindahány a kisebbségiek is? Az eu párhuzamot átültetve ide mi játsszuk németeket (mindegy melyik nem ez a lényeg). A labancok az angolokat (ÖXIT). S szabadon választott bármelyik kisebbségi nemzet játszhatja hazánkat (mármint külpolitikailag).... hát nem tudom:) Persze a sok összetevő/ismeretlen miatt sok más is lehetne. Szerintem ez lenne az első problémák forrása.
 • disputa #29 2017. február 7. 21:39

  36
  @Malac: Tehát az kiderült, hogy te 5 másodpercenként frissíted az oldalt, hogy kitalálj magadnak.:) Én nem pl. másnak írtam, olvastam etc.... Neked először is a paradoxon fogalmát ajánlom figyelmedbe. Mint írod:
  "Nem csinálsz mást csupán néhány gyenge alapon álló elméletet összedöntesz," (köszönöm az elismerést)
  Egyuttal adtál a sorstársaidnak is egy sallert, hiszen még te szerinted is gyenge lábakon állnak az elméleteik.
  "de ez nem jelenti azt, hogy bármiféle érvelést is folytatnál." Talán buldózerrel tettem? Ja nem, hanem az állításaimat igazolni is tudtam. "Próbálsz kötekedni, mert vitára nem vagy képes" Majd ha ráérsz nézz utána a vita fogalmának. Mindig ügyelek arra, hogy az érveim/állításaim mögött tények legyenek. Ez a te kis szösszenetedre azért nem igaz, hiszen tele van feltételezéssel. A helyesírásról nem neked írtam.... Na de ha már felhoztad " intelligenske " "ügye" ez egy ismert betegség. Diszlexia – Wikipédia - hu.wikipedia.org Így a diagnózis után már felesleges vitatkoznunk intelligenciáról vagy műveltségről. S elfogadva kléni véleményét is. A továbbiakban küld inkább üziben a csak rám vonatkozó személyes mondanivalód.
 • Malac #36 2017. február 7. 22:02

  37
  @disputa: 15 perc az az idő, ami a két hozzászólásod között eltelt. Segítek a név mellett baloldalt olvasható. Látod még így is sokat néztem ki belőled.
  A többihez csak azt fűzném hozzá nézz utána az érvnek is.
 • disputa #37 2017. február 7. 22:17

  38
  @Malac: Te tényleg nem fajtád díszpéldánya vagy mint utaltak rá... Egy szóval sem vitattam az eltelt időtartamot. Ráadásul oldalon belül jobb oldalt. Vagy a csülkök esetében ez fordítva van?! Ha már annyira érv copy egyetlen egyet a te mondanivalóidból..
 • farrd 2017. február 7. 23:07

  39
  Egy rágót, valaki?
 • Malac #38 2017. február 7. 23:26

  40
  @disputa: Na, sikerült kiszúrnod egy hibám. Gratulálok! Ez volt életed legboldogabb pillanata?
 • Matula 2017. február 7. 23:36

  41
  Semmi értelme vitatkozni, mindenkinek van egy álláspontja és azt tiszteletbe kell tartani. Lehet ezt megbeszélni, de vannak dolgok mikor soha nem fug két fél közös nevezőre jutni. Ilyenkor egy közös kompromisszum kell kalap
 • Magister #41 2017. február 8. 18:21

  42
  @Matula: banyeg te kezdesz felnőni XD Emlékszem, mikor te is késhegyre menő vitákat folytattál a "semmiről" (ki, kinek nyom macskát, stb). kalap :beer:
 • kléni #42 2017. február 8. 18:59

  43
  @Magister: Én is csak néztem tegnap, miket ír itt. lehet babráltak a fejével az UFÓk? rotfl
 • Matula #43 2017. február 8. 19:26

  44
  @kléni: Tudod mikor elestem motorral ott történt minden :D Helyére rázodott egy kilazult elektróda a fejemben, az okozta az addigi zárlatot wink
 • koppany82 2017. február 9. 19:33

  45
  Jó poszt! Érdekes elképzelés!
  Disputát meg bannolni! rotfl
 • disputa #45 2017. február 9. 19:48

  46

  @koppany82:
 • Lackooo 2017. február 11. 15:59

  47
  nem rossz gondolatok, spekulacio... ha a magyar a magyart marja es kikezdi ( csak a hozzaszolasokbol latni mennyien egymas ellen vannak ), nem is erdemelnenk meg ujra az orszagunkat sajnos. mindenkinek van velemye, tiszteletben kell tartani. es persze osszefogni, nem ellensegeskedni. osszefogas nekul ne is almodjunk!
  hangsulyozom ez is csak velemeny! szep napot mindenkinek!
 • Tengelyikusz #47 2017. február 11. 17:02

  48
  @Lackooo: Igy igaz. Tisztelet kalap
 • Bulcsuvezér 2017. február 11. 17:03

  49
 • disputa #49 2017. február 11. 17:34

  50
  @Bulcsuvezér: A hivatkozott Science magazinban ilyen cikk nincs. Ahol ez az elmélet fellelhető:DNS vizsgálat eredménye: a magyarok nem hont foglaltak, hanem haza jöttek! | Független Újságírók Szövetsége - fusz.hu
  Itt pedig egy másik aspektus. Ráadásul egy olyan oldalról ahol még rovásírásos menü is van......
  kurultaj.hu/2012/05/ornella-semino-tanulmanya-oshonosak-e-a-magyarok-a-karpat-medenceben/…
 • cjvt #35 2017. március 14. 19:06

  51
  @disputa:

  Igen, ezek létező kérdések, bár szögesen más az inerciarendszer. A nemzetekben való gondolkodás számtalan problémát vett fel, fura módon épp a létrehozó rendszerben ütköznek ezek ki, az ún. baloldalon, azon belül a nacionalizmus terén. A jobboldali gondolkodásban ezek nem, vagy teljesen másképp, más struktúrákban léteznek, hiszen a nacionalizmus nincs jelen, az ugyanis baloldali ideológia. A 18-21. század nemzetiségi (és {polgár]háborús) konfliktusai a baloldali gondolkodás megjelenésével jöttek létre, mondhatni a reneszánsz, felvilágosodás, francia forradalom természetes következményei.

  Ami Trianont illeti, az (legalábbis jobboldali szempontból) egy nagyon komoly közgazdasági probléma, amelynek hatását eddig nem lehetett közömbösíteni sem, egy, mondhatni organikusan kialakult önszabályozó rendszert borított fel, és a kialakult helyzetet csak folyamatos kontrollal (időről időre terrorral, kényszerrel, beavatkozással) lehet fenntartani. (Ebben a témakörben egyébként nagyon jó elemzések készültek már az 1920-as években is, néha mellberúgóan beteljesedett "jóslatokkal" - valójában "hideg" matematikai számításokkal.) Politikai szempontból sem mondható túl sikeresnek, az évezredes frontvidék stabilitása áldozódott fel, emiatt van néha az az érzése az itt lakóknak, hogy átmeneti korban élnek.

  Az is tény, hogy a térségben, de legalábbis Magyarországon (de amúgy Európában is) jobboldali gondolkodásnak (politikai mozgalomnak) kimutatható nyoma nincs (egyes baloldali pártok próbálják kisajátítani a szót, annak minden tartalmi implementációjától távol tartva magukat), az eddigi tapasztalatok alapján viszont természetes stabilitási állapot sem látszik kialakulni.

  Hogy mi mennyire hagymázas, azt viszont nehéz megítélni, 30 éve hagymázas elképzelés volt a kommunista hatalom összeomlása, vagy éppen az Internet elterjedése is, A fenti videó természetesen csak egy kis bulváros játszadozás a "mi lenne, ha" témakörében, nagyobb jelentőséget nem érdemes neki tulajdonítani, mint úgy általában a celeb-híreknek.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!