Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Csak haditechnika fanoknak!

15 hozzászólás

 • techmester 2013. szeptember 29. 10:49

  1
  Erre van pénz...
 • SzikraHuszár #1 2013. szeptember 29. 11:53

  2
  @techmester: Ez azért is érdekes, mert az emberiség szinte összes vívmánya a háborúskodásokhoz köthető, indulva a kohászattól a sebészeten át a számítástechnikáért. Minket a fajtársaink gyilkolása visz előre, megnézve az országok hadi kiadásait, ez még így lesz egy darabig. Agresszív egy barom faj vagyunk :).
 • moot #2 2013. szeptember 29. 12:30

  3
  @SzikraHuszár: Elég ránézni az USA-ra. Az emberek 70 százaléka még mindig vallásos, kb a fele népesség NEM HISZ AZ EVOLÚCIÓBAN. De mégis világhatalom, mert az ország pénzének 40 százaléka hadászati célra megy el..
 • Airmen 2013. szeptember 29. 13:40

  4
  Észak-Koreában többet költenek a hadakozásra, mégsem mennek semmire vele.Szóval nem feltétlen előny az ha sokat költenek rá.Ott vannak az atombombák, a nagyhatalmaknak van, de mikor használhatták volna nem tették meg, ijesztgetni kell csak.A japánok sem adták volna meg magukat a 2 bomba miatt, ha nem támadták volna a szovjetek is őket.

  Az emberiség pusztulásra van ítélve, a saját hülyeségei miatt.
 • SzikraHuszár #3 2013. szeptember 29. 14:01

  5
  @moot: De minden ember hisz valamiben. Az ateizmus is vallás :D
  De nem a hit teszi őket világhatalommá (ugyan, pár évtized, és örülnek ha még léteznek, persze, M.o. örülne a gazdaságuknak, de süllyed a hajó).
  Inkább a vezetésükbe vetett 100% bizalom. Magasról tesznek rá, hogy fiaikat küldik meghalni egy olyan országba, amit a térképen sem tudnak elhelyezni. Akik nem fenyegetnék soha az amúgy is eléggé elszigetelt országot. Lenyelik a jogaik sárba tiprását, sőt, örülnek nekik, mert hát a így kicseszhetnek a Terror Pistákkal.
  Az ottani emberek vallása Fehérházi kersztény...
 • SzikraHuszár #4 2013. szeptember 29. 14:12

  6
  @Airmen: Kölcsönön megsemmísités miatt nem vetették be.
  Tudták, hogy az ellenfélnek is van. Tudták, hogy megsemmisíthetik az ellenfelet. Azt is, hogy ez esetben még egy utolsó dobása a másik hatalomnak megsemmisíteni a támadót. Ez többször majdnem megtörtént. Téves riasztások, kiakadt a beszar-o-meter.
  Észak-Korea meg inkább csak "faszt méreget", lakosság nyomorban, nincs megfelelő egyetem, ahonnan kitermelhetnék a hadiipari tudósokat. Költhetnek akármennyit a hadászatra, ha a lejárt szavatosságú termékeket veszik meg átcímkézve.
  Viszont az USA rengeteg pénzt fektetett be az oktatásba is. Más kutatásokba is. A NASA nem számít bele a hadiipari kiadásokba. Egyéb vállalatok is benne vannak a fegyverkezési fejlesztésekben.
  Ha meg pusztulásra vagyunk ítélve... akkor miért fejlődünk? De most komolyan, a többi emberi fajt is mi írtottuk ki, 100 ezer éve megy a harc egymás között, egyre komolyabb fegyverekkel. És egyre többen vagyunk. Ha az egész Föld nem semmisül meg, akkor nehezen hiszem el, hogy kihal az egész fajunk.
  Ja hogy a többség, velünk együtt igen? Hát, ez még nem a teljes emberiség :).
 • popeszku #6 2013. szeptember 29. 19:36

  7
  @SzikraHuszár: Jókat írsz.Viszont a videóról eszembe jutott a katonaság,amikoris 800 km-rel odébb használtam hasonló pusztító eszközöket,rendszeresen,másfél évig,25 éve.Állítom,hogy a mai ifjú titánoknak is jót tenne egy ilyen edzés.Ha másért nem,hát a nemi identitás miatt.Mert én,mint meggyőződéses református-ateista nem bírok átlendülni a homo- metro- troli- és egyéb szexuális kergeségen.Sajnálom,kövezzetek meg.
 • Aladeen #7 2013. szeptember 29. 19:56

  8
  @popeszku: loltroli
 • SzikraHuszár #7 2013. szeptember 29. 21:06

  9
  @popeszku:
  Akkor enged meg, hogy kifejtsem véleményem a témáról, én, mint megkeresztelkedett református-ateista (a reformátust nem én választottam, de hát az ember azt sem mondhatja meg, milyen neműnek akar születni, nem?).
  -Katonaság: Bár én nem voltam katona (nem is tervezem, neeem a katonákkal van a gond, a sakkban sem a sötét parasztok a mészárosok, hanem az irányítólyuk, bár „néha” messzire mennek azért…), de se nem homo-, metró-. troli-, vakond- szexuális sem vagyok. Ahogy gyanítom, a jelenleg magukat azoknak vallók többsége sem. Egyszerűen ha valaki máshogy nem tud kitűnni…
  M1, ezt majd később, no, vissza: katonaság. Még a spártaiak maguk védelme miatt hadakoztak… De vicces, nah, nem. Ők sem. Ebből éltek, az elnyomott népeket valamivel kordában kellett tartani. Néha rájuk is szabadították az ifjakat. Eh… Mondanám a Magyar-Török háborúkat példának önvédelemre, de azt hiszem mi nem voltunk hajlandóak meghosszabítani a békét, szóval ne szidjuk szegény turbánosokat. Valakik érdekeltek voltak a háborúban. Azt szenvedtük meg. Meg mint mindig is.
  Egyszerűen nem egy népért folynak a harcok! Egy nép szüli ki a katonákat, ők szenvedik el a veszteségeket, ők termelik ki a hadi gépezetett, de egy fillért nem látnak az egészből.
  Viszont bukhatnak kicsit, vagy mindent, végeredményöktől függően. A vezetés meg megszedheti magát, kicsit veszíthet, meg aztán meg is murdelhetnek, de igazán erre nekik van a legkevesebb esélyük. Akkor egy ember, miért legyen katona? Férfi csak vérből születik? Ölni kell ezért? Harcolni?
  Mert kiröhögjük mi a Vikingeket, az ókori vallásokat, de ott legalább a nép is kapott valamit, ha minden férfi kint a harctéren csatázgatott. És nem volt gránát, sunyi repesz, légnyomás, géppuskasortűz, napalm-lángok. Nem is voltak hatalmas veszteségek. A vesztes legtöbbszőr feladta, ment lehajtott fejjel, bár a területvitában vesztettek. Most meg? 2 millió halottig még egy csata sem kezdődött el. Ez már nem harc, ez vágóhíd humán-eredetű hús feldolgozására.
  Nevelni meg utoljára neveljen a hadsereg. Nem jó tanár a legtöbb ember számára.
  Tényleg, fiadat, lányodat küldted katonának? Vagy küldenéd? Ha nem akarnak, akkor is?
  -Harcoskodni, de kivel? Az országhatárok kezdenek eltűnni. Már lassan csak jelzés értékű. Az internet mindent behálloz. Világmárkák uralják a piacot. Sokak szerint a világot is, legalább is a Földet. Vagy fogják. El tudsz képzelni egy nagyerejű katonai támadást, amit a Coca Cola vezet a Pepsi ellen? Mert kb a mai háborúk erről szólnak…
  -Nemiség, avagy a mai ferdűlt egyéneink: Meglepődtem, hogy pont egy ateista szemét zavarja, ki hogyan szereti. Engem kifejezetten hidegen hagy, hogy kinek mi a nemi hovatartozása. A lezbiket mindig eltűrték, sőt, tisztelet övezteőket. Igaz, a görögök még gimnáziumban („gümnaszion”: mesztelenűl tornázni, hát, érdekes egy tesióra volt) egymáson gyakorloták a szeretgetést, hogy jó házastársak legyenek leendő asszonyaiknak. Igaz, csak férfiak járhattak ezekbe az intézményekbe…
  Jó, nekem is meredek, de ez van. Ez volt a kúltúra, ezt ismerték el.
  Jött a keresztényég, ami egy idő múlva hatalmat szerzett, és a totális hatalomhoz az kell, hogy minden lyukat befedjünk a fejekben.
  -Miért jó melegnek lenni? -NEM JÓ, A POKÓKBAN NEKIK VAN EGY KÜLÖN KIS HELY ÖRÖKKÉ SZENVEDNI!
  Vita le volt zárva. Persze sok más ilyen kérdést lerendeztek így. Valahogy a ne ölj be belekerült, hogy ha csak nem más vallású, azokat nem szereti az urunk, stb. De ez már messzi történet….
  A lényeg az, hogy mindig ki lettek nézve a mások. Az ember nem értheti meg, miért cselekszi a másik azt, amit, ha csak nem jár vele egy cipőben. Persze tudták ezt nagyon jól a „kinézettek” is, ezért próbáltak úgy élni, ahogy a többiek. Hát nem csodálatos! Nem voltak melegek! Papíron…
  Persze kiderültek sokszór dolgok, de nem volt álltalános a félelem miat. A meleg férfiak nőt, a meleg nők férfit kerestek maguknak, más választás nem volt. Ezért nem láttak eltérő nemi identitásúakat az emberek, nem a katonaság és a kemény életmód miatt.
  Most elvileg „szabadság” van. Az ember azt csinál, amit (lehetőleg) törvényes keretek között megtehet. Ha kinézik a szomszédok? Nem nagy ügy, hiszen több városban is lehetnek ismerősei, több száz ismerőse is lehet, akik elfogadják. Mitől féljenek? Persze róluk nem tudsz. Mert ezt magukba teszik.
  Úgy tartom, a melegfesztiválokon te nem melegeket látsz. Hanem kétfülű köcsögöket. Mert akiket a saját neme vonz, az csak szimplán úgy akar élni, ahogy mindenki más, boldogan. Aki meg megy beöltözve tollboába latex szado-mazo ruhában és rózsaszín-plüss ostorral, na az egy köcsög. Az csak polgárpukasztani akar, magát mutogatni. Hogy megteheti. Na, ez már gáz.
  De aki tényleg csak boldog akar lenni, attól miért sajnálod? Rádhajtana? Mondod: „Bocsi, de heteró vagyok”, meg van oldva, max ha börtönben vagy fogvatartott, akkor lehet gázosabb a szitu…
  A metrosexuállitás meg inkább páváskodás. De mit modjak: lehet azok közzűl vannak, akiknek több nő volt meg, mint ahány pornográf jellegű médiát láttunk… Divat.
  Persze ők is ott tudnak érvényesülni, ahol ez kell.
  De egy kérdés, miért mindig a férfi nemet kell formálni? Nekem inkább a plázacicákkal, a kényes kis picsákkal van gondom. Őket nem akarod katonának küldeni? Izrael a példa, beválnak ők oda is.
  Max nem 50 kiló menetfelszereléssel, de egy 10 kilós fegyvert csak elbírnak. Máskülömben hogy lesznek elég erősek az anyasághoz? Meg kellett nekik az egyenlőség. Én is mellette vagyok, de már lassan nem az egyenlőséget akarják, hanem a totális uralmat : ).

  Na megint sokat írtam, de nem mondtam semmit , úgy érzem. Na, beveszem a holnapi fogalmazás-gátlómat.
 • popeszku #9 2013. szeptember 29. 21:52

  10
  @SzikraHuszár: Szívesen írnék én is,de imént a hetedik sornál a képtelenség.hu úgy gondolta,hogy elég,eltűntette,mielőtt összeszedhettem volna a gondolataimat,mentés nuku,lost in space.Köszi Cad.U.i.:nem vagyok géppuskaujjú.
 • Airmen 2013. szeptember 30. 00:49

  11
  "Ha meg pusztulásra vagyunk ítélve... akkor miért fejlődünk? De most komolyan, a többi emberi fajt is mi írtottuk ki, 100 ezer éve megy a harc egymás között, egyre komolyabb fegyverekkel. És egyre többen vagyunk. Ha az egész Föld nem semmisül meg, akkor nehezen hiszem el, hogy kihal az egész fajunk.
  Ja hogy a többség, velünk együtt igen? Hát, ez még nem a teljes emberiség . "

  Az hogy fejlődünk az nézőpont kérdése....Egyre többen éheznek, ez nem éppen fejlődés.Egyre több betegség jelenik meg amivel nem mindig sikerül tartani a lépést.Ott van az AIDS, évtizedek óta tudjuk hogy van de oltás még sincs, meg van még rengeteg másik betegség is.Az hogy komoly a fegyver az nem jelenti hogy tudjuk is használni.Gyakorlatilag a végletekig kihasználjuk a földet.Ott van az ózonlyuk, az elsivatagosodás,stb.Ezt fejlődésnek nevezni hülyeség :)
 • Airmen #6 2013. szeptember 30. 00:56

  12
  @SzikraHuszár: Gyakorlatilag ezt foglaltam össze az "ijesztgetni" szóval :)
 • SzikraHuszár #10 2013. szeptember 30. 01:26

  13
  @popeszku: Őőő, akkor notepadban ird meg oszt ctrl-c, ctrl-v :D
 • SzikraHuszár #12 2013. szeptember 30. 01:35

  14
  @Airmen: Az talán a kölcsönös megfélemlítés rész volt. De örülök, hogy valaki odáig eljutott :D.
 • SzikraHuszár #11 2013. szeptember 30. 01:45

  15
  @Airmen:
  -Éhinség: Nem, egyre több ember van. Egyre többen híznak el. Nem vagy a számok embere. Egykor mindenhol az éhhalál veszélye fenyegette az embereket. Most meg nagyrészt Afrika az egyeduralkodó. Ott is lehetne termelni, meglehetne élni, de inkább másra fordítják a pénzt...
  Ja igen, hogy termeljenek, energia kell. A nyugat megmondta nekik, hogy túl sok a fosszilis üzemanyag felhasználás, ti csak napfényt használjatok. A legdrágább és legkisebb teljesítményű erőművek... Gondolhatod.
  M1, ez már politika, a lényeg az, hogy okkal éheznek ott az emberek.
  -Betegségek: Most egy AIDS-es tovább élhet, mint pár évszázada egy átlagnál öregebb ember.
  Pestis nincs. Nem hal ki fél Európa. Hiába próbálnak minket rémisztgetni ezekkel, nem olyan jelentőségű, mint amikor egy járvány elvisz fél országokat. Az orvostudomány fejlődése meg alapból a katonaság miatt lehetséges. Elsőnek lásd, harctéri sebészek. De menjünk vissza, a nyillal meglőtt katonákat is el kellett látni. Sebet kezelni, stb. Visszább? Már nagyon régen elkezdték még a koponyatöréseket is kezelni. Azokat is főleg harcok közben szerezték. Aki meg a saját hülyeségéből szerzett sérülést, harc nélkül, tettek rá magasról, felesleges állomány volt.
  -Ózonlyuk… Most mond, nem fejlődés? Olyan szintre fejlődött az ipar, hogy beavatkozunk a Föld működésébe. Mondj még egy fajt, ami idáig eljutott. Jó, én tudok, vörösmoszatok, sok egyszerű egysejtű. Olyat mondj, aminek végtagja van.
  -Elsivatagosodás: Klímaváltozás. Hiszed vagy sem, természetes folyamat. Hozzánk semmi köze. A Naptól függ a Föld klímája. A CO2 nagyon gyenge üveházhatást okozó gáz, és a Föld történetéhez képest még mindig brutálisan alacsony szinten van. Volt, amikor a Föld nagy része vagy sivatag volt, vagy víz. A mostani jégsapkák is brutálisan nagyok a dinoszauruszok korához képest.
  Gyakorlatilag egy jégkorszak végén vagyunk, újra kezd meleg lenni. Ezt már kb 1400 ban észrevehették, azóta egyre melegebb van itt, Európában.
  De hogy még mondjak valamit: az elsivatagosodott területeket is be tudjuk vetni, használhatóvá alakítani. Na, ez fejlődés?
  Műszaki szemmel nem szeretem azokat, akik szerint semmit sem fejlődünk. Ha te még a homo sapiens kezdeti szintjén vagy, akkor kérlek ne nyilatkozz. Ha nem, akkor gondolkodj az ilyen ostoba írások előtt.
  De azért én kérek elnézést.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!