@Baleer: tojásfehérje és só keveréke (ez a hagyományos,és legelterjedtebb,legegyszerűbb otthon)
Éttermekben édesköménymagot,citrom reszeléket, narancs héját, szarvasgomba olajat stb... tesznek még bele,
de otthon inkább a húst vagy a halat fűszerezzük,persze ki lehet próbálni el nem lehet rontani!!!!
pl: 3 db tojásfehérjét (kb 150g) összekeversz 450 g sóval, majd kemény habbá kell verni,aztán ezzel a habbal kell bevonni a halat,vagy a húst.
Tepsi,sütőpapír,hús vagy hal ráfektetése,kemény sós habbal bevonás,előmelegített sütő,majd a sütés.
Ha húst akarsz sütni (gondolok itt egy 1,5-2 kg sertéscombra) akkor forró olajban elősütöd,megpirítod mind két oldalát egy picit,
halaknál meg jobb ha a sütőpapírra raksz a sós habból és erre fekteted a halat,majd ezután burkolod be teljesen,
így mint egy "héjba , burokba"zárva sül, párolódik át teljesen.
sütés után kicsit hagyni kell állni egy két percig ,hogy a sós hab hűljön,megkeményedjen,aztán ezt a sós"kérget"egyszerűen pár darabban eltávolítod.....
Baleer 2019. április 18. 09:55
12