Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Ned Kelly az ausztrál betyár 25 évig élt!

1855 júniusában született, Victoria államban.
Ned Kelly először 14 évesen került összeütközésbe a törvénnyel, garázdaság és egy törvényen kívüli útonállónak nyújtott segítség miatt. Akkor felmentették, azonban egy év múlva bezárták egy házaló megverése és a férfi feleségének küldött obszcén levél miatt, amelyhez egy borjú heréit mellékelte. Lótolvaj lett szabadulása után, amiért 3 év kényszermunkát kapott, illetve később marhára is átálltak a testvérével (bővítették a repertoárt). Egy rendőr megverése miatt lett üldözött, ám az anyját csukták le helyette. (????) Ekkor alapította a saját bandáját. (Nem rock banda volt) Háborút hirdetett a korrupció és korrupt zsaruk ellen. (Nem ismerős??). Egyre nagyobb pofátlansággal raboltak (egyszer bekvártélyolták magukat egy rendőrőrsre, rendőrnek öltöztek, letartóztattak minden férfit, így nyugodtan kirabolták a bankot, majd szónokoltak az ártatlanságukról) ezek után a pénzbeli értékük rohamosan nőtt.
1880 júniusában egy tervezett akció közben fogták el. A számításaiba hiba csúszott a rendőrök várták. Összes társát lelőtték, ő ekkor bújt a híres vaspáncéljába és tűzharcba keveredett. Végül tucatnyi golyót kapott a lábába ami védtelen volt, és elfogták.
1880 November 11.-én Melbournben felakasztották.
Érdekesség, hogy annyira népszerű volt (állítólagos önzetlensége miatt), hogy később az őt elfogó összes rendőrt lefokozták, vagy kirúgták.
:s

11 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!