Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

6 hozzászólás

 • Cody78 október 18. 11:44

  1
  Vótmá vagy 600-szor. Amúgy jó.
 • OVI október 18. 12:22

  2
 • Gabor0827 október 18. 22:57

  3
  Pár napja olvastam egy cikket.
  Valami < moderálva > 150-el -gondolom nem fiat uno- telibe vert Budapesten, egy elé kikanyarodó autót. Utóbbiban négyen ültek, munkások, kettő azonnal meghalt. A gyorshajtó karcolásokkal szált ki a luxisautóból.
  A bíróság a kikanyarodó autót hozta ki vétkesnek.

  Gondolom a bíró nem vezet.
  Ha egyszer is kanyarodott volna ki kereszteződésből, tudná hogy egy felénk haladó autónál a sofőr nem gondol arra hogy az az autó ilyen észveszejtő sebességgel jön. Mert ki az az agyhalott aki városban 150-el száguldozik.
  Egyszerűen feltételezzük hogy az a két reflektor a távolban az előírt 50-es tempóban közlekedik, -vagy talán 60-al, mert siet- és bőven van időnk kikanyarodni, felvenni a sebességet. Mert ez a szabály!
  Persze ha az autó 3x gyorsabban jön, akkor ez esélytelen.

  Ennyi erővel sosem kanyarodhatnánk ki, sosem léphetnénk le a járdáról, mert miu van ha jön valaki akit még nem is látunk.

  Nem érzem úgy hogy akár a munkások sofőrje, akár a videóban az apuka hibázott volna. Talán csak abban hogy hitt abban: mások is betartják a szabályokat.
 • Inhouse #3 október 19. 10:00

  4
  @Gabor0827: Egyet értek, de sajnos tényleg így van. Ha olyan helyről mentél ki elé, ahol elsőbbségadási kötelezettséged van, akkor hiába jön gyorsan a másik, te leszel a hibás. Max mindketten, ha extrém nagy a különbség. És valóban, ilyen hozzáállással nem csökken a gyorshajtások mennyisége és el se indulj otthonról.
  A legutóbbi példa valami olyan volt, hogy a kereszteződés előtt egy enyhe ív volt az útban, és tereptárgyak is takarták a távolabbi kilátást. A védett úton ereszkedtek rendesen és mivel a belátható szakaszon nem látszott senki, kifordultak, puff telibe. Na, itt már azért felemerült a szakértőkben is, hogy talán meg kéne vizsgálni a másik oldalt is rendesebben. De attól még a fő bűnös az elsőbbséget meg nem adó sofőr volt itt is.
 • Bazlajthír október 20. 11:21

  5
  Csak a tisztán látás kedvéért

 • Baleer csütörtök, 13:46

  6
  Tényleg volt már sokszor, de nem bánom, mindig libabőrös leszek tőle és kicsit visszapofoz.
  Pont nemrég idegeskedtem végig egy utat, többször bevállalós előzéssel... néha nem baj ha fel van elevenítve, hogy egyszer kell, hogy megtörténjen a baj.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!