Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
A történet úgy szól, hogy Mexikó északnyugati államában élt egy olyan ember ,aki meglopta a gazdagokat, és a szegényeknek adta az ellopott pénzt. A helyi Robin Hoodként ünnepli a nép. 1909 május 3-án elfogták Jesús Malverdét és felakasztották. Nemzeti szentként is emlegetik.:beer:

3 hozzászólás

 • Airmen 2015. május 26. 21:38

  1
  Azt igazából nem látom, hogy miért szent.Ugyanis mindegy, hogy gazdagoktól lopott vagy sem.Lopott és ez a lényeg.
  Az is mindegy, hogy a gazdagok a szegényektől loptak-e vagy sem, mert ettől még lopott, ami nem éppen összeférhető a szentekkel.
  Mondjuk ha csak Szent Istvánból indulok ki, akkor már 1000 éve is gond volt a szentek megítélésével. :D

  Robin Hood esetében sem érthető, hogy miért hős.
  Gazdagoktól lopni és szegényeknek adni nem feltétlenül pozitív.Különben minden bűncselekmény legitim lenne abban az esetben, ha szegényebb lop gazdagabbtól. :)
 • Matula #1 2015. május 26. 22:19

  2
  @Airmen: Hát még mindig többet tett az országáért mint a whiskys rabló nálunk,de fura mód sztárolták ambrus attilát pedig egy fillért sem adott a szegényeknek.és most meg toásó előd a terrorista a favorit.szóval minden nép olyan amilyen és még véletlenül sem vagyunk jobbak másnál.
 • Airmen #2 2015. május 26. 23:20

  3
  @Matula: Ambrus talán azért volt csak sztár, mert hülyére vette a rendőröket.Nem is egyszer.Ez meg akkoriban iszonyat örömöt tudott okozni, hiszen a pártállam után kicsit jól esett, hogy a rendőr is tud szopni :D Ez persze nem menti fel semmi alól és ő is csak egy a sok közül, akik többet kaptak az emberektől, mint kellett volna.
  Tóásóval kapcsolatban meg az a nagy büdös helyzet, hogy valószínűleg nem terrorista.Egyszerűbb, ugyanakkor mégis bonyolultabb a katyvasz körülötte.Valószínűleg ezer szállal köthető a baloldalhoz, mert az őszödi-beszéddel összekötötték, meg kismillió mással is.Van annyi infója a balosokról, hogy megérte kilopni Bolíviából a jobblib számára, szerintem.Elvégre gyakorlatilag már csak ő él azok közül, akik felmerültek a beszéddel kapcsolatban, mint civilek.Utóbbi időben hullanak, mint a legyek. :)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!