Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

5 hozzászólás

 • VAndreasz v1.0 2020. február 18. 20:07

  1
  Napi agymenés!

  A "nemvesztés" degenerációja halaknál is előfordul.
 • _V_ #1 2020. február 18. 20:29

  2
  @VAndreasz v1.0: Mondom én, hogy csinálják. :|
 • Salax 2020. február 19. 01:21

  3
  Pontosabb a nem-váltás kifejezés. Degenerációnak nevezni, meg nagy botorság. Ha egy zárt rendszerbe, tóba kizárólag nőstény ezüst-kárászt telepítünk, egy-két éven belül néhány példány nemet vált, és hím ivarú lesz. Így biztosítja a faj az ivaros szaporodás lehetőségét. Egy ideig képesek az ivartalan szaporodásra is, azzal a trükkel, hogy más Cyprinidae (Pontyfélék) fajok ikrái közé rakja a sajátjait, és a rokon faj/fajok hímjei termékenyítik meg azokat. Ezt gynogenezisnek hívják. Valójában ez a mód okoz hosszabb távon degenerációt, mivel a kikelő ivadékok genetikailag az anyjuk klónjai, és az előforduló génhibák pár nemzedék alatt felhalmozódnak.
  És akkor még nem beszéltünk a haplo-diploid rendszerekről...
 • VAndreasz v1.0 #3 2020. február 21. 18:53

  4
  @Salax: Kedves Dr. salax! Örülök hogy a honlap gazdagodott egy természettudóssal akivel már annyiszor válthattam 'gondolatot'. Ebben az esetben arról van szó, hogy a folyóvizekbe a tisztító és környezetkímélő eljárások és technológiák ellenére annyi mérgező anyag kerül a vizekbe hogy az súlyos változásokat idéz elő különböző vízi élőlényeknél. Ezek például a nem-vesztés, kétfejűség, nem-váltás, daganatos elváltozások, fejlődési rendellenességek stb. amik egyértelműen degenerációk mivel külső káros hatás miatt alakulnak ki ami ellen nem tudnak védekezni az élőlények.
 • VAndreasz v1.0 #2 2020. február 21. 18:56

  5
  @Árpi: Kíváncsi lettem: Mi lenne ha egy éjszakai klubba a zenei lista közé tennénk ezt a remixet? Hányan lennének akiknek feltűnne ez?
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!