Írtam egy levelet nemtetszésemet kifejezve, melyre az alábbi választ kaptam. Beletörődtem a sorsomba. Kérjük vissza a régit.

Kedves Vásárlónk!

Köszönjük, hogy kitartó vásárlója, használója termékeinknek és köszönjük, hogy jelezte véleményét.

Szeretnénk tájékoztatni azon okokról, amelyek a csere-rendszerű patronok megszüntetéséhez vezettek:
A betétdíjas szódapatron 57 éves termék a hazai piacon, változatlan műszaki tartalommal. Emiatt egyedülálló a jelenleg kapható fogyasztási cikkek között. Sajnálatosan az 1990-es évektől mostanáig csökkenő patronvásárlási mennyiség következtében gazdaságtalanná és egyben fenntarthatatlanná vált a csere-rendszerű patronok gyártása. Emiatt cégünk sajnos arra az elhatározásra kényszerült, hogy a több mint 50 éves múltra visszatekintő csere-rendszerű (betétdíjas) szóda- és habpatron termékünk gyártását a jelenlegi formájában 2017. december 31. -i dátummal megszűntessük.

Ennek következtében 2018-ban csak a boltok készletének erejéig lesznek vásárolhatóak a cserepatronok. A jelenlegi csere-rendszerű szóda-és habpatronokat, mint betétdíjas termékeket 2018. március 31-ig minden értékesítőhelyen visszaváltják. A részletekről kérjük, érdeklődjön a visszaváltás helyén.

A csere-rendszerű patron és a nem visszaváltható patron, helyettesítő, de nem azonos termék. Sem kivitelében, sem megjelenésében. Az árak nem mutatják azt a műszaki tartalmat, ami a két termék közt kézben tartva látható, használva tapasztalható. Az új zárási móddal gyártott patronok legnagyobb előnye, hogy a korábbi 6 g-mal ellentétben már 8 g a gáztöltetük, és ezt a gáztömeget 5 évig megtartják. A hosszú szavatossági időnek köszönhetően bármikor készíthető velük szódavíz, továbbá kis helyen, könnyen tárolhatóak. Ezt a patrontípust cégünk világszerte értékesíti.

A nem visszaváltható patron használatához szifonkészülékében szükséges a nyakgumi cseréje, mely nyakgumit és az átszerelést segítő tájékoztatót ezen patronok dobozában január 1-től február 28-ig biztosítjuk. Az új, kék színű nyakgumival mind a jelenlegi cserepatronok, mind pedig az új típusú 8 g-os patronok használhatóak.

Természetesen, mint Földünk egyik kincsét, a szén-dioxidot felhasználó cég számára ugyanolyan fontos a természet, a környezet védelme, és nemcsak a jogszabályi előírások betartása miatt.

A fogyasztók számára eddig nem volt ismert, hogy a csere-rendszerű patronok előállítása során felhasznált anyagok milyen mértékben jelentettek terhelést a környezetre - vegyi anyagok, azok semlegesítése, többlet hő-és áramszükséglet, stb. -, hiszen náluk a patron használatával közvetlenül nem keletkezett hulladék. Azonban a nem visszaváltható patronok gyártása során alkalmazott korszerű technológia lehetőséget ad arra, hogy e gyártási folyamatnak összességében kedvezőbb legyen a környezetre gyakorolt hatása, annak ellenére, hogy a versenytársakhoz hasonlóan a csere-rendszerű patronnál több, 8 g gázt töltünk a patronokba. Meg kell említenünk azt a tényt is, hogy a nem visszaváltható patronok esetében a töltött patron súlya alacsonyabb lesz a csere-rendszerű patronokénál, ami a szállítást is gazdaságosabbá, környezetkímélőbbé teszi.

Biztosítjuk Önt arról, hogy döntésünk során mérlegeltük mind a gyártási folyamatok során fellépő, mind a patronok vissza- illetve nem visszagyűjtéséből fakadó környezetterhelést is.
Azzal is számoltunk, hogy a megfordult hulladékkezelési folyamat nemtetszést vált ki a fogyasztókból.

Szíves tájékoztatásul jelezzük, hogy a külföldi gyártók nem visszaváltható patronjai évtizedek óta jelen vannak a hazai piacon. A nem visszaváltható patronokat évtizedek óta értékesítjük külföldön, más külföldi gyártókkal egyetemben. Ezen országokban a hulladékgyűjtéssel megoldott a patronok felhasználása után fennmaradó, fém és papír újrafelhasználása. Az újrahasznosítás folyamata Magyarországon is működik, ami reményeink szerint tovább fog fejlődni nemcsak az előírások betartása/betartatása révén, hanem az egyre több tudatos fogyasztó által, akik segítik a szelektív hulladékgyűjtést és az újrahasznosítást. Magyarországon a fémhulladék, így az üres patron hasznosításának lehetőségei:
1. Értékesítés a fémhulladék felvásárlók részére
2. Szelektív fémhulladék-gyűjtőkbe helyezése http://www.kvvm.hu/szelektiv/mit_gyujtsek.php
3. Hulladékudvarokba történő fémhulladék leadással Reméljük, fenti tájékoztatásunkkal sikerült teljes képet alkotni a két terméktípus környezetre gyakorolt hatásáról, hogy felelősen gondolkodunk környezetünk védelméről, hogy a nem visszaváltható patron használatával együtt többet tehetünk környezetünk megóvásáért, hogy sikerül megtalálnia a legmegfelelőbb fémhulladék-hasznosítási módot.

Köszönjük, hogy megtisztelte cégünket termékeink eddigi vásárlásával, és reméljük a jövőben is vásárlóink között üdvözölhetjük.

9 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!