Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Vannak megmagyarázhatatlan esetek....

Maura Murray 1982 május 4. -én született az amerikai Hanson városában. Katolikus családban nőtt fel, bár szülei elválltak ez nem okozott gondott. Kitünő tanuló és sportoló volt. Bekerült a westpointi akadémiára, ahol vegyészmérnöknek tanult. Itt elkövetett egy hibát, ellopott egy sminkkészletet egy adminisztrátortól, ami miatt fegyelmit kapott, de nem csapták ki. De át kellet iratkoznia az Amhersti egyetem ápolói szakára.
2003 Novemberében ismét elcsábult, és egy lopott bankkártyával ételt rendelt magának. Elkapták és 3 hónap jó viselkedésért cserébe nem ítélték el. Ezt betartotta.
2004. február 5. -én Kathleen nővérével beszélt telefonon, és a családi problémákat beszélték meg. A kollégái észrevették, hogy Maura zokog, mert a nővére épp kijött egy elvonóról, de a vőlegénye máris italboltba vitte. Teljesen összetörte a hír.
Február 7. -én megérkezett az Amhersti egyetemhez Fred Muray Maura apja. Maura másnap kölcsönkérte a Toyota Corolla típusú autót az apjától, mert el akart menni egy házibuliba. Másnap hajnali 3:30 kor indult vissza, de útközben nekiment egy korlátnak. 10000 dollár értékű kárt okozott, amit a helyi helyszínelő rendőr állapított meg. A lány józansági tesztjéről nem készült feljegyzés.
Valószínűleg Mauray kétségbeesett, de másnap az apja közölte, hogy a biztosító állja a károkat és nem kell aggódnia, az apja ezután hazautazott.

Az eltűnés napja:
Február 9. éjfél után Maura a számítógépes térképeken Berkshires és Burlington, Vermont útvonalak után érdeklődött.
13 órakkor a barátjának írt egy emailt, miszerint megkapta üzenetét, de nem érzi, hogy bárkivel is kéne beszélnie. Ezután egy régi családi nyaralás helyszínén Nem Hampshire-ben levő lakóépület bérbeadójával beszélt 5 percig és kiadó lakhely után érdeklődött.
13:24-kor felhívta az ápolói kar vezetőjét, hogy a családban haláleset történt, és ezért 1 hétig távol lesz. (A családban senki nem tudott halálesetről, vagy megbetegedésről)
15:30 kor már minden fontos cuccát bepakolva útnak indult az 1996-os Saturn autójával.
15:40 kor 280 dollárt vett ki egy ATM-ből, ez volt az utolsó felvétel róla, és egyedül volt az autómatánál.
Egy közeli italbolt vásárolt mintegy 40 dollár értékű alkoholos italokat (Baileys Irish Cream, Kahlua, vodka, Franzia bort).
16:37 kor útközben a 91-es úton még utoljára felhívta az üzenetrögzítőjét, visszahallgatva a hangpostát.

19:00 kor egy Woodsville állambeli New Hampshire-i lakos egy csattanásra figyelt fel, kinézett az ablakon és látta, hogy egy autó áll az út mentén. Ekkor ért oda egy iskolabusz, amely megállt a bajbajutott autós mellett, és megkérdezte a fagyoskodó nőt (akin látszólag nem volt sérülés), hogy segíthet-e? A fiatal nő valamiért könyörgött neki, hogy ne hívja a rendőrséget, és ő már telefonált az AAA autómentős cégnek. (A cég később cáfolta, hogy bármilyen hívás érkezett volna arról a környékről). A buszvezető is furcsálta a helyzetet, ezért hazagurult, majd azonnal hívta a rendőrséget, hisz tudta mobilszolgáltatás azon a helyen nem érhető el. Eközben már az egyik szomszéd 19:27 kor hívta a rendőröket, a buszsofőr hívása 19:43-kor futott be. 19:46-kor a rendőrség már a helyszínen volt, de a lányt nem találták.

Az autó sérült volt a jelentés szerint, a bal oldala összetört. A lámpa és a hűtő is megrongálódott, ezért használhatatlanná vált a jármű. Az autó be volt zárva, amit később kinyitottak és elszállítottak, és benne bontott alkoholos italokra leltek, itt-ott piros foltokat a kárpiton. Fontos ékszereket és egyébb használati cikkeket is találtak, de az iratai, bankkártyája nem volt sehol.
Valamikor 20:00 és 20:30 között lejebb az úton láttak egy sétáló lányt, de nem álltak meg a tanúk neki, sajnos ezt az infót csak 3 hónappal később közölték a rendőrséggel. Eközben a buszvezető és a rendőrök átfésülték a helyszínt nagyobb távolságban is, de nem találtak semmit, pedig a közelben több ház is volt, de oda sem kéredzkedett be.

Csak másnap este 17 órakkor kezdték eltűntként keresni, miután a családdal beszéltek. Egyáltalán nem értették, hogy miért nem jött haza a lány az egyetemről, és miért vágott neki annak a távoli útnak? A rendőrkutyák a helyszíntől az úton 100 méterig követték, ott eltünt a nyom, mintha beült volna egy járműbe.
Február 12. -én a rendőrség közleményt adott ki, miszerint Maura valószínűleg öngyilkos lett, és ezt alkholos befolyásoltság alatt tette. A család erősen kételkedett ebben, hisz nincs holttest, és sose voltak ilyen gondolatai a lánynak, és oka sem volt rá. Nem volt a családban tragédia, vagy konfliktus. Ezután folyamatosan járták a környéket nyomok után kutatva.
Az eset után márciusban szintén eltűnt egy lány (Brianna Maitland), mindössze 110 km-re ettől a helyszíntől. De a rendőrök kizárták, hogy kapocs lenne a két ügy között, vagy sorozatgyilkos garázdálkodna a környéken. Maura szerintük ismeretlen okból távozott ismeretlen helyre, el akart tűnni, vagy öngyilkos lett.

Fred Murray (apa) több feljelentést is tett a rendőrség ellen. Mert szerinte nem vették komolyan az ügyet, az FBI. -t csak 10 nap után vonták be, és 1 évvel később derült ki, hogy megtalálták Maura hátizsákját 48 km-re a helyszíntől, de nem foglalkoztak vele, így meg sem vizsgálták.
Illetve 2004 év végén egy férfi, egy rozsdás kést adott Fred. -nek és azt mondta a bűnöző testvére és annak barátnője szedték fel a lányt, majd meggyilkolták ezzel a késsel. A nyomozók szerint csak a jutalomra hajtott a fickó.

2006-ban viszont a helyszintől 1.6 km-re egy háznál önkéntesek kutyával nyomokra bukkantak, mitnha elástak volna ott valamit, élőlényt. Az érdekesség az volt, hogy ez a hely annak a férfinak a testvéré volt, aki a véres kést adta Fred-nek. A vizsgálat eredményeit a rendőrség a szőnyeg alá söpörte.

Több évnyi kutató munka mind hiábavalónak bizonyult, senki nem tudott semmit, és nem is láttak semmit az emberek.
2009-ben Fred Murray felvetette a korábban megvétózott ötletét, hogy az egyik közeli házban a pincében vizsgálódjanak, mert annak idején a kereső kutyák ott jeleztek, de az akkori gazdája nem engedte a felásást. Most viszont lehetőség nyílt rá, mert új tulajdonosa lett, és megengedte a kutatást. Azonban már semmit nem találtak.

A jelentősége Maura Murray eltűnésének azért nagy, mert pont a közösségi médiák születése idején történt. Rengetegen foglalkoztak vele a különböző portálokon így a Facebookon is, vírusként terjedt el.
Igaz okoskodásokon túl semmi eredményt nem szült ez.

A mai napig emészti a Murray családot, miért indult útnak a lányuk egy ismeretlen helyre, anélkül, hogy szólt volna, illetve mi célból? Az öngyilkosságot teljes mértékben elvetik. Fred Murray feltevése szerint, a lányt felvehette egy autó, majd megölhették, és valami távoli helyen elásták, vagy elégették. De abban biztos, hogy nem kezdett új életet.

5 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!