Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
New York, Brooklyn kerületének jobb éttermei környékén megjelentek olyan fiatalok, akik az éttermek szemétbe kidobott ételeit eszik meg. Nem klasszikus fedél nélküliekről van szó, ugyanis ezek a többnyire fiatal emberek csak az előkelő éttermeknél kukáznak, míg általában van szállásuk, bérleményük, s csak enni járnak a jobb éttermek szeméttárolóiba.

Egy Alice keresztnevű New York-i egyetemista elmondta, hogy a szemétből kukázott étellel havonta száz dollárt is spórolhat. Egyszer 160 dollár értékű "menüt" is talált kávéval, szendviccsel, szusival, salátával és üditővel. Az ételeket szerinte nem azért dobják ki, mert megromlottak, van köztük felbontatlan csomagolású is.Arról van szó, hogy az előkelő éttermeknek záráskor minden megmaradt ételtől meg kell szabadulniuk. Néhány étterem a maradékot jótékonysági intézményeknek adja, mások viszont a szemetest részesítik előnyben. Ezeket a szemeteseket keresik fel aztán a már említett, gúnyosan "szemétevők"-nek elnevezett fiatalok.
Akik sem nem "környezetvédők" (mint aminek szintén gúnyosan titulálják őket), sem nem hajléktalanok, csak egyszerűen szegények. Jócskán eladósodott diákok, vagy az iskolákból kibukott fiatal munkanélküliek, akik így szeretnének spórolni, hogy fizethessék a számláikat, rezsijüket, vagy a tekintélyes kamatú diákhitelüket.
Forrás: http://www.jovonk.info/2011/11/08/eteleket-kukaznak-fiatalok-new-yorkban

9 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!