Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Valószínűleg ez az az autó, ami még Frédit és Bénit is lázba hozná, a HumanCar Imagine PS első ránézésre ugyanis a kőkorszaki szakik járműveit idézi modern kivitelben.

A négyüléses "ember-elektromos" hibrid a lábhajtás helyett kézit kapott, ezzel az emelkedőkön elvileg 50 km/h, sík terepen pedig akár 100 km/h sebességet is elérhet. A jármű Charles Samuel Greenwood mérnök agyszüleménye, aki az 1960-as évek óta dolgozik a tökéletes emberi hajtású jármű kifejlesztésén.
Az elindítása kicsit a felhúzható játékokéra emlékeztet: a kétkezes hajtány néhányszori előre-hátra mozgatásával a szerkezet máris megindul. Állítólag a működtetés nem támaszt túlzott fizikumbeli követelményeket, a gyártó szerint egy jó formában lévő nyugdíjas is képes a kezelésére - hazai viszonylatban ez kissé merészen hangzik - és könnyű a rokkantak számára is alkalmazhatóvá tenni.:yeah:
A karcsú jármű a képen láthatónál nagyobb szélvédővel is felszerelhető, illetve egy, a zordabb időjárási körülmények között alkalmazható váz is létezik. A modelleket légzsákokkal is fel fogják szerelni, addig is erősen ajánlott egy-egy bukósisak a benne ülők számára.
Greenwood járműve 15 500 dollárba fog kerülni, az értékesítése jövőre kezdődhet, olvasható a HumanCar weboldalán. A cég közleménye szerint eddig 100 előrendelésük van, a gyártást 800 darab elérésekor indítják be. A jármű amellett, hogy környezetbarát, építi a csapatszellemet, karban tartja izomzatot és ellentétben sok más járművel, dinamikus mozgásra bírható akkor is, ha kifogy az üzemanyag, vagy lemerülnek az akkumulátorok.
forrás: sg.hu
humancar.com

6 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!