Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Az ENSZ képviselői és a kenyai tisztviselők a közelmúltban jelentették be, hogy 250 milliárd köbméter vizet tártak fel Kenya alatt. :beer:yeh

A hatalmas mennyiségű víztömeg több mint hatvanszorosa az országra zúduló éves csapadékmennyiségnek, így a szegénységre is megoldást jelenthet.Az újonnan felfedezett vízkészletre Kenya északi részében (Turkana megye) bukkantak, de szakemberek lehetségesnek tartják, hogy az egész ország felszíne alatt feltáratlan készletek lapulnak. A fúrást japán finanszírozással, a kenyai kormány és az ENSZ kötelékébe tartozó UNESCO szervezésében a Radar Technologies International kivitelezte. Egyelőre nem ismeretes, vajon mennyire lesz költséges a 250 milliárd köbméteres vízkészlet -részleges- kinyerése, felszínre hozása.Természetesen a vízhiányban szenvedő lakosság ellátása élvezi a prioritást. A 41 millió polgár közül 17 millió nem részesül biztonságos ivóvízben, 28 millió pedig tisztított vezetékes vízben, az agrárium vízigényéről nem is beszélve.Földünkön az állítólagos globális felmelegedés miatt nagyon sok ember veszíti el fokozatosan ivóvízkészletét. Az emberi felelőtlenségből adódóan és a nem megfelelő vízgazdálkodás miatti tapasztalat, hogy a vízkészletek egyszerűen eltűnnek a természetes víztározókból. Így elő fordul, hogy egyes országok fokozatosan elvesztik a tiszta ivóvízkészleteiket. Ezért ivóvíz importra szorulnak rá. Kenyának felcsillant a remény, hiszen a víz nem sokára a "kéklő" arany lehet és az ország talpra állhat, mert vízexportőrré válhat.:beer:

8 hozzászólás

 • MJoe 2013. október 24. 19:48

  1
  Félreértés ne essék: Nagyon jó dolog, hogy találtak vizet és jut mindenkinek. DE: jellemzö a fekákra, hogy amint van vizük azonnal pocsolyákat csinálnak, pazarolják, stb. Azonkivül az a 41 millió polgár most már tiszta viz mellett és biztonságosan szaporodhat. Néhány év mulva mi lessz velük? Elfogy a tiszta viz és marad többször annyi szomjazó ember mint ma... Szerintem.
 • einstein 2013. október 24. 20:04

  2
  szerintem meg jól lenyúlják majd tőlük úgy hogy észre se veszik.sajnos
 • kléni #1 2013. október 24. 20:18

  3
  @MJoe: Amerikában pazarolják el, vagy Kenyában, túl sokat nem számít. Legalább gyorsan pazarolják el azt a vizet, hogy ne javuljon az átlagos életkörülmény ott. Már mi is műkaját eszünk.
 • kfnorbi #2 2013. október 24. 21:39

  4
  amerika viszi el a világ GDPjének nagy részét... valószínűleg ott köt ki az összes, kenya meg örül, hogy valamit vesznek tőlük és jön be a pénz
 • laci42 2013. október 25. 08:43

  5
  vajon hol lesz a következő amerikai fegyveres beavatkozás? aki tudja a választ kap egy pohár tiszta vizet :)
 • beyondreality 2013. október 25. 09:53

  6
  áááá az amcsik csak akkor avatkoznak be, ha olajról van szó, de akkor aztán még az oroszlánoknak is prezentálják a demokráciát.. majd a nestlé megveszi ;)
 • Evaristus 2013. október 25. 13:44

  7
  tök mind1... lehet a fekáknál gyémánt bánya is, az se segít rajtuk... fura hogy szinte minden afrikai (feka vezette) ország csoró... dél afrika volt jó, de annak meg fehér volt a vezetője... de persze ez véletlen és minden ember egyenlő...
 • tothlacika2 2013. november 3. 14:57

  8
  Nem kéne belátni azt, hogy a mai civilizált életre Afrika nagy része egyszerűen alkalmatlan? Minek erőltetik, ha nem lehet? Én meg az országom (mivel érző lények vagyunk) sajnáljuk a kis néger gyermekeket mert nincs vizük, de ha a lakosságszám tized ennyi lenne, mindenki vízhez jutna. "A nyomor nyomort szül."
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!