Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Költészet napja 

12 hozzászólás

 • jk88 2019. április 11. 18:29

  1
  Jön még kutyára úthenger, de akkor nem szívesen lennék a tótok és oláhok helyében, kamatostul fogják visszakapni az elmúlt időt, olyan lesz az adjon Isten, amilyen a fogadj Isten.
  "Nyitra, Ipoly, s a kis Hernád vize ma még tiszta, de piros lesz, ha nem kapunk mindent, mindent vissza!"
 • Bulcsuvezér #1 2019. április 11. 19:25

  2
  @jk88: Nem sok van már hátra, az igazság győzni fog kalap
 • Salax 2019. április 11. 20:04

  3
  Vótmá!
 • pushup 2019. április 11. 22:53

  4
  Bajszos népünk győzni fog!

  Jaj te, mindig megnevettetsz az ilyen atavisztikus hülyeséggel
 • Bulcsuvezér #5 2019. április 12. 10:07

  5
  @Ethical Hacker: Hogy ki? A nép :)
 • Bulcsuvezér #4 2019. április 12. 10:09

  6
  @pushup: Az életfelfogásod, az a hülyeség :D
 • Bulcsuvezér #8 2019. április 12. 14:37

  7
  @Ethical Hacker: Nem kérdésre kérdés volt! Ott a válasz is ha nem világos kalap
 • Bulcsuvezér #10 2019. április 12. 19:40

  8
  @Ethical Hacker: Pontosan, úgy ahogy írod kalap!!!! Amúgy szóval nem írtam hogy most máris kéne vissza csinálni. De nem adhatjuk fel soha!! Mi is hibáztunk sokat, és ők is nem keveset. Ideje lenne nekik is magukba nézni és nekünk is!!
 • Pepejoe 2019. április 13. 15:20

  9
  Az biztos, hogy a régi valójában nem állhat vissza M.o., most hogy ez sajnos vagy nem sajnos, más kérdés. Nem véletlenül szedték szét 100 éve, épp ez volt a cél; kint maradjanak a nyersanyagok, közlekedési utak stb., és így egy ütőképes hatalom hosszútávra kiesett Európából, nem kell félni tőle a jövőben így lenullázva. A Monarchia mindig fájó pont volt a nyugati nagyhatalmaknak. Nem a kisebbségek érdekei és önálló ország(okhoz) segítése volt a cél. Hol nem szarták le őket...de ürügynek jó volt.
  De területkiigazítás bőven lehetne, pl. Kárpátalja teljes egészében idejöhet (és szerintem középtávon ez reális is) a Felvidékből és Újvidékből is átkerülhetne (Újvidék: ennek nem látom realitását sajnos semmilyen távon, Felvidék hosszabb távon összejöhet) egyszóval kicsit kihúzhatná magát dimenzionálisan M.o. A tengerpartokat stb. sajnos el kell felejteni, olyan szinten nem vagyunk ott jelen nemzetiségileg, hogy erre nincs remény. Szerintem elég az, hogy a horvátokkal legyünk jóban és ennyi. A szerbek bármikor szívesen átvágnák a torkunkat, egy Újvidék-gateből nagy bajok lennének, bár nem olyan nagy szám most az az ország, mint rég. Bár mi sem vagyunk nagy erő...
  Románia felé egy 60km-es sávot a határmentén + Erdély irányába egy komoly nyújtózkodás igazságos lenne. A románokat ismerve szinte lehetetlennek mondanám de kitudja mit hoz a jövő.
  Egy biztos, hogy háborúval kár kezdenünk, értelmetlen ugrálni mert nem érhetünk eredményt de hosszú távú politikai és diplomáciai puhítással, ügyes taktikázással a megfelelő európai körökben szerintem nem is olyan kevés területi revízió elérhető lenne.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!