Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
(M)Elege lett a jégnek. A sok tehén az oka, meg persze reptiloidok.grat

8 hozzászólás

 • Ladis 2014. február 16. 15:53

  1
  csodálatos és egyben félelmetes is
 • Wundermax 2014. február 16. 16:45

  2
  Meg szomorú, de ugye, hogy adekvát hasonlattal éljek ez még csak a jéghegy csúcsa. . .
 • lepi 2014. február 16. 18:03

  3
  Hu bazmeg!Mennyi whisky kellene ennyi jéghez!:D
 • nyick #2 2014. február 16. 19:46

  4
  @Wundermax: miért is szomorú hogy mozog egy gleccser?
 • Pleo #4 2014. február 16. 20:56

  5
  @nyick:
  Te vagy nem figyeltél vagy nem is mondom... nézd meg még egyszer, hogy most mozog, vagy olvad... esetleg milyen gyorsan olvad, stbstb...
 • Wundermax #4 2014. február 16. 23:55

  6
  @nyick: Gyakorlatilag új tenger születik, meg közben kitudja hány új sivatag, a csendes óceáni szigeteket lassan el lehet felejteni, és mindezt alig 200 év alatt. És hol van pl a Csád-tó, az Aral-tó stb. Ez így elég szomorú szerintem.

  Jah, h mindezt egy globális lehűlési szakaszban egy feltételezett jégkorszak kezdete alatt... és ha már itt tartunk nem csak szomorú ez hanem aggasztó és valahol dühítő is. De a tudósok majd úgyis megoldják a helyzetet, - nekünk embereknek - nincs okunk az aggodalomra, max egy kis permetet adagolnak be néha, ugye?:) Már látom is, h ez inkább biztató, mint aggasztó!
 • SzikraHuszár #6 2014. február 17. 01:17

  7
  @Wundermax: Mit aggasztó? Valamikor az országunk is rendesen jég alatt volt, az előtt alig találtál valahol jeget. És ezt még nem is a CO2 okozza, ami klíma szempontjából valójában lócitrom.
  Van klímaváltozás? Van. Volt előttünk is? Több is. Szerintem nem kell megoldani. Nem kell Istent játszani. Most sírnak a gyárak miatt, holott a jelenlegi vulkanikus tevékenységek mellett mi csak kis porszemek vagyunk. Nem a klíma fog itt bekavarni, hanem a szálló por, ami már most "jótékony" hatással van az emberekre (allergia, asztma, rák, meg amit még ki tudsz találni).
  Mert azért ahol most vagyunk, volt már dzsungel is, jégmező is, sivatag is. Mi csak most jöttünk, és be vagyunk szarva, mert szemtanúja vagyunk, hogy a Földünk klímája nem konstans.

  Am jönnek a szélerőművekkel, hogy környezetbarát. Hát ja. 1-2 biztosan, ami elég mondjuk egy kisebb utca energiaellátásra, ha fúj a szél. De a rotormezők azért eléggé visszafogják a szelet. Az nem többet piszkál bele a klímába, mint a hőerőmű?

  Amúgy szigetek meg percek alatt születnek. Szóval egy két sziget elvesztése 200 év alatt azért annyira nem gyors :D
 • Wundermax #7 2014. február 17. 05:19

  8
  @SzikraHuszár: Elég lazán értékeled a helyzetet, de nem csodálom, hisz jó helyre születél, megteheted.
  Egyébként a klímaváltozás sebességével van a gond, az h meghal pár száz millió ember a kisebbik gond, de az állatok nem tudnak védekezni. Magunkkal rántunk mindenkit, nem hiszem el, h szerinted ez normális. Mind1, nem számít, a természet majd úgyis korrigál. . .
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!