Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Mexikó fővárosától néhány kilométerre, Xochimilco csatornáinak környékén található a világ egyik leghátborzongatóbb turistacélpontja, a Játék babák szigete.

A helyi legenda szerint a szigetet egy leánygyermek szelleme kísérti, aki az egyik kígyókkal teli csatornában vesztette életét mintegy 50 évvel ezelőtt.
A legelső babát Don Julian Santana helyezte itt el, ő találta meg az ismeretlen kislány holttestét is. Úgy vélte, hogy a gyermekjáték enyhít majd a kislány fájdalmán, ahogy a sajátján is.
Később már rögeszméjévé vált, és elkezdte felhalmozni a játék babákat a szigeten.
Mindenét, még a saját termesztésű növényeit is eladta, hogy babákat vehessen a halott kislánynak.
Egyesek szerint csak azért tette, hogy megvédje a kislány szellemét, ami – a helyi legendák és Julian szerint is – még mindig ott bolyongott.
A helyiek szerint gyakran lehetett gyermeksíráshoz hasonló hangokat hallani a sziget felől.
Vannak, akik úgy tartják, hogy a babákban ma is a gyermek lelke lakozik, teljes szélcsend idején is néha megmozdulnak, és suttognak az arra járóknak.
A történetet még jobban ködösíti, hogy Julian 2001-ben meghalt, mégpedig ugyan úgy és ugyanazon a helyen, ahol a kislány is.
Több ezer baba lóg a fákon, kerítésen vagy csak simán karóba húzva, melyek száma folyamatosan nő, az újonnan hozottak miatt.
A rengeteg mosolygós, szem és végtagok nélküli, pókhálós baba még ma is félelmetes látványt nyújt az odalátogató turistáknak, akik babonából gyarapítják e rémisztő sziget nem mindennapi lakóinak számát…
www.szellemvarosok.hu

16 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!