Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
De hát küldtünk sms-t.giga

47 hozzászólás

 • Nyepe 2014. január 7. 00:04

  23
  Nem, semmi gond nincs azzal a beszélgetéssel, él azzal a jogával, amivel a behajtó is tud... Ennyi erővel én is felhívlak, mert tudom, hogy van hiteled, kiadom magamat ügyintézőnek, majd felajánlom neked, hogy ha XX %-át lefizeted most azonnal, akkor eltekintünk a követeléstől. Adok egy számlaszámot, és egy összeget, te pedig fizetsz, nem tudod kinek.. Na, örülni fogsz?
 • hunorok #5 2014. január 7. 13:51

  24
  @nandras: A legnagyobb egyetértéssel olvastam soraidat. Amikor ez a majom felvette a kölcsönt megadta a telefonszámát és a szerződésben vállalta, hogy megkereshetik, ha a hitelével kapcsolatban valami probléma van. Továbbá, a szerződésben vagy a bank hirdetményeiben fel van tüntetve a cég neve akinek a bank átadja a tartozás kezelését, ha a tartozás meghaladja a 90 napot vagy a mindenkori minimálbér összegét. Nyepe azért ez nem ilyen egyszerű, mert olyan infókkal szolgálna a kisasszony a beszélgetés folytatásában (persze csak, ha ez a majomember elárulja az anyja nevét meg, h mikor született) ,amit mindenféle jött-ment nem tudhat rólad ill. a hiteledről. Nem arcoskodni kell, hanem úgy kalkulálni, hogy a felvett kölcsönt és legyen az bármennyire is uzsoraszagú, ha már aláírtad, fizesd is vissza, mert nem ajándékba kaptad és nem tartottak a fejedhez pisztolyt, hogy márpedig írd alá. Ja és a hitel felvétel előtt nem árt kicsit utánaolvasni a szerződésnek valamint a hitel konstrukcióinak. A szerződést a bank egyoldalúan nem módosíthatja!!!!!!!!!!!!!!!
 • zolesz 2014. január 7. 15:38

  25
  Egyet értek azzal, hogy a felvett hitelt vissza kellene fizetni, csakhogy! Egyrészt tudjuk, hogy a hitelek manapság egyoldalú módosításokkal az egekig szöknek. Másrészt előfordul olyan is hogy valaki önhibáján kívül fizetésképtelenné válik. Megesik, hogy a bank ilyenkor kiadja valami uzsorás-cégnek a tartozást, akik persze megkeresik az ügyfelet. A gond nem (csak) itt van, hanem hogy ezt nem így kell kezelni.

  1. Felhívom az ügyfelet. Illő módon köszönök neki.
  2. Bemutatkozok és elmondom melyik cégtől keresem.
  3. Közlöm vele hogy a beszélgetést rögzítem.
  4. Közlöm vele, hogy kérése esetén lediktálom neki a hívással kapcsolatos azonosítószámokat, a cég elérhetőségét, valamint hogy hova fordulhat panasszal az ügyintézéssel kapcsolatban.
  5. Elmondom melyik cég (bank) megbízásából keresem.
  6. És most jutottunk el oda, hogy közlöm vele, hogy a további ügyintézéshez adat-egyeztetésre van szükség.

  Mellékesként a postai értesítőt valóban ajánlott tértivevényes levélként küldöm. Tehát azok akik prolinak tartják az emberünket, meg osztják itt az észt, gondolkozzanak el a fenti pár dolgon.
 • uramisten #26 2014. január 7. 16:00

  26
 • Apa1 2014. január 7. 18:31

  27
  Ez a tényleges beégés,lehet felvette a hitelt,de nem fizetett.Azt azért sokan nem tudják,hogy a Bankoknak értesitenie kell az ügyfelet,hogy a Hitelét eladja egy Adóság Behajtó Cégnek.Ha az ügyfél tudtán és engedélye nélkül történt,felkell szolitania a Behajtó Céget,hogy az adatait semisitese meg.Amennyiben ez nem történik meg,ugy az ados feljelentést,és felszámolást kérhet a Cég ellen a Pest Megyei Fő ügyészségen.
 • hunorok #26 2014. január 7. 18:57

  28
  @zolesz: Én prolinak tartom a faszit mégpedig azért, mert mire az ő hitele egy behajtóhoz került túl kellett, hogy legyen több tíz beszélgetésen a bankjával. Biztos, hogy több tíz fizetési felszólítást kapott levél formájában amiben tuti, hogy megírták neki a tényt, hogy amennyiben nem fizet behajtásra kerül az ügye.
  Továbbá teszem fel @zolesz: Te kölcsön adsz nekem mondjuk egy milliót havi fix törlesztővel. Én elkezdem törleszteni aztán nem fizetek. Egyszer kétszer biztos szólsz szépen aztán a tizenvalahanyadik alkalommal is
  "1. Felhívom az ügyfelet. Illő módon köszönök neki.
  2. Bemutatkozok és elmondom melyik cégtől keresem.
  3. Közlöm vele hogy a beszélgetést rögzítem.
  4. Közlöm vele, hogy kérése esetén lediktálom neki a hívással kapcsolatos azonosítószámokat, a cég elérhetőségét, valamint hogy hova fordulhat panasszal az ügyintézéssel kapcsolatban.
  5. Elmondom melyik cég (bank) megbízásából keresem.
  6. És most jutottunk el oda, hogy közlöm vele, hogy a további ügyintézéshez adat-egyeztetésre van szükség." ???????

  Szerintem nem, de cáfolj meg, ha te ennyire türelmes és toleráns ember vagy. :-)
 • Gabi650 2014. január 7. 18:57

  29
  @nandras

  ENNÉL A NAGY ARCNÁL, NAGY GÁZ VAN!
 • Tompika76 2014. január 7. 22:35

  30
  Tanulság : nem kell felvenni a telefont, ha az "titkos/magán" szám !
  Ennyi ! :D
 • KillHates #31 2014. január 8. 00:07

  31
  @Tompika76: Ott a pont!
 • Drivers 2014. január 8. 10:30

  32
  Nem tudom ki,hogy van vele de én csak egyetlen behajtó céget ismerek el! Történetesen Önálló Birósági Végrehajó -ként ismeretes!
  Ezeket a kamú cégeket akik szeretnének kiharapni egy szeletet a tortából semmibe sem tekintem! Nincs semmiféle végrehajtási és egyéb jog körük sem és valószinűleg ezért is küld csak "sima" levelet!
 • Attila1000 2014. január 8. 18:31

  33
  Lehetne ezt ecsetelni, nekünk a dec.-hónapban 1-hetet késtek a fizuk, 3-nappal később adtuk fel a csekket, nem küldtek sms-t, nem hívtak, nem írtak előtte, csak egy szintén ismeretlen tel, szintén ettöl a paraszt cégtől...egy ugyanilyen felvilágosulatlan majomtól, mint ez a szuka aki itt is telefonált. Szóval, menjenek a jó mamájukba... Attila hülyét csinált a csajból, szegény csak a munkáját próbálta elvégezni, de sajnos nagyon felvilágosulatlanul. ....
 • mikemike 2014. január 8. 21:35

  34
  A kérdésem nandrashoz és a többi banknyalóhoz szól.

  Ugyanettől a cégtől kaptam egy felszólító SMS-t, minden bizonnyal ugyanazt, mint Attila. Sosem volt lejárt tartozásom egyetlen bank, szolgáltató, állam felé. Akkor hogy is van ez?

  Másrészről meg a call-centeres picsa pontosan tudta mit vállal. Előbb lennék animal pornó forgatásán felszopó, mint egy bank behajtója 2014-ben. Megérdemli, az alázást.
 • kisokka 2014. január 8. 22:07

  35
  Itt az az egyik probléma, hogy egyesek megpróbálják magánszemélyként beültetni ezt a történetet. "Ha én adok neked 1milkót, te fizeted, aztán nem..." Ha nem fizeted, lehet kitaposom a beled, de ez másik történet.

  Viszont itt bankról és behajtócégről van szó, semmi köze a dolognak a türelemhez, meg efféle marhaságokhoz. Igenis járjon el jogszerűen, ha pénzt akar rajtam behajtani.

  Más kérdés. Egyáltalán honnan veszitek, hogy van bármiféle tartozása az illetőnek? Hányszor baszogatott engem is egy bizonyos bank, hogy ilyen, meg olyan tartozásom van, de 15 napon belül aztán ki kell fizetni, mert kommandót küldenek rám. Az nem gond, ha éveken keresztül irtózatosan pofátlanul lehúz ilyen-olyan kezelési költség, meg apámfasza nevén, de ha én merek tartozni éppen 1200 forinttal(nem vicc, egyszer valóban lógtam ennyivel), akkor aztán szégyelljem magam. Hát bakker, éppen akkor nem ment a számlára pénz, de fizessem meg a nagy semmit. Kifizettem, mert ugyan benne van a szerződésben(a többi esetben meg a nagy semmire küldték a levelet).

  Ettől függetlenül az ügyfél ilyenkor átmegy kutyába, mert kb. annyiba vesznek ezek a buz­ik. És véleményem szerint ez a legfőbb probléma. Nem maga a tartozás, hanem, hogy ezt a stílust veszik elő, ami szerintem felér egy seggbekúrással.
 • zatrok 2014. január 8. 22:40

  36
  Jól fel kellene rúgni a gyökeret. Tartozik aztán még Ő áll neki pofázni....
 • zolesz #29 2014. január 9. 10:07

  37
  @hunorok: Teljesen más az amikor én tartozok neked vagy fordítva vagy akármi.
  De ez nem magánszemély, hanem egy ezzel foglalkozó cég. És mint ilyen, igenis úgy intézze ahogy leírtam, különben egész egyszerűen a hallható beszélgetés lesz a végeredmény... Ennyi. Én sem állnék szóba ilyenekkel.

  Fura módon mindenki csak azt látja, hogy tartozik és pofázik. Gondolt már arra valaki, hogy mi van ha már rég visszafizette a tartozását, csak menet közben akkorára nőtt a kamat, hogy az életbe ne lehessen kifizetni?
 • ArkaChopa 2014. január 9. 11:19

  38
  Minden adós fizesse meg a tartozását! Ne linkeljen meg satöbbi, akkor nem fogják keresgetni. (Persze előfordult olyan is, hogy az adós megszüntette a telószámát, és azt kiadták egy másik ipsének 1 év múlva, aztán őt hívogatták)
  Csak a magam példáját tudom elmesélni, jó néhány évvel ezelőtt amikor még jól ment a szekér, voltam olyan jó fej, hogy pár megszorult haveromnak kölcsönadtam, amikor kértek. Ide 1-2 százas, oda kocsiba beugrónak, stb. A vége az lett hogy a tartozások 1/10-e lett kifizetve, és a nagyon jó haverok már nem is veszik fel a telót, és üzenetekre se reagálnak, vagy ha igen mindig van valami frappáns okuk, hogy miért nem fizet. Én viszont nem tehetem meg, hogy zaklatom inzultálom az ipséket, mert még feljelentenek. Be kell nyeljem a pénz buktát.
  Viszont a bankok ha jogi úton megtehetik, zaklassák az ilyen nem fizető köcsögművészeket, helyettem is. (Akinek nem inge ne vegye magára)
  A pénz mindig könnyen jön, és könnyen megy, főleg ha az hitelből van! kalap
 • woody 2014. január 9. 11:34

  39
  Szerintem nem az adósság megfizetését akarja elkerülni, csupán azzal van gondja, hogy egy ismeretlen valaki felhívta és személyes adatokat kér róla valamilyen óhéber hadovával. (azaz bárki bárkit felhívhat ezen az alapon.)
 • hunorok 2014. január 9. 15:30

  40
  Ha már annyira kötözködni akar a csávó, miért nem azzal kezdte, hogy honnan ismerik a telefonszámát???
  Ennek lett volna alapja. Akkor a kisasszony valószínűleg elmondta volna, hogy a Cetelem Bank adta ki nekik lejárt tartozás behajtása érdekében az adatait. De akkor ez a beszélgetés nem került volna ki az internetre.

  A születési dátumból amúgy egy idegen milyen messzemenő következtetéseket tud levonni? Azon kívül, hogy hány éves vagy? Szerintem ezzel elismerte, hogy van valamilyen rendezetlen ügye a bankkal. Ha meg nincs az is kiderült volna egyből és jogosan küldhette volna el a behajtót az ügyintézőn keresztül a bánatos [email protected] egy rögzített beszélgetésben. Azt szívesebben meghallgattam volna. :-)
 • jajmindentelhiszek 2014. január 10. 15:23

  41
  Ismerek olyat, akit az Instrum úgy keresett meg, hogy előtte semmilyen hivatalos felszólítást nem kapott, illetve egy pótbefizetési kérést. Azután tetemes kamattal ment a behajtóhoz az ügy. Sima leveleket küldözgettek, ami ügyebár mintha nem is lenne. Gondolom a kamat és az eljárás milyensége miatt jogilag valami nincs rendben, különben miért ne lenne jó a tértivevényes?
  Telefonban én sem olvasok be senkinek semmilyen adatot. Nem is értem hogyan várja el.
 • gaya 2014. január 12. 19:48

  42
  @nandras,nem stílusom,de egy marha nagy seggfej!!!szerintem
 • kelta123 2014. január 18. 14:23

  43
  Szia ! először is számtalan esetben az adott bank ügynöke keresi fel az ügyfelet, hogy hihetetlen jó feltételekkel tudnak adni kölcsönt ! tehát nem az ügyfél kopogtat náluk általában. A másik az, hogy pár év elteltével már több mint a 3x-át visszafizette a banknak az adós, de ennek dacára még ugyanannyival tartozik ! Akkor most szerinted ki a genyó ??? Amikor a szerződést aláírod egy bankkal, vannak olyan pontok, melyek teljesen hamisak, amit te csak azért nem veszel észre mert nem ismered a jogszabályokat ! Te valójában nem pénzt kapsz a banktól, hanem egy életre szóló adósságot ! Nagy buli !
 • kelta123 #5 2014. január 21. 12:26

  44
  @nandras: szia, nézzed meg a válaszomat a 44-s-nél !
 • monex 2014. január 27. 23:54

  45
  woody ! Végül is minden idegen tudja, hogy - esetleg- te kinek és mivel tartozol. Nem vagy te egy kicsit közlékeny az idegenekkel szemben ? :D
 • monex 2014. január 28. 00:22

  46
  Amúgy meg kívánom mindenkinek, hogy (munkahelyi kötelességből ) naponta 20-50 ilyen taj parasztot kelljen fölhívnia , aki nem hajlandó azonosítani magát, holott ezer (legalább ) ilyen név létezik. A callcenteresek direkt egy kitenyésztett fajta, aki imádja, ha egész nap az anyját szidják az ilyen IQ negatívok.Honnan a retkes qrva anyjából gondolta , hogy amit felvett kölcsönt ,azt nem kell visszafizetnie ? Esetleg Viktátor testi- lelki jó barátja ? Másképp nem tudom elképzelni.
 • Hollowdrums #47 2016. február 24. 17:01

  47
  @monex: A kis hölgy miért nem megy el normális munkahelyre dolgozni? Ne csodálkozzon ha kurvának áll és jól seggbebasszák.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!