Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

Valós adatok (bázisok és nukleáris eszközök elhelyezkedése, becsült veszteségek, stb. ) alapján készített animáció. Az "A" terv egy esetleges NATO előrenyomulás megállítására irányult volna, melynek alaphelyzete egy Kalinyingrádból indított "figyelmeztető lövés" taktikai atomfegyverrel az ellenséges csapatokra. Ezt valószínűsíthetően egy hasonló méretű megtorló csapás követte volna NATO oldalról.
A "nukleáris határ" átlépésével megtorlás megtorlást követett volna, ami taktikai atomháborúhoz vezetett volna Európában, rövid távon, elsősorban katonai célpontok ellen.
Ez 3 óra alatt játszódott volna le, a veszteséget kb. 2.6 millió főre becsülték.
A NATO ezt követően 600 robbanófejet indított volna, célkeresztben az orosz nukleáris erőkkel. Az orosz oldal a közeledő rakétákat észlelve a sajátjait is kilőtte volna, hasonló célokkal.
Idő: 45 perc. Veszteségek: kb. 3.4 millió fő.
Ezután következett volna a "rendes" atomháború. Mindkét oldal az ellenség legnagyobb városait, közlekedési csomópontjait és gazdasági központjait támadta volna, hogy minél jobban akadályozza annak "talpra állását". A város méretétől függően településenként 5-10 robbanófejjel számoltak.
Idő: 45 perc. Veszteségek: kb. 85.3 millió fő.

11 hozzászólás

 • kisja 2019. szeptember 19. 20:21

  1
  Ha már a pénz nem fog ennyit érni, megvalósul, ha nem is pont így. Mert az ember úgysem nyugszik addig, amíg ki nem nyírja magát. Ez szerintem belénk van kódolva
 • AsconaB #1 2019. szeptember 19. 20:24

  2
  @kisja: A T-800.
 • pushup 2019. szeptember 19. 21:18

  3
  nem hangzik hitelesen.
  a térképen már nincs NDK, Csehszlovákia, Jugoszlávia, a Szovjetúnió felbomlott, de bárki még komolyan atomháborúról beszél?
  ez kb annyira valós/hiteles, mintha én magam csináltam volna
 • farrd 2019. szeptember 19. 21:57

  4
  A lényeg, hogy kishazánk megúszná ablakzörgéssel.
 • blaise21 #4 2019. szeptember 20. 07:40

  5
 • Inhouse 2019. szeptember 20. 09:16

  6
  Irány Afrika, Dél-Amerika, Ausztrália, stb... Elindul egy bombázó délről, keresztezi a többi bombázó útját és jó hosszan repülve eléri az északi célját. Amiket keresztezett, sok száz km-el közelebb voltak és hamarabb odaértek volna, és ugyanez visszafelé. Ez így ebben a formában nem....
  Ettől függetlenül inkább sose tudjuk meg.
  Albert Einstein: Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel.
 • ra tata 2019. szeptember 20. 16:56

  7
  Ez olyan barátságos becslés. Mindkét fél /esetleg Kina mert ők is ott vannak a táblán / tudja, hogy a kilövő rendszrek elpusztitása kétséges. Ugy hozzávetőlegesen az atomtengeralattjárók, a Jarsz és Topol önjáró rendszerek, atomvonatok, az eldugott és jól védett atomsilók mind ezt támasztják alá. Akkor mi marad? A döntéshozó és parancskiadási lánc. Ezek pedig nagyvárosok környékén vannak, a tartalék harcálláspontok szintén. Az atomflották kikötői, repterek, vasuti csomópontok dettó. Az oroszok hozzáállása pedig észveszejtő, mert mikor leszólták a rakétáikat, hogy 500m a szórása azt válaszolták, hogy akkor 2Mt.-val erösebbet lövűnk ki. Ettől még Merkel asszony másik keze is beremeg. Jah, hab a tortán hogy az új Halott Kéz kapcsoló uj helyét még nem tudja senki / lánykori nevén UVB-76, alias Buzzer / állitólag valahol St Petersburg-tól délre, vagy a Jamantau hegy alatt található. Állitólag mig adásban van van remény, ha elhallgat akkor vége mindennek.
 • AsconaB #7 2019. szeptember 20. 17:09

  8
  @ra tata: Na frankó, kicsit utánna néztem. Enyhe para a feeling :)
 • ra tata #8 2019. szeptember 21. 12:58

  9
  @AsconaB: Hát már a 70-80-as években is tudtak marha dolgokat csinálni. Pl. amikor a Mig-25-el lelépetta pilóta Japánba, /akkoriban ez volt a Black Bird-ek ellenszere / létre hozták a Natasa rendszert, ami kedves nöi hangon leverte az elkeveredett gépet a levegőböl. Innentől kezdve nem volt disszidens gép. Nos az ilyeneket az USA. nem verte nagy dobra, mert nincs az a csúcstechnológia ami a Halott kéz kapcsoló ellen tud valamit is tenni. Konkluzió; kussolunk az országot hajszoljuk a további hadikiadásokba.
 • syn7h37ic 2019. szeptember 22. 11:58

  10
  USA vesztett volna. Ehhez nem fér kétség. De az igazi vesztesek az emberek, akik a nukleáris tél, és a sugárzás miatt mind meghalnak. Egy győztes van a föld, mert az a pár tízezer év, amíg kiheveri, az számára nem hosszú idő.
 • jk88 #10 2019. szeptember 22. 21:13

  11
  @syn7h37ic: Mindenki vesztett volna. Atomháborúban nincsenek győztesek.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!