8 hozzászólás

  • nagyarpi0011 január 10. 22:03

    1
    Várj, most én is mutatok valamit.. rotfl
  • nagyarpi0011 január 10. 22:03

    2

    rotfl rotfl rotfl
  • AcIv55 január 10. 22:31

    3
    Jó kis reklám rotfl
  • ArkaChopa január 11. 06:20

    4
    Nem tudom, hogy olvasta-e már valaki, hogy mi az összefüggés a sült hús és az emberi evolúció között? :D
    Nos, egyes tudósok szerint onnantól kezdve, hogy az ember főtt vagy sült ételt kezdett enni az emberi agy kapacitása meredeken emelkedni kezdett. Na nem a finom ízek miatt.
    Ugyanis az egy bár kicsi de egyben rendkívül energiaigényes központ a szervezetben. A XXI. századi ember agya a test energiafelhasználásának a 25 %-át emészti fel, és sok külön utas energialecsapolást végez a többi szerv "kárára".
    Míg a nyers húst és magokat fogyasztó őseink az emésztésbe helyezték az energiát, addig az agyukra alig jutott
    5-10% talán.
    Tehát amikor a meleg étel megjelent, az emésztőrendszer tehermentesítődött, vagyis kevesebb belső energiával is fenntarthatta a rendszert. Ergo több energia jutott az agy irányába is. Az pedig szépen kezdte felszipákolni a fölös energiákat, majd terjeszkedni kezdett és fejlődni ami újabb energiát igényelt.
    Tehát a fenti videó történelmi pillanatot mutat be! wink :D

    Az előbbi elméletet támasztja az is alá, hogy ha nehezebb vagy bőségesebb ételt fogyasztunk - elálmosodunk. Mert el vonódik az energia az agytól, amely takaréklángra engedi magát, illetve ezért is leszünk élénkebbek az intenzív energiabeviteltől pl.: cukor.
  • törölt felhasználó #4 január 11. 07:54

    5
    @ArkaChopa: Biológia: 5* :D
  • Csirkeláb január 11. 15:09

    6
    rotfl
  • nagyarpi0011 #4 január 11. 20:37

    7
  • Grenadírf4ls #4 január 11. 20:49

    8
    @ArkaChopa: igen, ehhez van egy tudományos oktatófilm is :D [embed:mkifedMm8OKmyD0l:embed/videa]
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!