Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

23 hozzászólás

 • Gereben bácsi 2018. július 8. 16:34

  1
  Más szakmában örülni fognak neki...
 • AsconaB 2018. július 8. 16:44

  2
  El is hiszem, hogy kirúgták! Mer nem a betegnek mutatta meg!
 • kisokka 2018. július 8. 17:05

  3
  Jogos, nem ez a dolga. És nem is az első eset. Az összes ilyen mutogató picsát kirúgatnám a kórházakból, mert egy kicsit félreértelmezik a saját munkásságukat.
 • Bumburnyák 2018. július 8. 17:47

  4
  Persze a Margitban, ahol én beteg voltam a bajszos Gizi néni volt csak, akiről végig azt hittem, hogy férfi. Pedig SOKKAL hamarabb gyógyultam volna ilyen nővérrel :)
 • kredobs #4 2018. július 8. 17:50

  5
  @Bumburnyák: Ja kérem, aki sima TB-n van, annak csak Gizi néni :)
 • kisokka #5 2018. július 8. 18:09

  6
  @kredobs: Ez a gusztustalan, hogy ilyen létezik a világon. Sima TB...Bekerülsz egy kórházba, de vigyél magaddal mindent(lassan már a tűt is), mert hokkendáré adófizető vagy, kaját annyit kapsz, amennyitől egy újszülött is sírva fakad, DE! Ha mindezt el akarod kerülni, fizess többet. Pfff.
  Mintha nem fizetnénk eleget ezt a szart is, ami valahogy eltűnik, mint pénz.
 • kredobs #6 2018. július 8. 18:20

  7
  @kisokka: Igen igazad van.Sajna otthon az van. Mikor otthon dolgoztam, akkor fizettem a TB-t, nem keveset, és mikor bekerűltem a sürgősségire, hogy a mentő vitt be légmellel, közölték, hogy kb. 6 azaz HAT óra a várakozás.
  Gratula. Az egész sürgősségin ( Pécs 400 ágyas klinika) volt egy azaz 1 db rezidens orvos, és tőle függött mindenki. A Gizi néni is, aki már mozogni sem tudott, csak feküdt. Ahogy írod, ez nem gusztustalan, hanem egyszerűen undorító.
  De nem gond, mert a gázszerelés, és a lámpajavítás otthon nagy biznisz. Aki meg dolgozik, legyen irodista, kétkezi melós, annak pedig annyi.
 • Pepejoe 2018. július 8. 18:50

  8
  Mert egyik kormány sem akar nekiállni megreformálni a TB-t mert ha beletörik a bicska az presztízsveszteség. Nem kockáztatják meg. Megvárják, amíg tk-ra megy az egész, valamelyest életben tartják persze, közben folyamatosan átveszi a helyét a magángyógyellátás, errefelé megy a világ, ennyi. Az állami cucc SOHA nem tudja felvenni a versenyt a magánszférával mert az siker és fejlődés, azaz pénzalapon megy mint gazdálkodószervezet, az állami meg kötelesség. Nem üzlet senkinek.
  Ha van pénzed, gyógyulni fogsz, ha nincs...
  Amúgy meg mindenki úgy érzi, hogy rohadt sokat befizet a tb-be havonta, de nyugodtan ide lehet írni, hogy na mennyi az annyi, hát elárulom, hogy gecikevés. Ha épp nincs melód, 7000Ft. vagy mennyivel fizetheted a TB-d csekken és van érvényes biztosításod.
  Egy sima kétállásos alkarröntgen 120k. ha ki kéne fizetni és ez egy friss összeg. 5 perc a két felvétel.
 • Bumburnyák 2018. július 8. 19:11

  9
  Hja, csak az a baj, hogy az államiban praktizáló orvos magánban a saját konkurenciája. Neki nem biznisz ingyen gyógyítani. De persze ha fizetsz, akkor előre kerülsz az állami laborokon, mert azért MR-je nincs a "kedves" doktor úrnak. 2 éve, amikor megkérdeztem az sztk-s dokit, hogy az a gyógyszer, amit felírt nem-e akad egy másik gyógyszeremmel, az volt a válasza, hogy google a barátod. Napasztmek. És sorolhatnám. Na mégy egyet: lábfájás, mondom megnézetem, mert volt mélyvénás trombozisom régebben. Kaptam is időpontot 2 hónapra a doplerre. Bemegyek, kérdezi a doki, hogy mi a panasz. Mondom már semmi, elmúlt. Akkor minek jött illetve miért nem akkor jött, amikor fájt. Persze... Előre beszélek a lábammal legközelebb, hogy mikor fog fájni, mert úgy kérek időpontot a kutya anyád...
 • kredobs #8 2018. július 8. 19:13

  10
  @Pepejoe: No akkor most előkotortam.2004.05 bérpapír.

  Alapbér: 277 000
  Összevont adóalap: 277 000
  SZJA alap : 210 330
  Nyugdíjjárulék : 27 710
  Term.egészségbizt.járulék: 11 080
  pénzbeli egészségbizt. járulék: 8310

  Sztem, ez még az akkori időkben is jónak számított.
  Elárulom Neked, hogy a 400 ágyas után a Megyei kórház Pulminológiára kerültem, és ott a főorvosnő, azt kérdezte, hogy miért nem oda mentem elsőre. (tudtam is én hova kell menni).
  Mindegy, ott eltöltöttem pár hetet, kiköpködtem a fél tüdőm maradékát, és aztán isten hírével haza.

  Hát ez volt otthon.
 • kisokka #8 2018. július 8. 19:14

  11
  @Pepejoe: 17 éve dolgozok, ezzel számolva 1.428.000-at fizettem be eddig. Hátravan még cirka 30 év(ha megélem), az még két és fél milkó, szóval durván számolva életed során kb 4 milkót fizetsz be. Geci kevés? Lehet. De míg én ~45 év alatt befizetek 4 gurigát, legombolnak rólam 120k-t 5 perc alatt. És rólam gombolják le, mert a 120k nagy része nem a villanyszámlába fog befutni.
  Szóval ez a "ge­cikevés" azért nem is olyan kevés.
  Persze most lehetne jönni azzal, hogy márpedig, ha bekerülsz az intenzívre, lazán feléled ezt a pénzt...De még akkor is ott van, hogy szar az ellátásod, amiért egy életen át dolgozol.
 • kredobs #11 2018. július 8. 19:20

  12
  @kisokka: Ne bizakodj, mire neked nyugdíjba kellene menned (ha 17 éve dolgozol, akkor most lehetsz 34-35 éves) addigra már nem lesz semmi. (NEM szeretnék politizálni).
 • kisokka #12 2018. július 8. 19:31

  13
  @kredobs: Dehogynem. Teszek rá félre pénzt az itthoni fizetésemből xd
 • kredobs #13 2018. július 8. 20:00

  14
  @kisokka: Na kérem úgy könnyű :) De azért ne feledd néha vasvellával megforgatni a dunna alatt :beer:
 • igaz_mondo 2018. július 8. 20:34

  15
  Nos én kiváncsi voltam, hogy mikor bukik le:

  flashing nurse gets fired when caught on camsoda - www.xnxx.com

  ...de erre nem került sor a videóban, ahol az látszik, hogy iPhone-ra azért futja neki, ami mint kiderítettem azért kell az embereknek, mert: ÖKOSZISZTÉMA (tehát ha belekerülsz, ottmaradsz)... ...ezen kívül látszik, hogy valamit edz és hogy valami ótvar szarrá cseszte már a bőrét, jaaa és próbál maszturbálni...

  Szóval igazuk van azoknak akik ezt nem tartják helyesnek... ...de a szex az éppen arról szól, hogy olyan helyen csináld, ami szokatlan, mert az úgy izgalmas, ez a < moderálva > is erre gerjed: exhibicionista.
 • Pepejoe #11 2018. július 8. 21:11

  16
  @kisokka:
  Te írtad, 4 milka. 45 évre az egy fika pénz, komolyan ne haragudj, amúgy veled vagyok. Ugye mindenki gondolom úgy véli, hogy egy "legalja" képzettségű egészségügyi alkalmazottnak LEGALÁBB 3-400k-t kéne nettó keresnie ahhoz, hogy ne baszódjon el egy másik világba. Jogosan. Az általad feldobott pénz egy évi fizuja (1 embernek és mellette szeretnénk fejleszteni, építeni, stb..,.) amit egy élet alatt befizetsz és akkor még nincs szó másról, ami pénzbe kerül...az oldaladon állok, ne értsd félre de nézzük a másik oldalt mert így igazságos.
  Tegyük hozzá, hogy most már nem az a lényeg, hogy hány évet dolgoztál, hanem az életkorod.
 • kredobs #16 2018. július 8. 21:37

  17
  @Pepejoe: Maximálisan egyetértek. Mármint hogy a "legalja" képzettsűginek is ezt kellene keresni. (bár a legalja, picit számomra morbid kifejezés).
  Akkor számolgassunk.
  kisokka befizetett eddíg 1.428.00-et 17 év alatt. Ez évekre lebontva 84.000. Valóban nem sok. De ha azt nézzük, hogy teszem azt, (és remélem) nem vett semmiféle egészségügyi ellátást, akkor ?
  Igen ez a 84.000 ment a kasszába. (úgy hogy nem vett ki)
  Teszem azt van még 4 milló kisokka. Akkor az már 3.360.000.000 ft. (kb. egy stadionra jó lesz ?)
  Így már ugye más a gyermek fekvése.
  Jogos az írásod, hogy (LEGALÁBB 3-400k-t kéne nettó keresnie ahhoz, hogy ne baszódjon el egy másik világba).
  De sajna elbaszódik. (tudod hány, és hány Magyar van itt is, mert otthon leszar@k a munkáját ?)
  Nem szeretnék politikába, és vitába belemenni, egyszer megtettem, azóta sem győzök bocsánatot kérni.
  Sajna az pedig, amit írtál a végén, hogy az éltkorod számít, az látod szerintem szánalmas. (11 éves is lehet beteg, nem csak a 80)
 • kisokka #16 2018. július 8. 21:43

  18
  @Pepejoe: Értem én, hogy egy életre lebontva ez nem sok pénz, de ne csak ezt nézd. Számold úgy, hogy évente dolgozik mondjuk másfél millió magyar(csak becsülök), aki fizeti a TB-t, hogy az mit fizet be? Alsó hangon 120 milliárdot, erősen kétlem, hogy ez mind visszafordulna az emberekhez, ha kórházi ellátásról van szó. Én nem a saját életem TB számlájára gondolok itt, hanem úgy mindenkijére. 4 milkó fika pénz egy életre, de ha soha a büdös életben nem történik egy emberrel semmi, hová a bánatba kerül az a 120 milliárd egy év alatt, ha még kaját se kap rendeset a bet­eg? Márpedig rengetegen vannak, akik évekig rá se néznek az orvosra, mert nincs szükségük rá.

  Egyébként nem pont ebbe akartam belefolyni, mert azt a vak is látja, hogy az egészségüggyel kb. semmi sincs rendben.
  A nagyobb baj szerintem pont a fent említett magán szektorral van. Viszont ez globális probléma, minden országban ez a helyzet. Ha fizetsz, jobb ellátást kapsz. Persze nem minden országban van az, ha nem fizetsz extrát, akkor le se szarnak, de ez most mellékes.
  Ebben leginkább az a bántó, hogy az orvoslásnak és a gyógyításnak pont nem erről kellene szólnia. Én nem bántani akarom azokat az orvosokat, akik külföldre mennek dolgozni a jobb fizetésért, hanem inkább azokat tartom igazi orvosnak, aki itthon marad a szarért is. És emellett jó orvos is. Bármilyen furcsa, de vannak ilyenek, eszébe sem jut külföldre menni, hanem csak a hivatástudat él benne.
 • kredobs #18 2018. július 8. 21:57

  19
  @kisokka: Félre ne értsd. Nem otthon élek. Viszont anyám, és a férje igen. Anyám férje anesztes, 62 éves, és még mindíg aktívan dolgozik. Miért? A megélhetéséért ? nem. Az elhivatottsága miatt. Ö az akire felnézek, és becsülöm, mert ha teszem azt egy gyermeket le kell altaltatni 12 órára, egy műtét miatt, akkor csak szólnak hogy Balog doki bevállalod ?
  És igen elvállalja, és Ö az az ember, aki oda mer állni a szülők, hozzátartozók elé, és megmondja a frankót. (vagy felébresztem, vagy nem)
  Vannak még ilyenek is .
 • kredobs 2018. július 8. 21:59

  20
 • Pepejoe #18 2018. július 9. 09:59

  21
  @kisokka:
  Na igen, ha nem történik semmi egy életen át. De ez nagyon nem jellemző a magyar egészségi állapotra. És ez még csak az általános állapot mert vannak balesetek is.
  Én sem járok dokihoz mert nincs miért. Aztán egyszer pereceltem egy nagyobbat az úton, oszt' egyből térdröntgen, víz-vérleszívogatás többször térdkalács alól, gipsz, dokik munkaideje és még nem is volt mentő meg bentalvás.
  Szerintem mindent egybevéve 1 milka körüli összegbe fájtam abban a pár órában amíg törődtek velem + melókiesés 5 hét otthon.
  Idén febr. 9 én volt 20 éve hogy melózom.
  Oké, hogy mi nem megyünk orvoshoz de más nem annyira szerencsésnek meg 40 évesen csípőprotézis kell vagy szívműtét...
 • black235 #18 2018. július 9. 18:34

  22
  @kisokka: Ennyit találtam a 2017-es évről:

  egészségbiztosítási járulék 738 Mrd Ft
  egészségügy 2505Mrd Ft

  forrás:
  Magyarország költségvetése (2017) (Funkció szerint) (Törvény) - holapenzunk.hu
 • kisokka #22 2018. július 9. 19:15

  23
  @black235: És ebben nem érzed azt, hogy kicsit túl vannak tolva a kiadott pénzek? Mert amúgy hová? 2900 milliárd egy évre(amit linkeltél, nekem annyi jött át) az olyan brutálisan sok, hogy látni is kellene belőle valamit, de semmi. Csak a hanyatlás megy mindenhol. Nehogymár egy évnyi gumikesztyű, vagy végbélkúp kerüljön ennyibe...Persze most erősen túlzok, nem láthatok bele az egészbe, szerintem ember nincs is nagyon, aki átlát ebben mindent, de mi Magyarországon élünk. És itt a pofátlan lopás az egy teljesen hétköznapi dolog, aminek ezen az úton a bet­eg issza meg a levét.

  Nemrég a Heim Pál kórházból olyan képeket láttam, amin nem győztem hüledezni. Nem tudom hányan adják annak a kórháznak az 1%-ot(amióta az eszemet tudom, az oda megy), de hogy nem oda kerül végül, az is biztos.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!