Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
:|

21 hozzászólás

 • eight 2016. február 7. 21:03

  1
  miért nem jön ki a másik oldalon?
  miért nem lesz nagyobb? (föld+mars<>föld)
 • Chrome 2016. február 7. 21:13

  2
  Nem aggódok ilyenek miatt, van nekünk nokia páncélunk, Chuck Norrisunk és persze egy son goku-nk meg persze one punch man alias Saitama xddd
 • xbL 2016. február 7. 21:29

  3
  Vagy én nem figyeltem oda a matematika órákon, vagy a videó készítő. Jogos eight kérdése. Hogy maradt ugyanakkora a térfogata és miért épült be a földbe? Valaki magyarázza már el nekem pls.
 • oritomi 2016. február 7. 21:59

  4
  nagyobb nem lehet mert két szilárd testről beszélünk.Ha két követ össze ütsz az se fog beépülni.Ez meg egy szimuláció ami nem teljesen fedheti a valóságot.Én inkább azt vártam hogy szétrobban a föld.Egyszer az ütközés pillanatában megtörténhetett volna vagy a végén mikor annyira felizzott látványos lett volna (Michael Bay ajánlásával)
 • AsconaB #2 2016. február 7. 22:04

  5
  @Chrome: De a kis zöld hajú pina is eltérítheti :D
 • [ törölt felhasználó ] 2016. február 7. 22:46

  6
  Ez baromság. Az egyik oldala sértetlen marad a földnek. Én pont azon az oldalon leszek majd.
 • Bumburnyák 2016. február 8. 00:13

  7
  Hogy kerülne a Mars a földet keresztező pályára? Hámiezitten kéremszépen?
 • tibi03 2016. február 8. 04:45

  8
  Akkor már miért nem mindjárt a Jupiter vagy a Nap? Értelmes egy animáció ez. Legalább annyira, mint amennyire élethű!
 • _V_ 2016. február 8. 11:05

  9
  Hát ez elég szar nap vóna.
 • képtelenség.hu 2016. február 8. 14:13

  10
  szerintem a föld szétrobbanna darabjaira.
 • Mihatika 2016. február 8. 15:11

  11
  Ott állnék a lángtenger közepén mobil interneteznék a képtelenség.hu oldalon kommentelnék és a cigi füsttel elfújnám a baconrol a pernyét mert a hamus bacon nem jó
 • LongJohnHolmes 2016. február 8. 17:01

  12
  Megspórolnánk a drága mars utazást. Aki akar átszáll, a többiek maradnak.
 • JohnFly #1 2016. február 8. 18:18

  13
  Rohadtul nem életszerű animáció.
  1 Már az ütközés előtt a Mars gravitációja eltorzítaná annyira a fölköpenyt, hogy a tektonikus lemezek határainak mentén a földkéreg mindenfele felrepedne, és a felszínre törő magma tomboló gejzírekké változtatná az óceánokat, amelyek mindenfelé spriccelnének szét a világűrbe.
  2 A Marsnak, mivel sokkal nagyobb része szilárd mint a földnek, az ütközés során felmelegedő iszonyatos mennyiségű anyagára olyan sebességgel hatna a hőtágulás, hogy az egész beérkező égitestet szétvetné, és egyáltalán nem a videóban ábrázolt módon olvadna össze a Földdel, hanem egy széles területen szétvetődő folyékony ernyőként, valamint jelentős része iszonyatos robbanással dobódna ki a környező űrbe.Ez az anyagmennyiség később a Holdba csapódna, azt még nagyobbá hizlalva.
 • JohnFly #4 2016. február 8. 18:20

  14
  @oritomi: Szilárd test? Esetleg a Mars tekinthető annak, de a Föld?
 • oritomi #14 2016. február 8. 19:33

  15
  @JohnFly: mert szerinted a föld nem az??? Vagy zselatin állagú??? A föld kőkemény,figyelembe véve hogy tele van árkokkal és ezek megteltek vízzel.Attól még szilárd...Az a mennyiségű víz elenyésző lenne egy ekkora volumenű becsapódásakor.Max egy multi cunami lenne belőle de attól ég a föld golyót koccolná le a mars.Szerintem.
 • JohnFly #15 2016. február 8. 22:24

  16
  @oritomi: ÖÖÖÖÖ, akkor tegyünk egy utazást, hogy stílszerűen fogalmazzak, a föld középpontja felé.
  Ha itt Magyarországon indulunk el, a Litoszférában, hamar átvágjuk magunkat a földkérgen, (ugyanis az a Kárpátmedence alatt nem túl vastag a kontinens többi részéhez képest )nagyjából 30 Km, és eljutunk a felső földköpenybe, melyen az Európai kontinentális talapzat nyugszik. Még mindig szilárdnak tekinthető képződmény (és alátámasztja, az állításod szerint a Földnek "kőkemény" mivoltát.) Viszont továbbhaladva, olyan 75-80 Km-t (tehát olyan nagyjából 100-110 Km mélységben) az elméleted borul, ugyanis eljutunk az asztenoszférába, mely bizony egy képlékeny massza, habár az őrületesen nagy nyomás miatt csak lassan változtatja alakját, de gyakorlatilag képlékenysége a láváéhoz hasonlítható. Ennek a rétegnek a vastagsága kb. 200 Km, tehát az előző két szilárd réteg együttes vastagságának a !duplája!.
  Miután ezt a réteget is elhagyjuk, eljutunk a Mezoszférába, mely már kevésbé képlékeny, mint az Asztenoszféra, de SEMMIKÉPPEN nem tekinthető szilárdnak. Szintén viszkózus, sőőőőt a föld magjából (mely az egész rendszer hőforrása, és olvadt állapotban tartója) a termonukleáris bomlásból származó iszonyatos mennyiségű hő hatalmas anyagáramlási oszlopokat mozgat benne. Vastagsága átlagosan 2500-3000 Km, tehát önmagában a föld sugarának több mint egyharmadát kiteszi ÉS NEM SZILÁRD!
  Már 3500 Km mélyen járunk, ahol elérjük a föld magjának külső rétegét, és most kezdődnek csak a furcsa dolgok! A föld magjának külső, nagyjából 1000 Km-es rétege folyékonyabb, mint a felette elhelyezkedő Mezoszféra! Ebben a folyékony maghéjban generálódik Földünk mágneses tere, mely Magnetoszféra néven ismert, és rendkívül fontos szerepe van a földi élet szempontjából.
  Szóval, lássuk csak, van itt nekünk a föld 12700 Km-es átmérőjéből 4000 Km a magban, és kb. 300 Km a köpenyben, ami szilárd. Ezen felül van 8400 Km ami képlékeny, viszkóz, vagy folyékony.
  Szóval, hol is áll meg az analógia, ahol a földet egy kőkemény kavicshoz hasonlítottad?
 • söprögetö 2016. február 9. 23:18

  17
  A dolog már az első képkockán megbukik, mert két ekkora tömegű égitest ilyen közelségben olyan gravitációs ár-apály dudort kéne keltsen egymás felületén, hogy az ütközés előtt mindkettő tojás alakúra nyúlna.
  A többibe bele sem megyek. A készítő az a srác lehet, aki fizika órán mindig a WC-n cigizik. :-D
 • ArkaChopa #17 2016. február 9. 23:21

  18
  @söprögetö: de közben menőnek érzi magát :D és azt mondja két slukk között, majd én megcsinálom a szimulációt...
 • oritomi #16 2016. február 10. 18:00

  19
  @JohnFly: tök igazad van.Itt csak az a kérdés hogy egy ekkora ütközéskor a szilárd réteg érvényesül és a 2 bolygó elmegy jobbra balra mint a biliárdban vagy átszakítja azt a jópár km vastag kérget és belepottyan az olvadt cuccba :D ezt leszimulálhatná valaki
 • JohnFly #17 2016. február 10. 20:20

  20
  @oritomi: Biztos, hogy az utóbbi. Az a sok-sok Km-nyi szilárd kőzet csak emberi léptékben számít soknak. Egy ekkora ütközés bekövetkeztekor viszont csak tojáshéjnak számít. Meg különben is. Már amit @söprögetö: is említett, és én is írtam korábban, eleve az ár-apály erők eltorzítanák annyira az ütköző testeket, hogy a földkéreg minimum a tektonikus lemezek határainál darabokra szakadna, de elképzelhetőnek tartom, hogy az ütközési oldalon még annál is kisebb részekre válna szét, a felszínre kerülve így az alatta elhelyezkedő olvadt földköpeny, melynek folyékonyságát nagyban befolyásolja a rá nehezedő nyomás, viszont a dagály ereje gyak. annyira lecsökkentené ezt a presszúrát, hogy gejzírként robbanna az űrbe a földköpeny anyaga a felhasadt földkéreg résein.
 • ArkaChopa 2016. február 10. 20:30

  21
  Csak, hogy tisztázzuk! A fizikai modellek szerint két ekkora gömb formájú test ütközés során úgy viselkedik mint folyadék. Ezért fröcskölődik szanaszét a megolvadt kőzet. A földkéreg ami 70 km, semmit nem számít, ugyanis a két test legalább 20 km/s sebességgel közelít egymás felé, ha reálisan nézzük. A légkör 1-2 mp, ami lényegtelen, de a föld köpenye is 3 mp, és semmi ellenállást nem tud mutatni. A felszabaduló energia egyébként is több millió fokos hőt termelne, ami az útjába levő kőzetet elpárologtatja. Egyedül ami tényleges erőt képviselhet, az a föld vas magja.
  Valószínűleg egymásba olvadnának, és kb. a Mars tömegének a fele mindkét bolygóról összességében kilökődne a világűrbe, mint forró olvadék.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!