Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Hegedűszó műtét közben, egy gyors ebéd veseátültetés alatt, felgyulladó betegpajzsmirigyműtét közben. Az elmúlt években számos fura eset történt komoly orvosi beavatkozások közben, némelyikre nehéz magyarázatot találni.

1 - A hegedűművész Naomi Elishuv privát koncertben részesítette sebészeit, miközben azok az agyát operálták. A Litván Nemzeti Szimfonikus Zenekar volt hegedűsének esszenciális tremor miatt kellett a hegedülést abbahagynia. A nőt 2014 szeptemberében a Tel Avivban található Sourasky Medical Center orvosai operálták, akik a remegések csökkentése érdekében egy pacemakert ültettek Elishuv agyának érintett területére, hogy az a tremorokat elektromos impulzus által szabályozza. Azért kérték meg a nőt arra, hogy játsszon a műtét alatt, hogy a beültetés jól sikerüljön. Mikor az agy megfelelő részén aktiválták a stimulációt, a remegés elmúlt, Elishuv pedig immár a betegség tünetei nélkül folytathatta a hegedülést.
2 - 2005-ben Rita Talbert egy viszonylag egyszerű pajzsmirigyműtétre feküdt be a kórházba, ám elviselhetetlen fájdalmak mellett ébredt. Az arca olyan mértékben károsodott, hogy még a tucatnyi rekonstrukciós műtét után is gondot okoz számára az evés, ivás és a légzés. Az orvosok elmondása szerint a műtét alatt baleset történt. A sebészi lepedő alatti maszkba oxigént szállító elektromos eszköz lángra kapott, mely következtében a betega mellkasától a feje tetejéig másod-és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. Sajnos az eset nem ritka. A műtét közben előforduló tűzesetek csak az Egyesült Államokban évente 550-650 beteget érintenek, akik közül általában 20-30 súlyos, maradandó károsodást szenved, míg 2-3 meg is hal ennek következtében.
3 - 2013-ban egy Los Angelesben élő nő perelte be a helyi kórházat és annak aneszteziológusát, mert műtét alatt tréfából bajszot és matricákat ragasztottak az arcára. A nő – aki különben az adott kórház sebészeti ellátó részlegén dolgozott - úgy érzi, nem csak a méltóságát sértették ezzel meg, de az egészségét is veszélyeztették. A nő akkor szerzett tudomást a gonosz tréfáról, mikor műtét után visszatért a munkába, és a fotóval korábban találkozó kollégáitól megtudta, mi történt.
4 - A világon elsőként - 2012 május 9-én – a Houston Memorial Hermann kórház a Twitteren közvetítette a szakterület vezető sebésze, Dr. Dong Kim által vezetett agyműtétet. A műtéttel párhuzamosan azt a közösségi médián (fotókkal és videókkal is) posztolták, illetve egy másik idegsebész folyamatosan válaszolt a Twitteren érkező kérdésekre.
5 - Dr. Alan Zarkin olyan büszke volt az általa elvégzett császármetszésre, hogy a műtétet a monogramjának a beteghasára vésésével fejezte be. "Úgy érzem magam, mint a megbillogozott állat" – mondta a beteg, akinek hasán ott maradt a monogram hege. A kórházat és az amerikai sajtó által csak "dr. Zorro"-ként emlegetett orvost 5.5 millió dollár kártérítésre perelte.
6 - Mit csinál egy aneszteziológus, míg Ön alszik? Míg a legtöbben a monitorok segítségével figyelemmel kísérik a betegéletfunkcióit, mások szextingelnek. 2014-ben Seattle-ben az egészségügyi hatóság bevonta a 47 éves altatóorvos, Arthur K. Zilberstein működési engedélyét, mert a férfi különböző műtétek alatt mintegy 250 szexuális tartalmú SMS-t és szelfit küldött a telefonjáról.
7 - 2011 januárjában egy svéd kórház 72 éves betegét 10.45-kor elaltatták, hogy megműthessék. Pontban délben a vezető altatóorvos elhagyta a műtőt, hogy ebédelni menjen. 15 perccel később a vezető "anesztes" nővér is elhagyta a műtőt – szintén ebédelni ment, anélkül, hogy másik aneszteziológust hívtak volna a betegmellé. A beteghamarosan vérezni kezdett, a vérnyomása rohamosan csökkent, és mire az orvos és az altató nővér visszatért a műtőbe, egy másik nővér lekapcsolta a beteget a lélegeztetőről, így az kb. 8 percre oxigén nélkül maradt. A mulasztás jóvátételére történő kísérletek ellenére a beteget, aki visszafordíthatatlan agykárosodást szenvedett már nem tudták visszahozni: hetekkel később elhunyt.
8 - Annak érdekében, hogy biztos legyen benne, az orvosok nem sértik meg a hangszálait, az énekes Alama Kante végigénekelte a torokműtétét. Mivel torokban található tumor eltávolítása során a hangszálak, illetve az annak közelében lévő idegek bármiféle sérülése keresztbe törte volna Kante énekesi karrierjét, az orvosok úgy döntöttek, hogy altatás helyett orvosi hipnózist alkalmaznak, hogy a betegébren maradhasson és reagálhasson a műtétre.
9 - Silvio Perez 2013 óta – mikor nyitott szívműtéte során komplikációk léptek fel - van vegetatív állapotban. A család állítása szerint ennek az az oka, hogy a betegkardiológusa, dr. Parvaiz Chaudhry, kisétált a műtétről ebédelni, nyitott mellkassal otthagyva a beteget a műtőasztalon. Mikor a komplikációk következtében Perez szíve leállt, dr. Chaudhry ugyan visszatért az ebédről, hogy megmentse a beteget, ám a károsodás már visszafordíthatatlan volt. Perez soha többé nem ébredt fel.
10 - 2014 októberében rúgták ki azt az orosz tanulónővért, aki a műtétek alatt készült, a közösségi hálóra posztolt szelfiken emberi szerveket tart. A 20 éves Gulnaz Yalalova az egyik képen májat, a másikon pedig súlyosan roncsolódott kezet tart, miközben gúnyt űz egy apartmanból kizuhant 16 éves kamasz lányból, akinek műtétjéről olyan fotókat posztolt, amelyeken a beteget "137 kg skizo"-ként emlegeti.

10 hozzászólás

 • kléni 2015. február 7. 13:29

  1
  Gyönyörű lett a leírás ezzel a sok betegikonnal rotfl
 • HUBERTUS 2015. február 7. 13:59

  2
  A ruszkiknal mit keresnek a japo/kinai/vietnami masszoval a rizsevo vagottszemuek ? torzsgyokeres ruszki lett beloluk mint a vilag tobbi reszen, pl Anglia stb ?
 • jk88 #2 2015. február 7. 14:39

  3
  @KUKI: Oroszország nem csak Európában van, az Ural túloldalán is ruszkik vannak, egészen a Csendes-óceánig. Egy kelet ázsiai ruszkinak persze, hogy vágott szeme lesz, ott az a divat.
 • Athesz 2015. február 7. 15:03

  4
  Nem is csodálkozom. Nállunk múlt hónapban volt olyan h egy nőnek levágták a bal helyett a jobb lábát és az orvosnak az volt fennhangon a válasza h "na és az se volt túl jó állapotban. Hányinger. Én ott öltem volna meg a dokit.
 • HUBERTUS #3 2015. február 7. 15:24

  5
  @jk88: Az orszag elterjedesevel tisztaban vagyok, viszont valahogy szamomra furcsa, hogy egy rizsevo oroszkent szulessen Oroszorszagban. Perze ez nem kizart, csak furcsa, mint a Sved neger, vagy egy mexikoi Szekely. Erted?
 • kisokka #5 2015. február 7. 16:09

  6
  @KUKI: Pedig amióta létezik Oroszország, mindig is voltak ferdeszemű népek a köreikben. Ott vannak pl a tatárok, ők vannak a legtöbben az oroszokon kívül. Meg ami még beugrott, azok a nyenyecek(ezt ki kellett wikiznem, mert már elfelejtettem a nevüket:D). Tele vannak ferdeszeművel, nem feltétlen oroszok lakta terület:D
 • Airmen #5 2015. február 7. 16:27

  7
  @KUKI: Orosz stat:

  orosz: 111 016 896 fő (77,7%)
  tatár: 5 310 649 fő (3,7%)
  ukrán: 1 927 988 fő (1,35%)
  baskír: 1 584 554 fő (1,1%)
  csuvas: 1 435 872 fő (1%)
  csecsen:1 431 360 fő (1%)
  örmény: 1 182 388 fő (0,8%)
  avar: 912 090 fő (0,6%)
  egyéb népcsoportok: 10,8%

  Egyik utcabelink mutatott egy fotót az itt állomásozó ruszkikkal és 10-ből 6-nak erősen húzott volt a szeme. :D
 • Airmen 2015. február 7. 16:27

  8
  #9 Engem már csak az érdekelne, hogy a bevásárló kocsi hogyan került oda xD
 • kléni #8 2015. február 7. 16:40

  9
  @Airmen: Költségvetés orosz módra. Idehaza talán ezt nevezik rezsicsökkentésnek.
 • radirr 2015. február 7. 18:56

  10
  Tudtátok hogy évi 6.000 halál eset írható az orvisi olvashatatlan írás számlájára?
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!