Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

6 hozzászólás

 • moto-motó 2017. október 21. 18:09

  1
  Egy környékbeli a pumpa áldozata lett Németországban.Eldugult a gumicső és szétrobbant a nagy nyomástól.
 • Digger #1 2017. október 21. 18:30

  2
  @moto-motó: Igen elképzelhető. A gumicső a végén van igazából egyetlen szerepe van hogy azt megfogva könnyebb teríteni a betont. Ha eldugul és hátulról megkapja a 6 bar levegőnyomást akkor elszálhat.
 • moto-motó #2 2017. október 21. 18:54

  3
  @Digger:nem 60?
 • Digger #3 2017. október 21. 20:05

  4
  @moto-motó: Nem. Sima kompresszorból nyomják, tudod ami a légkalapácsot látja el levegővel. Atlas vagy Ingesoll-round. Na de számolj. Nézz meg egy autó durrdefektet. Kettő bár általában. Levegőmennyiség alig van.
  Aztán nézz meg egy teherautó durrdefektet. Ott már lehet 6 bár de levegőmennyiség méh mindig nincs.
  Stetter. Hat bár a cső végig feltelve hat bár levegővel meg a kompresszor légtartálya is. Ott van előtte valami kemény anyag merthát eldugult valamitől. Aztán a gumicső nem bírja. Az a hat bár kúrvasok levegő elindít valamit földkörüli pályára. Na az a nem semmi.
 • moto-motó #4 2017. október 21. 20:27

  5
  @Digger: Jaaa!Értem.De vannak pumpák lényegesen nagyobb nyomással.Most olvasgattam.
 • Digger #5 2017. október 21. 20:55

  6
  @moto-motó: Ó várjál én nem a pumpa nyomásáról beszéltem. Azt nem tudom hogy a betont mekkora nyomással nyomják a dugattyúk. Van a stetter működéséről felvételem nagyon érdekes majd felteszem.
  Arról beszéltem hogy mikor tisztítják a csőrendszert akkor van egy nyílás ahol beleteszik a szivacsgolyót és rácsatlakoztatják a kompresszort ami hátulról nyomja a szivacsgolyót és keresztültolja a csövön.

  Olyan nem lehetséges hogy betonnyomás közben eldurran a cső. számtalanszor láttam már hogy szedik szét a csöveket dugulás miatt de olyan nem volt soha hogy a nagy nyomás problémát okozzon.
  A gumicső a végén vastagabb mint a gémen lévő vascső. ha a gémen keresztüljött akkor a gumicsőben már nem akad meg. Tisztításkor mikor tolja maga előtt a betont talán előfordulhat.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!