Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Ilyen volt munkához való hozzáállás.

46 hozzászólás

 • adriai6 #19 2014. augusztus 31. 19:41

  22
  @jocika: ha ezt nem tudod elfogadni akkor ez van, a saját állításaidat próbálod belepofázni az emberekbe hogy az márpedig úgy van amikor végig baromságokat pofozzál, már kurvára irritáló
 • adriai6 #17 2014. augusztus 31. 19:42

  23
  @Airmen: szép fogalmazás yougod
 • jocika #20 2014. augusztus 31. 19:42

  24
  @adriai6: Várok egy aktuálisabb (hitelesebb listát)
  Legyél szíves sikeres magyar termékeket mutatni.
 • jocika #22 2014. augusztus 31. 19:43

  25
  @adriai6: Legyél szíves aktuális, sikeres magyar fejlesztéseket, termékeket, cégeket felsorolni....
  Ez csak azért kell, hogy egy kicsit is hitelesnek tünjél.
 • adriai6 #24 2014. augusztus 31. 19:46

  26
  @jocika: arra várhatsz, nem tanár vagyok.
 • adriai6 2014. augusztus 31. 19:46

  27
  ki is szálltam a pofázásból rátok hagyom, már irritál hogy ennyire magyar ellenes vagy pff
 • jocika #27 2014. augusztus 31. 19:50

  28
  @adriai6: Nem vagyok magyar ellenes.
  Pont ezért mondom, hogy bele kell húzni.
  De persze egyszerübb kiszállni, mint sikeres mostani magyar termékröl írni. (sajnos)
  Ha minden úgy menne, mint a te fejedben, akkor nem kellene ehhez tanár. Nem kellene ezen gondolkodnod.
 • Stig #28 2014. augusztus 31. 20:01

  29
  @jocika: Magyar fejlesztést szeretnél hallani? Zöld Bosch kéziszerszámok, most jön a kék Bosch is, és emellett még elég sok Bosch fejlesztés magyar, mert ide hozta a fejlesztést is a Bosch(Budapest, Hatvan, Miskolc), azért mert lustánk lennénk? Nem hiszem.
  Olyan cégnél dolgozok ahol több külföldi "nagy" cégnek gyártunk eszközöket, elmondhatom, hogy sokszor mi mondjuk meg, hogy mit hogy csináljanak meg.
  Külföldön nem azért megy jöbban a szekér, mert ott über mérnökök vannak, hanem azért mert ott van valódi nemzeti szolidaritás van és az utolsó sori munkás is ki tud állni magáért, azért hogy normális bért kapjon. Emellett azért hogy feljebb jusson a ranglétrán nem adja el szarért húgyért még az anyját is, hogy 10 ft-al több fizetése legyen. Kínát megint ne keverjük bele, egyik véglet, hogy egy tál rizsért dolgoznak másik, hogy kb. annyiért mint mi. Mellesleg megjegyzem, mi vagyunk már Európa kínája, egyrészt az olcsó bérek miatt másrészt a megfelelő szaktudás miatt.
 • jocika #29 2014. augusztus 31. 20:09

  30
  @Stig: "ár Európa kínája, egyrészt az olcsó bérek miatt másrészt a megfelelő szaktudás miatt."
  Akkor miért döglödik az ipar?
  Miért kínálnak áron alul üzemcsarnokokat, szerszámgépeket?
 • Airmen #21 2014. augusztus 31. 20:27

  31
  @jocika: Angliában mennyibe is kerül az olaj?És ez az egyik legfontosabb tényező.Feltűnt hogy nálunk az olajat meg kell venni, ott viszont van sok? :D
  Elvárod hogy a másik érveljen, de akkor te se csak dobálózz hanem érveljél szépen rendesen.Vagy legalább nézz utána hogy miért drága.

  "Olcsóbb?
  Tudod mennyibe kerül fenn tartani bkv-t?
  tudod mennyibe kerül utazni a szar ikarusokon?"
  Miért is kerül sokba a BKV?Mert mindig egy aktuálpolitikai kifizetőhelyként működött.Ahogy eltelik 4 év és jön az új vezetés a fővárosba, úgy jön az új vezetés a BKV-hoz.Sőt még gyakrabban(lesd meg a wiki-t)Ja, és teljesen új elképzelésekkel.Ha egyszer egy vezetés végig tudná tolni az elképzeléseit akkor esély is lenne egy olcsóbb BKV-ra.

  "Voltál már például londonban? Olcsóbbra kijön tömegközlekedés(is) a modern jármüveken."
  Ahogyan említettem, ott olcsóbb az üzemanyag és hazai gyártású buszokkal,stb-vel vannak kitömve.Így nem nehéz.Mondjuk a jegyárakra nem mondanám hogy olcsóbb lenne.Durván nem.Kétlem hogy Pesten 20.000 forintba kerülne egy havi bérlet xD
  Ezért is éri meg utána nézni a dolgoknak. xD xD xD
 • jocika #31 2014. augusztus 31. 20:32

  32
  @Airmen: Nekem kerül 20K-ba a bkv. agglomeráció miatt.
  De Londonban hasonló hasonló távolságokat utazgattam, és olcsóbb volt.
  (a londoni bérekhez képest pláne, de nekem mint turistának is)
  Mint ahogyan pl., a pizza hut is olcsóbb volt. :-(
 • Stig 2014. augusztus 31. 20:37

  33
  Nemzeti szolidaritás.....egy német nem fog magyar terméket venni hanem németet vesz, ahogy egy svéd sem vesz más terméket hanem svédet. Ha megnézed az összes olyan külföldi országot aminek jól megy megvan minden tömegtermékből a saját márkája és azzal vannak tele a boltjaik.
  Finnországba vagy Svédországba ha kimész egy sima boltba, csak a termékek 5% külföldi a maradék saját országbeli. Nálunk hogy is van? Épp fordítva. Pedig az élelmiszeriparunk még nem döglődik, hiszen elég jó földjeink vannak.
  Egy országot úgy lehet legjobban megölni, hogy az exportjukat nem engedik eladni, lényegében nyugat ezt csinálta rendszerváltás után és jelenleg is ennek szabályozása megy a "fantasztikus" EU-n keresztül. Ha megnézed még a kommunizmusban is ez ment csak ott tisztán, mert a komcsik konkrétan megmondták, hogy nem lehet autógyártásunk mert az konkurencia lenne a saját gyáraiknak így ezt jegelték is, csak akkoriban ők szemtől szembe megmondták ezeket, manapság pedig demokráciát szónokolva ezt nyugat hátulról jövősen teszi meg, hiszen kell nekik minden földrészen egy "kína". Amerikában ez Brazília és Mexikó, Ázsiában meg jó pár ország(Kína, Malájzia, Taiwan, Fülöp-Szigetek).
 • jocika #33 2014. augusztus 31. 20:43

  34
  @Stig: " német nem fog magyar terméket "

  Mondjál német mobiltelefon márkát, vagy tv, laptop, monitor....
  Vagy ilyeneket nem vesz a német?
 • Stig #34 2014. augusztus 31. 20:56

  35
  @jocika: Kicsinyes vagy.....mondok inkább autót, Mercedes, Volswagen, BMW, Audi, Opel...soroljam még? Egy autó árának a nyereségéből 1000 mobiltelefont veszel és komolyon mobil márkát mondjak neked? Akkor tessék Siemens, megfelel? Ja igen, már ők nem gyártanak mobiltelefont, csak mobiltelefon alhálózatokat, bocs ma két nagy mobilmárka van, Samsung, meg szifon ami amerikai csak épp amerikába nincs gyára, még NPI gyára sincs(ha nem tudnád mi az prototípus vagy próbagyártás) hiszen az amerikaiak általában más bőrén gazdagszanak meg ez esetben kínaiakén.
  Siemens, ismerős? képzeld az még vonatot is gyárt vajon mennyi telefon, laptop, monitor jöhet ki egy vonat nyereségének árából? Ja arról már nem beszélek, hogy a német autókba milyen elektronikai cuccok is mennek? Ja Bosch.....
  Na mindegy hagyjuk veled nem érdemes vitatkozni, ha majd egyszer olyan helyen dolgozol ahol ezekkel a dolgokkal naponta szembesülsz akkor talán majd már nem kell magyarázni.
 • jocika #35 2014. augusztus 31. 20:57

  36
  @Stig: Na mindegy hagyjuk veled nem érdemes vitatkozni, ha majd egyszer olyan helyen dolgozol ahol ezekkel a dolgokkal naponta szembesülsz akkor talán majd már nem kell magyarázni.
 • Pharell 2014. augusztus 31. 21:19

  37
  mennyi sok cigooo
 • Kacsa92 2014. augusztus 31. 23:18

  38
  Itthon Sanyika kiskocsmájában olcsóbb a Kőbányai, mint Puerto Ricoban a Huha kinemszarjaletoszban.......dafuq
 • vica5 2014. szeptember 1. 10:07

  39
  most miért baj h. így dolgoztak.. de legalább dolgoztak .. nagyon egy szarrágó kifordított összevágott agybutítós riport ez (én szerintem)
 • jocika #39 2014. szeptember 1. 12:03

  40
  @vica5: Butább vagy mint a tasmán ördög szarás közben!
  "most miért baj h. így dolgoztak.. de legalább dolgoztak"
  De hát nem termelik ki a saját költségeiket, ami azt jelenti, hogy normálisan termelő embereknek kell ezeket az embereket és munkáltatójukat eltartani.
  Köszönöm ebből nem kérek.
  Elég volt.
 • kisja 2014. szeptember 1. 16:33

  41
  Vitatkoztok egymással, pedig mindenki leírja a frankót. A videó tartalma nagyrészt megfelel a valóságnak, igaz kicsit sajátos humorsággal adja elő. Ha majd közületek bárki is lenyom 20-30-40 évet egy munkahelyen, ugyan azt a feladatot végrehajtva nap mint nap, akkor biztos ti is várnátok a buktára! Szerintem mindannyiunk szülei, nagyszülei átélték ezeket, tudnának mit mesélni. Órabéres kényszermunka, vagy börtön. Mikor meg eljött a privatizáció, akkor a külföldiek felvásárolták a konkurenciákat, és bezárták azokat. Ez zajlik még a mai napig is.
 • DogShit #28 2014. szeptember 1. 19:54

  42
  @jocika: Baszki te akkora hülye vagy mint a segg. :) Emlékszel még arra hogy akkor amikor ez a felvétel készült kötelező volt dolgozni? Mindegy mit és mindegy hányan a lényeg hogy dolgozzanak minél többen. Na már most az én meglátásom hogy akkoriban nem tudtak mindenkinek megfelelő mennyiségű munkát adni ezért osztották be amit kaptak... Most pedig ennek az ellenkezője van amit úgy hívunk hogy modern rabszolgaság és azért sikeresek az általad említett termékek/cégek mert a munkásokat lehúzzák/belüket is kihajtják minimál bérért, az ide települt külföldi cégek nagy lóvékat kapnak az államtól a foglalkoztatásra így több profit marad amiből persze a mi birka országunk nem lát semmit... Akkoriban ezt nem lehetett volna megcsinálni. Más felfogású világ volt. A többit meg már előttem leírták csak te akkora barom vagy hogy a saját baromságaidat akarod igazolni és nem látsz a dolgok mögé...
 • DogShit 2014. szeptember 1. 20:33

  43
  Egyébként erősen hasonlít erre a mostani közmunka program. XD rotfl lol
 • jocika #42 2014. szeptember 2. 07:40

  44
  @DogShit: Ok. En vagyok a hulye.
  Ti akik szerint a komcsi rendszer elet kepes volt az okosak.
  Ez azert van, mert ti is a sunnyogo lusta melosok koze tartoztok.
  Szerintetek, ha a munkaltato teljesitmenyt kovetel, akkor az lehuzas.
 • DogShit #44 2014. szeptember 2. 15:23

  45
  @jocika: Nem baszd meg! Az a lehúzás hogy EU tagok vagyunk 10 éve ide basszák a németek a gyárakat és 80 ezer forintért kihajtják az ember belét is, WC re se mehetsz ki és ezt a kormányunk megengedi. Politika itt le is zárva!
  Sok mindent nem tudsz még de remélem lesz benne részed és akkor majd másképp fogod gondolni. Azért azt valljuk be hogy nem sokan adtak neked igazat, szóval ki is a hülye? rotfl
 • jocika 2014. szeptember 4. 11:43

  46
  index.hu/gazdasag/penzbeszel/2014/09/04/magyarorszag_europa_kepzetlenjei/
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!