Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

13 hozzászólás

 • Pepejoe 2019. március 10. 16:59

  1
  Ez mitől etikus? Csalival, lesből és magasból, álcaruhában, csúcsteches lándzsával.
  Nincs etikus vadászat UMP 9-el mondjuk nagydarab zsíros, viking-külsejű szakállas hipszter < moderálva >gyerekekre?
 • KillHates 2019. március 10. 17:43

  2
  Remélhetőleg majd egy másik "etikus" vadász "etikus" csapdájába belelép majd az "etikus" emberünk és akkor fog majd a bundás arra járni és majd megkérdezi nem etikusan "te vadász, egyáltalán vadászni jársz te az erdőbe?" :D
 • pepuccso 2019. március 10. 17:55

  3
  Azért "etikus", mert a széplelkek - akiket nagyon zavar, hogy egyesek fel merik vállalni, hogy szeretik kiélni az ősi ösztönöket, ami emberré tett minket - kitalálták: ha egy durván drága játékszerrel ölöd meg a macit, akkor annak van "esélye".

  Van hát.

  Megdögleni, egyéb nem nagyon.

  Csak egy virtigli hülye hiheti, hogy jobb, ha egy 3 méteres léc áll ki a hátadból, miközben kamerázzák a halálodat, az "etikusabb", mintha fejbe lőnek egy 11 mm-es vadászpuskával, ami 3 mp alatt végez veled...

  Etikus idióták, így csak többet szenved a medve...

  Az "etikus " beszari meg biztonságos magasságból vadászik és örül, hogy nem fosta össze a gatyáját.
 • mr.vagabond 2019. március 10. 20:27

  4
  Miért olte meg ez a geci?
  Meg akarja enni?
 • syn7h37ic 2019. március 10. 20:43

  5
  A vadászatot mindössze két dolog miatt kéne csinálni. Élelem, és szaporulat szabályzás. Nem tudom, hogy usákiában a medvék mennyire vannak elszaporodva, de itthon szükségszerű a vadászat, mivel nincs már természetes ellensége az őzeknek, szarvasoknak vaddisznóknak, és az erős túlszaporulat miatt valós károkat okoznak, nem csak a kultúrnövényekben, hanem már az erdők fiatal fáiban is.
 • Lackooo 2019. március 10. 22:11

  6
  ettol olyan nagymeno ez a vereb? szanalmas
 • farrd #5 2019. március 10. 22:18

  7
  @syn7h37ic: az embereket kéne szaporulat szabályozni. Az állatok eddig is elvoltak a segítségünk nélkül! Ha az ember erdőket írt ki, más embereket idiótaság miatt megöl, már nem tud mit enni, mert túlszaporodott, és már nincs mit elvenni a természettől, akkor minket is szabályozni kellene. Mi vagyunk a legnagyobb állatok a földön. Ez nem Neked szól, hisz a hsz-ed teljesen korrekt, csak arra akarok rávilágítani, hogy nagyon igazságtalanok vagyunk a természettel, amiért cserébe tuti benyújtja majd a számlát.
 • MR.lelkes 2019. március 11. 05:03

  8
  majd 350 ezerévé kb köve meg lándzsás val vadásztunk apuskával való vadászat mag kb 2000 éve nem lándzsás
  vadászat a rósz komák tanulj törit!! medve meg úgyis kipurcan ha baltával vagy bicskával bököd meg
  ez az ember által uralt természet rendje
  mellesleg én rágyújtanám medvére az egész erdőt az a leg humánosba nem ?! isteni úgy csinálja
  annál pedig nincs humánusba
 • Gabor0827 2019. március 11. 09:37

  9
  Előre leszögezem hogy ha már tényleg muszáj megölni egy állatot, akkor az legyen gyors, és kíméletes. (Tehát puska, és tiszta lövés.) Ez nem volt az, az állat szenvedve múlt ki.

  Ugyanakkor pár dolog:
  A medve hajlamos visszatámadni és olyankor nincs "biztonságos magasság" vagy távolság.
  Gyorsabban fut, mászik, és öl mint az ember. A legkisebb medve is 80 kiló, a nagyobbak elérhetik a 600 kg-ot is. Egy embernek fegyver nélkül pillanatnyi esélye sincs medve ellen. A medve gyilkolásra született. Aki kanapéból szakérti a vadászatot, ezt hajlamos elfelejteni.

  "Etikusnak" azért nevezhető, mert ha tévesztesz, és a medve kiszúr, onnantól elég jó eséllyel ő fog kijönni győztesen a küzdelemből (akkor is ha 3(???)méter magasra felmásztál, ami neki 2-3 ugrás), ellenben egy olyan "vadásznál" aki a medve csapásán, álca mögül, hőkamerás távcsővel 150 méterről ad le lövést.

  Jelzem: annak ellenére sem szeretem a vadászatot hogy jómagam is űztem, és vadászcsaládból származom. De van az a pont ahol muszáj kilőni bizonyos állatokat. Nem sportból, nem élvezetből, nem farokméregetésből, hanem mert betegek/veszélyeztetik a faunát/vagy az embereket. Sajnos ilyenkor nincs más választás, különben a kár jóval nagyobb lesz, mint egyetlen állat élete.
  Ezt minden felelősségteljes erdész/vadász tudja. De ők nem dárdával intézik ezt.
 • Pepejoe 2019. március 11. 12:55

  10
  Azt mondod, az embernek semmi esélye egy medve ellen fegyver nélkül. Megoldás? Szerintem az, hogy nem megyek oda fegyverrel SEM mert a medve amúgy el fog kerülni mint ahogy lényegében minden állat elkerül minden embert (ha az nem teljesen hülye), olyan büdösek és stb, vagyunk nekik. És nem megyek oda rajoskodni sem lándzsával sem egy Mauserrel. Meg nem teszem ki a közösségibe. Próbáljunk már egy kis civilizációt magunkra erőltetni, ezt a lándzsás meg egyéb dolgokat kicsit túlhaladtuk. Szerintem a puskásat is. A vadgazdálkodás az más és jól védhető az álláspontod. Viszont egy hivatásos vadász, erdőkerülő nem hobbiból és adrenalinból, mindezért pénzt adva öl. Neki fizetnek, hogy tegye a dolgát. És nem teszi ki a közösségibe. A természet megjelenése egyre ritkább érintetlen állapotában és ez a videó morális problémákat vet fel. Elhiszem, hogy az ősi ösztönök meg a zsákmányolás meg minden, hát...ez van, el kell fojtani, uralkodni rajta. Ha jól sejtem volt pár évezred nekünk és az ösztöneinknek, az eredmény jól látható. Ne legyünk már ösztönlények. Én is sok mindent szeretnék de erre alkalmas (mondhatni lazább) helyeken is vagy komoly összegbe kerülne, máshol pénzbünti vagy böri lenne belőle. :D Í.J. kártya kiosztva de talán majd egy másik életben.
 • jk88 #4 2019. március 11. 13:35

  11
  @mr.vagabond: Meg hát. Mit gondolsz, a Medve sajt hogy készül? :D
 • syn7h37ic #7 2019. március 11. 21:55

  12
  @farrd: Bizony. Csak ezzel nagyon elkéstünk. Pl. ezért is értem Thanos döntését.
 • ArkaChopa #12 2019. március 12. 08:20

  13
  @syn7h37ic: a Thanos-os döntéssel nem értek egyet . :D Már több haverommal megértekeztem, hogy az egy [email protected] döntés. Mert .-
  1 - Aszongya, az összes élő fele meghal válogatás nélkül. Ebben az esetben rögtön felmerül, hogy még a jó emberek is, nem csak a rosszak. De hát 1 jó halála sem ér fel 10 rosszéval. Sokkal többet ér egy jótét lélek. Már problémás a döntés.
  2 - Csak egy őrült képes arra jutni, hogy ha kiírtja a világ felét, akkor megoldódik a probléma. Ugyanis a jelen tudásunk szerint, a világ végtelen. Ha a végtelent matematikailag elfelezzük akkor is végtelen marad. Tehát semmivel sem lesz jobb a helyzet. Csak elvégeztünk egy értelmetlen matematikai műveletet.
  3 - Thanos hogy született? Hallott már a szaporodásról? Ha megöljük az összes élőlény felét, akkor a maradék még szaporodni fog!!!!! Tehát határos időn belül újból ugyanannyian leszünk, vagy többen!
  És erre a legjobb példa : képtelenseg.hu - A nagy Ausztrál nyúl holokauszt

  A szaporodás nem állítható meg addig amíg van élőhely. Miért nem azt pusztította el Thanos? Ja, hogy olvassuk el a 2-es pontot, és vége is a történetnek. :D
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!