Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

29 hozzászólás

 • törölt felhasználó #3 2019. december 2. 13:23

  5
  @Inhouse: Most meg mit izélsz már ezzel na XD Nincs rajta a nyitófülecske, ezért nem érti. Eddig csak macskakaját evett ami nyitófülecskés XD rotfl
 • [ törölt felhasználó ] #3 2019. december 2. 13:30

  6
  @Inhouse: Vannak még ilyen agysebész professzorok szép számmal. Nem is lenne ez gond, de belegondolok, hogy ők fognak minket eltartani nyugdíjas éveinkben. Nem vagyok túl optimista. xd
 • [ törölt felhasználó ] #3 2019. december 2. 13:33

  7
  @Inhouse: Meg a másik, aki még dolgozni is hajlandó, de minek? Vannak nálunk friss felvételes mérnök! dolgozók, azt se tudja hogy mi a különbség az áram és feszültség mérés között, mikor hogy lépünk az áramkörbe, vagy hogy kell leolvasni egy analóg műszert. Elkeserítő!
 • Zebulon #6 2019. december 2. 13:55

  8
  @Cíke: Ezek a dolgok még talán el is mennek, mert ugye mindig azt mondták a fiatalokra, hogy nem lesz belőlök semmi. Inkább az elgondolkodtató mi lesz, ha netán beüt egy krach. Mondjuk egy napkitörés tönkrevágja az elektromos hálózatot, mert már mindenki olyan szinten függő tőle.
  Full automatizált rendszerek, alig dolgozik már néhány villanyszerelő mechanikusan, a neten, telefonon kommunikálnak, amihez ugye áram kell. A vízhez, fűtéshez, kajához, a benzinkúthoz, mindenhez.
  Az rendben, hogy a fiatalok nagy része a fészbúkelvonástól 3 nap alatt kihalna, mint a dohányzóban a pókok karácsonyi leálláskor, de amúgy ha így vesszük mi is totál életképtelenek vagyunk. Korvára labilis a társadalmunk bármennyire érősnek is tűnik.
 • laci42 2019. december 2. 15:01

  9
  Ezért van a székelyeknél bicska. A dobozos sört is azzal nyitják :D
 • ko-pi #8 2019. december 2. 18:10

  10
  @Zebulon: erősnek tűnik?
 • paraszt75 2019. december 2. 19:55

  11
  Nyakon csapnám a gyereket is meg a szüleit is....
 • djrazan 2019. december 2. 23:29

  12
  ok boomer...
 • kléni #8 2019. december 3. 16:12

  13
  @Zebulon: Mi volt, ha jött egy száraz időszak, és nem volt kajája a gazdának? Jah ez már megtörtént, így kezdődött a törikönyv. :D Szépen kihaltak egész akkori nemzedékek a francba. A mi lesz, ha kérdés ráér addig, amíg lesz az a valami. Legföljebb kihalunk mi is, hátosztakkor? Minden generáció, sőt, élőlény függ attól, amit rendszeresen csinál. Ha valami mást csinálna, akkor attól függne, és megint jöhet a mi lesz ha. Ennek semmi értelme.
 • Zebulon #10 2019. december 3. 20:32

  14
  @ko-pi: A legtöbb ember szentül meg van győződve, hogy az evolució csúcsai vagyunk, okosak, elpusztíthatatlanok és biztosan lesz holnap és holnapután is. Pedig szerintem korvára nem így van.
 • Zebulon #13 2019. december 3. 21:04

  15
  @kléni: " A mi lesz, ha kérdés ráér addig, amíg lesz az a valami " ha lesz elég időd akkor agyalni, akkor rendben. De számtalan dolgot produkál az élet, amire ha nem gondolsz előre, akkor ráb_sztál. Az, hogy az emberiség egyáltalán idáig jutott pont az előre gondolkodóknak köszönhetjük. Ha csak úgy ülnénk és nem vennénk figyelembe a környezetünket, már rég kihaltunk volna.
  Nekem személy szerint herótom van azoktól az emberektől, akik csak a pillanatnyi világhoz alkalmazkodtak, abban teljességgel kiismerik magukat, profi szinten elnavigálnak, tudják a legújabb pletykákat, a politikát, hol mi van leárazva, melyik szolgáltatónál a legolcsóbb a tarifa, stb.
  Na ők a függők! Függenek más emberektől, a társadalomtól, a legkisebb változástól is összedőlnének. Egy lakatlan szigetre kerülve 2 napon belül kihalnának. Ők az életképtelenek.
  Nekem pl. van egy 380-as dízel generátorom, igaz nem itthon és évek óta be sem indítottam, de inkább legyen és soha ne kelljen, mint hogy kelljen és ne legyen. Ezt szokták mondani.
 • [ törölt felhasználó ] #15 2019. december 3. 21:43

  16
  @Zebulon: Neked aggregátorod van, generátor a kocsidban van. Bár a moszkvicsban inkább még dinamó van... fucku rotfl
 • Zebulon #16 2019. december 3. 21:53

  17

  @Cíke: Szerinted mennyire érdekel mi a különbség? fucku rotfl
 • kléni #15 2019. december 3. 21:55

  18
  @Zebulon: Hát akkor rábaszunk. :) Érdekes módon a jelenlegi világban, még ha sokat is jutottunk előre, mégis rengeteg alkalom van, amikor megint rábaszunk. Lásd devizahitelesek, pedig azért nem a környezet a felelős. Igazad van, én is utálom aki csak mának él és leszar mindent, viszont szerintem az se jó, ha mindent meg akarunk oldani, és mindenáron fenntartani, meg még előrébb menni az életszínvonalunkban. Edd meg a főzted: ha pedig szar íze van, hát így jártál. Ha nem tartható fenn az emberi élet tevékenysége, akkor véget kell érnie. Számomra ez nem mindenképp elkerülendő dolog, még akkor se, ha nem szívesen halnék meg az ügyért. rotfl De épp most olvastam ezt a cikket:
  Van egy ország, ami egyszer már leszokott az olajról, mégsem omlott össze - index.hu
  Miért ne? Ha le kell mondani, akkor mondjuk le mindazokról, amik mellett már vállalni tudjuk a fenntartást.
 • [ törölt felhasználó ] #17 2019. december 3. 21:58

  19
  @Zebulon: ok, meggyőztél. rotfl
 • Zebulon #18 2019. december 3. 22:18

  20
  @kléni: Szerintem a ráb_szás így most távoli és romantikus dolog, de amikor véletlenül megtörténik, akkor nem lesz olyan vicces. Ha survivor vagy, alap szinten számba veszed, túlélheted.
  Devizahitel: nem tudom mennyi ismerőst próbáltam lebeszélni anno sikertelenül, meg a 40%-ot fizető befektetésekről... Ráb_sztak, mint ahogyan a mai fiatalok fognak a 64M ft-os full hiteles, szocpol-os 60nm-es lakásokkal.
  De én is ráb_sztam, mert a szülők nem kérdeztek, jót akartak és felvették, mai napig fizetem.

  Szerintem az emberiség már rég túllépte a fenntarthatóság küszöbét ezzel az óriási "muszáj fejlődni, mert fejlődni kell és csak a fejlődés"
  Hova? Minek?
 • kléni #20 2019. december 3. 22:37

  21
  @Zebulon: Amikor megtörténik, akkor sose vicces. Akkor se, ha felkészültél rá, és mivel ember voltán kizárt, hogy mindenre tökéletesen fel tudnál készülni, lévén az ember nem tudhat mindent, és hibázik, előbb utóbb rá fogsz baszni valamira, ami nem lesz vicces. Szóval két lehetőséged van: elfogadni, hogy ilyen az élet, vagy rettegésben élni mindaddig, amíg úgy is eljön az, amitől mindvégig féltél, és onnantól szar lesz. Ha az előbbit választod, akkor is lehet tenni az ellen, hogy ne legyen egy szemétdomb a környezeted, de inkább abból a célból, hogy jó ronda és büdös, amire se most, se a jövőben nem vágysz. A generátorod lehet 3 nappal téged tovább tartana életben, de nyilván ez nem elegendő világkatasztrófa esetére, és ha mindenki nekiállna világkatasztrófára érdemben felkészülni, azzal pont hogy pazarolnánk a nyersanyagot, energiát, még több ühg-t termelve. A fenti konzervet se azért kell tudni kinyitni, mert arra szükséged lesz, hanem mert ne legyél má idióta, te idióta! A nagy fejlettségünk ellenére mégis idióta rajtam kívül mindenki, és az egész világon nincs jólét, legalábbis szeret mindenki siránkozni. Szerintem ez is életfelfogás kérdése, nem azért kell nem fejlődni, mert azzal annyira húdejó lenne a környezetnek, hanem mert saját magad lelki békéje sokkal jobb lesz.
 • Inhouse #18 2019. december 4. 08:41

  22
  @kléni: Ja, Kuba megoldotta olaj nélkül, de kicsit könnyebb ezt úgy megtenni, hogy egész évben 22-28 °C közötti az átlaghőmérséklet. Kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy Mo-on miért nem hasznosítjuk a gejzíreket, mint Izlandon, miért az atommal akarunk energiát termelni...
 • Inhouse 2019. december 4. 09:15

  23
  Egyébként pont ma döbbentem rá, hogy pl. a saját lányom is mekkora balfék már. Iszonyú jó tanuló, dícséretes kitűnő és nem azért mert csak magolni tud, érti is amit megtanul. Viszont az életben ő is egy balfék. Valószínűleg mi is ilyenek voltunk ebben a tizenéves korban, de megdöbbentő. A barátnőivel már el tud menni csavarogni, de én kísérjem el fogszabályzóra, meg nyílt napra, meg....stb. Ha valamit nem jól csinál, mindig meg van rá a válasz, hogy miért, de sosem az, hogy elfelejtette, vagy nem jól csinálta, majd legközelebb figyel.
  Reggel köd volt, mondom neki, kellene a bringára világítás, nem hoztad? De, benne van a táskában...és ezzel el van intézve??? Ő hozta... Mondjuk az anyja is ilyen. :)
  Vagy, mint a főnököm, aki szerint az fűtés, ha éghető anyagokat hamvaszt el egy kazánban úgy, hogy az ezeréves csövek és radiátorok felé nem megy a keringtető és 30fokos az előremenő...ami így nem igazán megy sehova. De büszke, hogy milyen kevésből fűt...10fok van az irodában reggelente, mert persze éjjel még ez sincs.
 • törölt felhasználó #23 2019. december 4. 11:53

  24
 • kléni #22 2019. december 4. 18:10

  25
  @Inhouse: A cikk a végén is írja pont ezt. Nem kell 1:1 lemásolni, de azt, hogy sikerülhet, ha elkezdenék és akarnák, jól bemutatta. Attól még, mert fűteni kell, más dolgokban lehet javítani.
 • Zebulon #21 2019. december 5. 05:35

  26
  @kléni: Az én sem gondolom, hogy mindenre fel lehet készülni, de vannak alap dolgok, amelyekre igenis érdemes lenne előre gondolni.
  Hogy csak egyetlen példát mondjak, nem tudom hányan élnek közülünk családi házban, füvet nyírnak, barkácsolnak, kalapálnak, csavaroznak, stb. És hánynak van otthon elsősegélycsomagja? Persze, minek, ha baj van, hívok mentőt.
  10-en valahány évvel ezelőtt az egyik szomszédom egy szép hétköznap délelőtt kerítést épített, cirkulával (asztali körfűrésszel ) vagdosta a léceket, egy kis lehulló darab ottmaradt a forgó fűrészlap mellett, gondolta kiszedi.
  Ahogyan pöckölgette, az egyik ujját levitte a lap, megijedt, elkapta a kezét, azzal a mozdulattal levitte a többit is, csak a hüvelykujja maradt, plusz ahogy fordult a másik kezéről is párat.
  Üvöltött, mint a sakál, senki nem volt otthon a környéken, én is csak véletlenül, pont szálltam be a kocsiba.
  Nem tudott volna mentőt hívni, semit sem csinálni, kb. 20 perc volt, amire kiértek, a faszi elvérzett volna, ha nekem nincsen otthon egy kamionos elsősegélycsomagom.
  Nem sűrűn történik ilyesmi, de akkor, ott ez megmentette az életét.

  A fejlődéssel kapcsolatban én úgy látom ezt a világot, mint a hangyabolyt, megszületsz, ott van egy kis jó időszakod, azután már menned kell suliba, pont a gyerekkorod van elcseszve az őrült tanulással, a legszebb éveid, amikor még minden más érdekelne ezen kívül és még frissek, ropogósak a csajok.
  Aztán beállsz a melóba, semmid sincsen, kell egy lakás, autó, stb. robotolsz vagy 20 évet, mire eléred ezeket az alapvető dolgokat, plusz az összes vele járó csiribir tárgyi javak, kell az új iphone, mert ha nincsen, lemaradsz és sz_r ember vagy.
  Aztán 40 körül elkezdesz gondolkodni, hogy baszki öregszem, de nem léphetsz ki a malomkerékből, mert ha már idáig eljitottam, nem adhatom fel.
  Jön az 50 kezdődnek a bajok, betegségek, mire nyugdíjba kerülnél, arra meg kihalsz.
  Ez a normális élet? Mert jelenleg ez az elfogadott, mintaszerű és mindenki bele van nyugodva.
  Én nem tudok és nem is így éltem. Soha nem álltam be a sorba, ha nem úgy gondoltam és ezért mindig csak a kritikát , lenézést és elítélést kaptam. De a mai napig lesz_rom :)

  A legjobb lenne visszamászni a fára, egyszerű körülmények közé az erdőbe, halászni, vadászni, gyűjtögetni, fenntarhatóan.
  Nem pedig ész nélkül fejlődni, szaporodni, versenyezni, a semmiért.

  Nem lenne sok igényem, egy profi ház, felszerelt műhely .. szauna, medence... pálinkafőző.. csajok.. és mindig legyen kerozin a repülőbe.. ennyi. Boldog ember lennék :)
 • Inhouse #25 2019. december 5. 09:27

  27
  @kléni: Nem olvastam végig, csak ahol egyértelmű volt, hogy ez a titokzatos ország Kuba. Még azt sem tudtam fejből, hogy mennyi pontosan az átlaghőmérséklet, kikerestem a neten, mert azt azért sejtettem, hogy igen sok köze van hozzá... :)
 • Inhouse #27 2019. december 5. 09:28

  28
  @Inhouse: Meg persze annak is, hogy milyen szinten állt Kuba...
 • [ törölt felhasználó ] #21 2019. december 5. 17:11

  29
  @kléni: Meg egyszer mondom, nem generátor, aggregátor! bazmeg
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!