Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Az autó várható eladási ára 1 millió euró lesz :O

A BSC 1941 augusztusában kezdte megtervezni Heydrich megölését. Az angol emigrációban lévő Beneš-kormány is egyetértett, hogy Heydrich megszolgálta a halálos ítéletet. Kilenc férfit képeztek ki a feladatra, mindannyian szakterületük mesterei. Ellátták őket kanadai katonakönyvekkel, és megfelelő felszereléssel, hamis iratokkal, stb. A merénylet végrehajtására Jozef Gabčík és Jan Kubriš ügynököket választották ki, és segítőjük volt Valċik és Jemelik ügynökök. 1942. május 27-én Heydrich, kezében a Hitler tömeggyilkos parancsának végrehajtási terveit tartalmazó irattartóval Berlinbe indult. Előtte, mint mindig, betért hivatalába. A Jungfern-Breschan (ma Panenské Břežany) falunál a Vltava völgyében egy hajtűkanyarban vártak rá. Gabčík egy Sten géppisztollyal rálőtt, de a fegyver nem működött. Heydrich pisztolyt rántott, és vaktában tüzelt. Kubriš az autóra dobott egy kézigránátot. A füstfelhőből Heydrich bukkant elő, és lőni kezdett a merénylőkre. Azok elfutottak, majd jelentették a cseh ellenállás tagjainak a merénylet végrehajtását, akik egy kriptában rejtették el őket. Heydrich Prágában a Bulovka kórházban 1942. június 4-én belehalt sérüléseibe.

4 hozzászólás

 • Sheldon 2016. július 13. 09:01

  1
  yougod zsir Ez nagyon tetszett Mester !!! kalap
 • Gromek 2016. július 13. 10:16

  2
  Az autó ülése lószőrrel volt bélelve, ez okozta a fertőzést, ugyanis a repesz ezen keresztül ment át mielőtt ebbe a görénybe csapódott.
 • jk88 #2 2016. július 14. 10:03

  3
  @Gromek: Görény vagy sem, soha nem pártoltam az ilyen alattomos akciókat senkivel szemben. Ők a janik, ha rajta kell ütni egy magányos személyen géppisztollyal, de ha az egész wehrmachttal kellett harcolni, akkor fülüket farkukat behúzva menekültek.
 • Gromek #3 2016. július 14. 10:30

  4
  @jk88: Kíváncsi lennék, ha a te országodban vezetné a protektorátust megszállóként egy ilyen ember, te mit tennél, hogy megszabadulj tőle? Gondolom pisztolypárbajra hívnád..
  Ne keverd bele a wehrmacht-ot, mivel ő az (allgemeine) SS-hez tartozott, amely - eltekintve a waffen-SS-től - megszálló erőként kimerítette az alattomosság és gonoszság fogalmát. A rémtetteiket mindenki ismeri.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!