Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Li Ching Yuen az ember aki 256 évet élt!

Az egész történet talán sosem derül ki, ha egy ügybuzgó katona (Yang Sen tábornok) csalást nem gyanít egy nyugdíjazott katona ügyében 1927-ben. A csalás elég feltűnő volt, hisz az öreg veterán már 139 éve vette fel a nyugdíját. Na ezt még a kínai hadsereg sem engedheti meg magának. Azonnali nyomozást rendelt el, amiből hamarosan kiderült a vén csibész 1677-ben született és harcművészetet majd katonai harcmodort tanult.
Bár Li elmondása szerint ő 1736-ban született, ez ellentmondott a következő eseményeknek, és ezt később hivatalos okiratok is hamisnak tartották, ugyanis 1740. -ben már képzett katona volt amely szerint ezt 4 évesen teljesítette, ami lehetetlen lássuk be - sőt azért is, mert 1749-ben beállt (72 évesen) Yeuh Jong Chyi tartományi főparancsnok seregéhez harcmodor oktatóként, és főleg az állami nyugdíj reményében.
1755-ben (6 év után) leszerelt és csak az állami segélyt vette fel - 139 évig. A rafinált terv bejött az öregnek mert nem akart az örök harcmezőkre térni. Az állami apparátus meg dolgozott és küldte a nyugdíjat, míg nem 1927-ben ez fel nem tűnt.
Yang Sen tábornok, miután minden papírt hivatalosnak tekintett, és nem talált sehol ellentmondást hisz a katonaság minden 50. évében köszöntötte az öreget. Így 100, 150, 200 éves korában is levelet küldtek neki amit rendre át is vett. Ezután Yang nagymesterként fogadta egy megbeszélésre Li-t. Akkora híresség lett belőle, hogy még a New York times lapjaira is felkerült.
1930-ban újból címlapokra került, amikor egy professzor a Changdu-i egyetemen talált egy 1827-es kínai császári feljegyzést, miszerint az állam üdvözölte Li Ching Yuen-t 150. születésnapja alkalmából. Remek!
A New York times most már részletes interjút készített az öreg Li-vel, hogy meséljen az életéről és minek köszönheti rendkívüli élethosszát.
Li elmesélte, hogy ahol született, a hegyekben élt egy 500 éves Taoista mester, akitől nem csak harcmodort hanem légzési technikát is tanult. Ezt gyakorolta közel 100 éven át, és ez hosszabbította meg az életét valamint a rendszeres rizsbor fogyasztása, valamint gyógynövények evése.
Elmesélte, hogy 23 felesége volt és 200 gyermeke született, valamint mindent kipróbált az életében amit lehetett.
Amikor megkérdezték, hogy mi volt a hosszú életének a titka, csak ennyit mondott: Legyen csendes a szíved, ülj mint egy teknős, sétálj fürgén mint egy galamb és aludj mint egy kutya.

Li 1933. Május 6-án halt meg, 256 éves korában.

4 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!