Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Rodney James Alcala egy igen termékeny sorozatgyilkos volt. Az áldozatairól sok fotót készített.

Alcala-t összesen háromszor ítélték halálra, de még mindig nem tudják az áldozatok pontos számát ami feltételezések szerint 130-nál is több lehet. Pontosan emiatt a Huntington Beach-i rendőrség közel 100 fotót tett közzé, hogy a nagy nyilvánosság segítségét kérje az áldozatok azonosításában.

De lássuk ki is volt Alcala? 1943 Augusztus 23. -án született, már fiatal korában megmutatkoztak a jellemproblémái. 1964-ben a katonai szolgálata alatt idegösszeomlást kapott majd a katonai pszichiáter személyiség zavart állapított meg nála, így leszerelték. Nem tudni, hogy ez, vagy valami más vezetett az első bűntényéhez, amit 1968-ban hajtott végre. Egy 8 éves kislányt Tali Shapiro-t elcsábította, majd megerőszakolta majd egy acélrúddal megverte. A lány túlélte és Alcala pedig elmenekült egy másik államba. John Burger néven egy művész táborba helyezkedett el, ahol gyerekekkel foglalkozott. Az időben 1971-ben ölték meg a fiatal légiutaskísérőt Cornelia Michel Crilley-t, akinek a gyilkosságát csak 2010-ben tudták Alcala-hoz kötni.
Az FBI körözési listára tette és el is fogták, de nem tudták teljesen rábizonyítani a kislány elleni bűncselekményt, mert elköltöztek Mexikóba, és nem akartak tanúskodni. Alcala-t feltételes büntetésre ítélték.
Alcala 1978-ban profi fotós lett, és így élte életét és szerezte áldozatait. Látszólag jó útra tért, sőt egy TV műsorban is feltűnt (lásd videó), amely a 'Dating Game' néven futott. (Később Alcala-t Dating Killer néven emlegették. ) Cheryl Bradshaw aki Alcala-val szerepelt a műsorban és végül megnyerték egymást, hamar szakított a fickóval. Az elmondása szerint igen bizarr emberként ismerte meg, és taszította a fura megnyilvánulása. Cheryl megúszta Alcala-t, de a düh ott feszengett benne, és a férfi cserébe megölte a 12 éves Robin Samsoe-t és két másik nőt is a szakítás után. Egyszerűen nem tudta értelmezni az elutasítást.
Alcala-t végül ezért a gyilkosságért letartóztatták 1979-ben és 1980-ban halálra is ítélték. Azonban az ítéletet megsemmisítették 1986-ban eljárási hiba miatt. Újból halálra ítélték, és újból megsemmisítették az ítéletet eljárási hiba miatt. Az első esetben a bíróságot nem értesítették Alcala múltjáról, a második esetben pedig az egyik tanú Alcala mellett érvelt, hogy a park őre (ahol megtalálták a kislányt) összebeszélt a nyomozókkal,vagy nyombiztosítókkal.
Alcala-t nem engedték el, és 2003-ban már DNS adatokkal bizonyították a részvételét több gyilkosságban. Ezután 2006-ban újabb tárgyalást rendeltek el, és 2010-ben újból halálra ítélték ezúttal kétséget kizárólag.

A nyomozás eddig titkos aktája volt Alcala több ezer fotós gyűjteménye. Amiket különböző emberekről készített, nagy részüket erotikus pózokban. Ezek az emberek mind egy szálig eltűntek, ezért a nyomozó hatóságok kicsit megkésve több évtizeddel nyilvánosságra hozták azokat a képeket, amik nézhetők és azonosítható személyeket tartalmaznak. Így várva az esetleges hozzátartozók jelentkezését, amely által újabb DNS vizsgálatok után újabb részletek tudhatnak meg illetve megnyugtató válaszokat adhatnak az eltűntekkel kapcsolatban.

Alcala nem volt válogatós, fiúkat, lányokat, nőket gyilkolt. Kedvenc módszere volt a fojtogatás, majd amikor az áldozat elájult, akkor elengedte. Amikor magához tért újból fojtogatni kezdte ájulásig. Ezt addig csinálta, amíg meghalt az áldozat ő pedig ez alatt élvezkedett.

6 hozzászólás

 • ArkaChopa 2018. augusztus 13. 06:25

  1
  Források :
  Rodney Alcala - Wikipedia - en.wikipedia.org
  murderpedia.org/male.A/a/alcala-rodney.htm…

  Ha valakit felismersz hívd - Huntington Beach, Calif., Police at 714-375-5066.
 • Árpi 2018. augusztus 13. 11:20

  2
  Hát erre nem lehet mit mondani...
 • L. József 2018. augusztus 13. 11:39

  3
  Az a szomorú, hogy az ilyen sz@rházinak még mindig vannak jogai! 1980-óta olyan körülményeket kellett volna teremteni az ilyennek, hogy Ő könyörögjön a kivégzésért!
 • igaz_mondo 2018. augusztus 15. 16:54

  4
  Pár érdekesség:

  1.: Videó: A nőknek nem a külső számít (a csávó egészen jóképű volt, legalábbis a másik kettőhöz képest biztosan, a csaj ezért is választotta őt, majdnem ráb@s.zott, pedig csak azt akarta hogy megb...szva legyen)

  2.: Képek: Egész jó képeket csinált.

  3.: Ki lehet játszani a szabályokat: azt kinevetik, aki betartja őket! (pont ugyanaz, mint az igazság és hazugság téma)

  4.: Nagyon ritkán találkozom épelméjű emberekkel, pedig összefutok pár emberrel... :-)
 • Aztaaaa.. 2018. augusztus 15. 21:09

  5
  A legszomorúbb az egészben az, hogy ez az ember (állat) még most is él, 74 éves. Gyakorlatilag végelgyengülésben fog meghalni, ismerve az amerikai ítélet végrehajtásokat. Általában 15-20 év a halálsoron. Bőven 80 fölött lesz, amikor kinyuvasszák a mocskot. Már az első este után darabokra kellett volna tépni.
 • igaz_mondo #5 2018. augusztus 15. 22:17

  6
  @Aztaaaa..: Jaaaa pont ez jutott eszembe, miután elküldtem az előző válaszomat, hogy a fene a máját ezt sem rák fogja elvinni... :-)

  (minálunk meg ritka ha másban hull el az ember: Chernobyl - Nem kell félni, nem fog fájni... ...csak 30 év után! :-)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!