Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

59 hozzászólás

 • kléni #27 augusztus 10. 18:50

  35
  @Inhouse: Tehát összefoglalva:
  - Nem arra válaszolsz amit én írok (leállítani és elvonni nem ugyanaz)
  - Figyelmen kívül hagyod a saját érved (igazi vészhelyzetben tökmindegy a munkanélküliségi ráta, hisz a túlélés a cél)
  - Az ételtermelés és beszerzés és eloszlásról keveset tudsz (arra inkább az aszály hat, nem a télen lekapcsolt nélkülözhető üzemek, az étel többségét külföldről importáljuk, ételből szintén van stratégiai tartalék amit nemrég növeltek)
  - A covid és jelenlegi világvégéből nem sokat tanultál (akkor is bedőlt minden is, anarchia mégse lett, ahogy a 30%-kal drágább ételt és 2-3x annyiért árult tüzifát jelenleg is megveszik)
  - A magyar gázlehetőségeket hiányosan ismered (valójában mi úszunk a gázban, csak még nem értük el azt a szintet, ahol gazdaságos kitermelni, ám nyilván ha ezt elérjük, meg lehetne lépni)
  - Arra építesz, hogy a vészhelyzeti terv nem kidolgozható mert mindig hiányos, és csak utólag lehet tudni mit is kéne jól tenni, ami az elmúlt pár ezer év emberi tapasztalata alapján értelmetlen, és leginkább törvénytelen álláspont
  - Megerősíted, hogy tényleg semmit nem tesz a kormány vészhelyzet lévén a lakások extrém korszerűsítésére, helyette extrém fakivágás mellett voksolnak mert csak
  - Megerősíted, hogy az otthon korszerűsítéséhez szükséges alapanyagokra valóban nincsenek intézkedések bevezetve, noha ugyan úgy mint a tüzifa kivitelénél, ennél is gond nélkül lehetett volna (pl. a szalma pont most lesz aktuális)
  - Tipik amcsik jobbak / oroszok jobbak vélemény egyikén vagy, az igazság helyett, miszerint mindkettőjük megbaszhatják rotfl
 • kléni #34 augusztus 10. 18:55

  36
  @mBardos76: Nálunk 18 fok volt a társasházi lakásban, miután nem volt hónapokig fűtve a hely. Ha hozzávesszük, hogy ez relative új ház és a szomszédok fűtöttek, 8 fok levonható, marad 10. Annyit még pulcsiban ülve is kibírok, nem hogy téli kabátokban sok réteggel. Na az lenne az igazi vészhelyzet, és mégis túlélnénk. Annyira hozzászokott mindenki a komforthoz, hogy fel se merül bennük hogy egy kicsivel kevesebben fogyasztva valóban elérhető lenne az a mérték, ami miatt nem kéne vészhelyzetet hirdetni. 15% gázfogyasztást kilőni gyerekjáték kellene legyen a mindennapi kényelemhez, túlhasználathoz viszonyítva.
 • azúr augusztus 10. 20:28

  37
  Bezzeg amikor még a fán laktunk még fal sem volt rotfl
 • mBardos76 augusztus 10. 21:03

  38
  Még tűnődtem kicsit a dolgon, szerintem Erdélyben már rég van megoldás a dologra: a szilvából nem lekvárt főzünk és kész :p
 • kléni augusztus 10. 22:39

  39
  @_V_: Rohogsz, de a mai tipikus kommentek pontosan igy nezznek ki ov posztjai alatt. rotfl
 • EEdem augusztus 10. 23:28

  40
  Na ezt nem tudom végignézni. Tisztelt Úr miről beszél?
 • kléni #40 augusztus 11. 00:21

  41
  @EEdem: Nincs 10 perced nemzetünk egyik legfontosabb aktuális témájára? Hát akkor kb. mindegy is. :D
 • Inhouse #33 augusztus 11. 08:42

  42
  @_V_: Ez igazán művészi volt. :)
 • Inhouse #34 augusztus 11. 08:44

  43
  @mBardos76: Kb. annyira túlzás a megfagyás, mint az, hogy most tarra lesz vágva az összes erdő egész Magyarországon? Egyébként a fene se tudja, hogy a kihűlés hány foktól várható, nem fog senki kőkeményre fagyni a tél elején bent a lakásban, ez szinte biztos. Hogy régebben mik voltak...hja kérem, visszamehetünk a barlangig is, és meg is oldódott a 21.század összes problémája.
 • Inhouse #35 augusztus 11. 10:00

  44
  @kléni:
  "- Nem arra válaszolsz amit én írok"
  Bocs szabadon irkálok, ezután sem foglak erről megkérdezni, lehet, hogy elkalandoztam. Mindketten csak a saját véleményünket írjuk, nem tényeket. Ha nem egyezik és van kedvünk, akkor ütköztetjük, kb ennyi.

  "- Figyelmen kívül hagyod a saját érved (igazi vészhelyzetben tökmindegy a munkanélküliségi ráta, hisz a túlélés a cél)"
  Ha megáll az ipar és a termelés, az nem fog javítani sem az energiaválságon, sem a túlélésen.

  "- Az ételtermelés és beszerzés és eloszlásról keveset tudsz (arra inkább az aszály hat, nem a télen lekapcsolt nélkülözhető üzemek, az étel többségét külföldről importáljuk, ételből szintén van stratégiai tartalék amit nemrég növeltek)"
  Külföldről is csak azt tudjuk importálni, ami van. De leginkább ott sincs. Most derült ki, hogy egyetlen ország biztosította az egész EU és Afrika, meg még pár sallang ország számára a gabonát, napraforgót, stb...khmm

  "- A covid és jelenlegi világvégéből nem sokat tanultál (akkor is bedőlt minden is, anarchia mégse lett, ahogy a 30%-kal drágább ételt és 2-3x annyiért árult tüzifát jelenleg is megveszik)"
  Az még határeset volt. Ez a mostani meg éppen az abból való kilábalás közben érkezett. Mint amikor állsz fel egy gyomrosból, de közben állcsúcson térdelnek.

  "- A magyar gázlehetőségeket hiányosan ismered (valójában mi úszunk a gázban, csak még nem értük el azt a szintet, ahol gazdaságos kitermelni, ám nyilván ha ezt elérjük, meg lehetne lépni)"
  Ha nagyanyámnak töke lett volna, ő lett volna a nagyapám. Ki lehet termelni? Most? Nem? Akkor nincs. Az fúziós erőművet nem is mondtad, 25 éve majdnem kész, és mindent megold. Kitartás!

  "- Arra építesz, hogy a vészhelyzeti terv nem kidolgozható mert mindig hiányos, és csak utólag lehet tudni mit is kéne jól tenni, ami az elmúlt pár ezer év emberi tapasztalata alapján értelmetlen, és leginkább törvénytelen álláspont"
  Ha ezen a bolygón élsz, akkor biztosan találkoztál már olyan döntéssel, ahol utólag már sajnálkozni kár. Vagy te egy tökéletes világban élsz? Melyik planéta? Egyébként a magyarban legalább van némi logika. De a mémmé vált németes teamécses cserépedényben típusú ötletek után azért a legtöbb embernek szerintem legalább a szemöldöke felhúzódott...

  "- Megerősíted, hogy tényleg semmit nem tesz a kormány vészhelyzet lévén a lakások extrém korszerűsítésére, helyette extrém fakivágás mellett voksolnak mert csak"
  Nem. Ezt a te mindenbenakormányahibás és egyébként is O1G! hozzáállásod láttathatja veled. Egyszerűen ebben a helyzetben, jelenleg már nem lesz mindenkinek korszerű, hőszigetelt, megújuló energiával ellátott háza télig, mert lehetetlen. Nem tesz semmit a kormány ezért? :) Akkor azért munkanélküli idén (meg tavaly is) az összes építési szakember, klímaszerelő, házszigetelő, napelemes rendszer építő? :) :) :) Mi a fenéről beszélsz? 2 éve megy a támogatás erre, ennyi házat sosem szigeteltek, modernizáltak, mint 2021-2022-ben. Trollkodsz?

  "- Megerősíted, hogy az otthon korszerűsítéséhez szükséges alapanyagokra valóban nincsenek intézkedések bevezetve, noha ugyan úgy mint a tüzifa kivitelénél, ennél is gond nélkül lehetett volna (pl. a szalma pont most lesz aktuális)"
  Nem...lásd előző pont. Van rá támogatás egyébként is. Ingyen osztogassák? Egyébként, pont mivel a támogatás miatt óriási a kereslet, nem lehet már olyan könnyen hozzájutni sem már...te ezt tényleg komolyan gondolod?

  "- Tipik amcsik jobbak / oroszok jobbak vélemény egyikén vagy, az igazság helyett, miszerint mindkettőjük megbaszhatják "
  Hát nem, pont egyik sem jobb, épp ezt mondom. Az egyik kutyaa másik eb. Viszont az elvárt narratíva pont ez, hogy az orosz mindenbenishibás, az ukrán, az EU és az USA pedig mindenben ártatlan/áldozat/megmentő/kereszteslovag.
  A háború másnapján, minden vizsgálat nélkül el volt ítélve az orosz, és áldozati bárány volt az ukrán. Ilyen vizsgálatok azóta sem nagyon történtek. Az orosz elbagatelizálta a dolgot, még háborúnak sem nevezte, pedig az. A megtámadott ország sem nem EU, sem nem NATO tag. Mégis valamiért borzasztó erős késztetést éreztek a nyugati országok arra, hogy beavatkozzanak. Hamar elkezdték elkobozni az orosz magánvagyonokat, hajókat, a nyugaton levő üzemeket, gyárakat, zároltak számlákat, a narratíván kívül más sem indoklás, sem jogi procedúra nem volt. Amikor ilyen történt egy kommunista/szocialista rendszerben, az minimum felháborodást keltett, és mutogatták, hogy na ilyen egy diktatúra.
  Elkezdtek orosz embereket, sportolókat, művészeket kitiltani, betiltani...régen halott zeneszerzőket, írókat...persze mindezt a liberális demokrácia nevében. Ez sem sok verte ki sok helyen a biztosítékot, pedig egy liberális, elfogadó közösség lenne ez vagy mifene.
  Aztán jöttek a szankciók, amivel majd megállítják az orosz agresszort. Már a 3-4-dik körül kezdtek olyan nézetek előkerülni, hogy ez nem jó így, mert visszafelé sül el. Nem foglalkoztak vele, az orosz köszöni szépen nem térdelt le, az EU meg már féltérden van minimum. Sorra küldik a fegyvereket, de közben fizetnek az orosznak azért amire szükségük van, az elszálló árak miatt többet, mint előtte. Az olajnál már vérszemet kaptak, de szerencsére már több ország együtt tudott fékezni rajta. A gáz is be volt tervezve, de ott már náluk is köphetett egyet valaki a földre, mert nem lett. Aztán sipítoznak, ha nem jön elég belőle. Teljes agyrém. Az orosz szinte biztosan szívózik is kicsit, de ugye itt van a kompresszor turbinák kérdése. Leszankcióztak mindent, elvitték karbantartásra Kanadába a Siemenshez, de azok nem küldték vissza a szankciók miatt. A németek várják a gázt, az orosz mutatja, hogy várják vissza az alkatrészt. Elsőre az volt, hogy szemét orosz direkt elzárta. Aztán utána néztek, ja, tényleg Kanadában van. Küldjétek vissza nekik, mert nagyon kell a gázuk! Nem lehet szankciós tétel... Bammeg, légyszi, légyszi, légyszi! Ez most nekünk kell, velünk lehet kivételezni... Szánalom, megkapják. Közben megy a további alkatrészekkel a huzavona, az orosz sem hülye... De ott van az Északi áramlat 2, amit a németek azért építtettek az oroszokkal, hogy biztonságos úton kaphassák a gázt alternatív útvonalon. Csak már akkor, a háború előtt beleszart valaki a palacsintába és a totál kész rendszert sosem üzemelték be. Most itt lenne a lehetőség, elválna, hogy az orosz milyen szándékú. De nem...max az öreg Gerhard Schröder említi ezt meg, meg őt merik küldeni egyeztetni fű alatt.
  A Fukusimában történt baleset miatt szintén ideológiai okokból a sötétzöldek leállíttatták szépen sorban az összes atomerőművüket. Már csak 3 üzemel év végéig. Talán most sikerült valamelyik szerencsétlennek rákérdezni, hogy mi lenne, ha ezeket legalább nem állítanánk le? Végig ezt mondták a szakemberek, a háború okozta válság nélkül is, hogy nem lesz ez jó, nem fog működni. Persze az áramot nagy részben a franciáktól vették, ahol mivel termelik? :) Kb. mint az elektromos autóba barnaszénerőművel termelt zöld áram.
  Egyre több infó kerül ki, hogy mégsem teljesen úgy volt, ahogy az ukránok ezt jelezték, erre mi történik, utána néznek egy kicsit jobban? Nem...lemondatják pl. az Amnesty Internationalnál azt, aki tényfeltárást végez és olyan eredmény jön ki, ami nem egyezik a narratívával.
  Nálunk, a hazai választások eredménye után azonnal indítják a jogállamisági eljárást, még csak a látszat kedvéért sem várnak pár napot, hogy ne legyen egyértelmű az összefüggés. Nálunk az EU szerint diktatúra/korrupció van, demokrácia/sajtószabadság nincs. Másnap elmegy Ursula Ukrajnába és vigyorogva jelenti be, hogy Ukrajna egy szép és demokratikus, korrupciómentes (majdnem) ország, EU-ba vele de azonnal! Mindez egy héten belül...lehet utálni a magyar kormányt, van is miért, de ez akkora ellentmondás, hogy még a balos fanok sem érthetnek vele egyet józan ésszel. Persze később már hímeltek, hámoltak az EU tagságukkal, magyarán ott, akkor hazudtak...de nem gond, mert nekik lehet ilyet.
  Német miniszter: küldünk tankokat! De nem tudják kezelni csak az oroszt... Ja, akkor olyat küldünk! De nekünk nincs olyan... Ja, akkor nem mi küldjük, hanem azok az EU-s keleti országok, akiknek ilyen van. Pár nap és indulnak is! Másnap az említett országok: biztosan nem lesz ilyen...nincs is elég, és az a mi honvédelmünk része, nem küldhetjük sehova... ilyenről szó sem volt és nem is lehet. Mégsem lett egy ekkora állatságnak semmi következménye...
  A lengyelek jó példák egyébként az EU-s hozzáállásra. Az elején velünk voltak, aztán valami megváltozott, elkezdtek beállni az EU-s sodorba (talán valamit ígérhettek nekik?), majd egy idő után, látva, hogy az EU ugyanúgy bojkottálja őket, most már szidják. Szépen sorban az orosz új világrendet épít, új szövetségeket szerez. Aki meg eddig szankciózta, szépen lassan kezdenek egyesével megszelídülni és kuncsorogni. De előtte is tudták, hogy honnan jönnek a létfontosságú elemek, csak fontosabb volt beállni a közös marhaságba. Szép dolog a szolidaritás, csak ilyen számító, kétszínű világban nem működik.
  Jó, hogy az orosz megtámadta az ukránokat? Nem. Jó a háború? Nem. Meg lehet állítani az oroszt a szankciókkal? Úgy néz ki, hogy ez is nem. A küldött fegyverekkel az urkánok nyerhetnek? Úgy néz ki már az elejétől fogva, hogy sehogy sem. Szálljon be a NATO, vagy/és az EU katonasággal és robbanjon ki a III. világháború? Neeee. Az ukránok ki tudnak ebből jönni jól? Nem. De azért dögöljön meg az egész EU is? Neee.
  Valaki összeadta már, hogy mennyi pénz, segélyszállítmány, fegyver érkezett Ukrajnába? Mennyibe került az eddigi menekültek fogadása, ellátása? Ja és be van lengetve az esetleges győzelem esetére Ukrajna teljes újjáépítése az EU által, na jó, meg szerintük majd az orosz is fizeti, mint büntetés... Ha nem keveredik háborúba Ukrajna, kapott volna ennyi mindent? Mozdult volna meg értük bárki is rokonszenvből?
  De minek támadta meg, igaz? Hát ez egy külön történetnek tűnik, de mára már lehet, hogy meg volt a betűszámom...
  Hirtelen ennyi, de nem is szándékozom sokkal többet tenni ezért. Ha érzel késztetést reagálni, ne fogd vissza magad, ugyanannyit ér mindkettőnk szava, az is lehet, hogy neked van igazad. Bár részrehajló vagyok, úgyhogy ne reménykedj! :)
 • yust #27 augusztus 11. 20:31

  45
  @Inhouse: Hú, végre valaki, aki nem valamelyik oldal iránti gyűlöletből ír, hanem a lehetőségekhez mérten racionálisan gondolkodik! grat
 • yust #44 augusztus 11. 20:38

  46
 • azúr #44 augusztus 11. 21:33

  47
  @Inhouse: +1
  kivéve, hogy O nem1G. XD Ezt nem a pórnép mondta, hanem a saját ezeréves haverja, aki ismeri... ezer éve.
  Amikor megjelent a Covid, bejött kijárási tilalom, volt egy néhány perces bejátszás a miniszteri asztaltól, kérdezték tőle, a kutyasétáltatókkal mi legyen, felnézett és azt mondta "hmmm, jó azok mehetnek".
  Ez nagyon komoly. Nem egy 50 fős, agyonfizetett, szakértő brigádnak kellene megvizsgálnia a kérdést, lehetőségeket, pro - kontra érveket, meghallgatni ki mit gondol erről, mi lehet az eredménye, esetlegesen hova vezethet, hanem a főnök dönt egy személyben?
  Egy valamit magára adó kisebb cég is összeül egy fontosabb döntés előtt, mondjátok el ki mit gondol, beszéljük meg, hogy helyes döntést hozzunk, akár kérdezzük meg a dolgozókat, mit szólnak hozzá, mert néha onnan is jönnek jó ötletek. Meg néhány olyant, akinek ez a szakterülete.
  Innentől kezdve persze, hogy úgy érzi a mezei állampolgár, ismét egy felelőtlen, átgondolatlan lépés született és lelki szemei előtt lejátszódik a jelenet:
  -Főnök, nem biztos, hogy lesz elég gáz. Mi legyen?
  -Hmm. Fa van nem? Ki köll vágni. Mög van oldva. intézzétek a jogszabályt.
  És a gépezet intézi, simítja, finomítja, megmagyarázza.
  Sajnos így jön le a dolog.
 • kléni #44 augusztus 11. 21:55

  48
  @Inhouse: Rég volt már mikor vérre menő vitákat toltunk itt az oldalon. Megöregedtem. cry Hagyjuk rá, majd mindtúléljük. rotfl
 • szürke szamár augusztus 11. 22:11

  49
  :corn:
 • EEdem #41 augusztus 11. 23:24

  50
  @kléni: 10p-nél többet foglalkoztam a témával, kár is volt, mit ez a provokátor Úr is. Ez a nemzetünk "egyik legfontosabb aktuális témájá" ? kalap
 • Inhouse augusztus 12. 08:36

  51
 • Inhouse #27 augusztus 12. 08:47

  52
  @yust: Te! Nenenene csináld! :) :) :)
 • Dzsem Bori #49 augusztus 12. 11:42

  53
  @szürke szamár: A pattogatott kukoricát készen vetted a boltban, vagy 1 kW-os mikróval pattogtattad ki 3,5 perc alatt, vagy esetleg gáztűzhelyen letakarva? Mostanában érdekelnek ezek a dolgok, ne vedd tolakodásnak. :)
 • _V_ #1 augusztus 12. 18:37

  54
  @_V_: Azért érdekelne, hogy ezt vajon mennyi hülye vette komolyan. rotfl
 • azúr #51 augusztus 12. 20:06

  55
  @Inhouse: "És a gépezet intézi, simítja, finomítja, megmagyarázza."
 • Inhouse #55 augusztus 13. 12:17

  56
  @azúr: Muszáj megszólalniuk ez ügyben, mert provokációra lesben álló ellenzéki szervezkedések sajnos sok bizonytalan embert tévesztenek meg. Egyetlen felesleges fakivágás nem történt, és nem is arról szól, hogy tarra vágnak minden fát az egész országban.

  Orbán Balázs válasza Ungár Péternek a "fakivágásokkal" kapcsolatban:

  "Kedves Péter!
  Természetesen mindannyian szívünkön viseljük a magyar erdők ügyét. Ez egy olyan kérdés, amely túlmutat a napi pártpolitikán és az ideológiai jellegű szembenállásokon, s nem mellesleg egy komoly szakmai kérdés. Éppen ezért visszatetsző, hogy baloldali médiumok és politikusok is egyaránt azt sugallják, hogy az erdőgazdálkodást érintő, a napokban megjelent rendelet egyet jelent azzal, hogy a magyar erdőket mind egy szálig ki fogják vágni, mert az energiaválság miatt megnövekedett igényt a kormány a magyar erdők rovására akarja enyhíteni. Ez az állítás hamis, hiszen nincs is ilyen összefüggés. Mint te magad is írod, az idén kivágott fával csak jövőre lehet fűteni.

  A helyzet úgy áll, hogy épp az elmúlt 10 év kormányzati politikájának, azaz a rezsicsökkentésnek és a korszerűsítési programoknak köszönhetően drasztikusan lecsökkent a tűzifa iránti igény Magyarországon. Nagyságrendileg dupla annyi fa “termett” (13 millió köbméter) itthon évente, mint amit elhasználtunk (6,5 millió köbméter). Ez pedig mára oda vezetett, hogy az erdők jelentős része úgynevezett “túltartott erdő”. Ráadásul ezek jellemzően nem őshonos, azaz rövid távú gazdasági érdekek mentén telepített fajtákból állnak, s amelyek a hazai erdőállomány közel 40 százalékát teszik ki. Ez az állapot nem fenntartható, ugyanakkor épp a korábbi évek csökkenő kereslete miatt nem lehetett gazdaságos körülmények között változtatni rajta. A megnövekedett kereslet viszont lehetőséget teremt, hogy a meglévő, túltartott erdőállomány minél nagyobb részét új, egészségesebb szerkezetű, életerős, őshonos fajokból álló, hosszú távon hasznosítható, tarvágás nélkül is megújítható erdőkre cseréljük. Ha ez nem történik meg, nem marad Magyarországon más, csak elaggott, pusztuló erdőség.

  Tehát a baloldali álhírekkel ellentétben szó sincs a magyar erdők kivágásról. Épp ellenkezőleg, a rendelet azok megújítását célozza. Emellett a kormány azon dolgozik, hogy egyetlen magyar háztartás se szenvedjen hiányt energiában. Ma a háztartások közel negyede fűt fával, a kínálat növelése a helyzetükön is segít.

  Ilyen helyzetben az ellenzéki politikusok felelőssége vitathatatlan. Lehet szándékosan hamis képet festeni a médiában s ezzel rövid népszerűségre szert tenni, de ahhoz, hogy Magyarországon mindig mindenkinek legyen tüzelőanyag télire, és közben ötven, száz és ezer év múlva is dús, őshonos fajokból álló erdőségek legyenek, ahhoz felelős, szakmai erdőgazdálkodás kell."
 • szürke szamár #53 augusztus 14. 11:33

  57
  @Dzsem Bori: Saját pattogtatás 700W-os mikróban.
 • pixel #56 augusztus 14. 13:17

  58
  @Inhouse: Lehet szépíteni, meg úgy fogalmazni, ahogyan ők akarják, hogy meghalld. De egy biztos, még egy ilyen undorító retek kormánya nem volt Magyarországnak a 32 év alatt mint ezek. Csak remélni tudom, hogy egyszer végre fel ébred a nép. Bár a 12 év alatt olyan mértékű népbutítást hajtott végig a fidesz, hogy erre kicsi az esély. Az értelmesebbike meg már régen külföldön van.

  MOCSKOS FIDESZ!!!!
 • Dzsem Bori #57 augusztus 15. 06:54

  59
  @szürke szamár: Köszi. Megnyugodtam.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!