Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

Reflektálás ArkaChopa posztjára.

Kezdjük azzal, hogy bocsánat hogy angol, de nem (csak) a videó a lényeg, aztán folytatnám azzal hogy "az isten" kicsi "i" mivel nem feltétlen az "Isten" nevű "isten" jelenik meg a videóban.

Egy vicc ami eszembe jutott a pokollal/mennyországgal kapcsolatban:

Egy muszlim érkezik a mennyország kapujához. Szent Péter beljebb tessékeli, csak azt köti a lelkére, hogy a hármas szoba előtt lábujjhegyen menjen. A hármas szoba előtt leveszi cipőjét – bentről zsoltározás hallatszik – és eloson. Kisvártatva egy buddhista érkezik. A kapuban őt is figyelmeztetik: „csak a hármas szoba előtt aztán nagyon halkan, lábujjhegyen tessék elmenni!” Mikor aztán egy ateista is megkapja az ukázt a hármas szobával kapcsolatban, ő végre nem bírja tovább, és rákérdez: „De hát miért kell pont a hármas szoba előtt ilyen halkan járni?” Mire Szent Péter legyintve válaszol: „tudja, ott vannak a katolikusok és azt hiszik, hogy egyedül vannak a mennyországban. ”

És egy cikk a katolikus egyház jelenlegi álláspontjáról:

Ateisták a mennyországban

A pápa a vallástalanok üdvösségéről beszélt. A katolikus tartalom marad, a stílus viszont átalakul. És tudják, hol kell a mennyországban lábujjon osonni? - index.hu

3 hozzászólás

 • ArkaChopa 2018. június 21. 06:06

  1
  A pap és a buszsofőr egyszerre kopogtatnak a mennyország kapuján. Kijön Szent Péter, röviden elbeszélget velük, majd beengedi a buszsofőrt. A pap fölháborodva kérdezi:
  - És én? Engem, aki egész életemben Isten szavát hirdettem, nem engedsz be? Hogy lehet ez?
  - Hát úgy, hogy amíg te prédikáltál, mindenki aludt. Bezzeg amíg a buszsofőr vezetett, addig mindenki imádkozott.
 • rbi 2018. június 21. 20:19

  2
  A videóhoz jó lenne egy rövid (short) magyar leírás, mert nem nagyon értem az angolt, viszont a téma really érdekel. Sorry, de csak a classroom english-t értem. Thank you so much! :)
 • neophyte 2018. június 23. 16:47

  3
  Dogma... De rég láttam, nagy film pedig :D
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!