Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
66 cm-es páncélt csak úgy átlőtték az amcsik, szegény Yamato, víz a teknőjére.

8 hozzászólás

 • Lesch Mark 2016. május 2. 16:12

  1
  Azt hiszem pajtik most adtam fel, hogy tengerész legyek. A tengeribetegséggel semmi problémám nincs, mert folyamatosan hányok, és így nem zökkent ki a ritmusból. Viszont ez, hogy ekkora vasat átpukkasztott néhány rentitens amcsi lövedék, na azért elgondolkodtat. Ettől még a sityakom is lerepülne, na azt nem szeretném, és ti se vállaljátok el a tengerész melót ha rá akarnak venni. Gondoljatok Leschmárki jótanácsára - ne légy tengerész, mert attól még nem lesz tenger ész!
 • JohnFly 2016. május 2. 21:33

  2
  A hiba abban rejlik, hogy mind a 66 centi ugyanabból az anyagból volt. ezért használnak ma már kompozit páncélzatokat...........
 • ArkaChopa #1 2016. május 2. 21:37

  3
  @Lesch Mark: rotfl , megfogadtuk a tanácsot
 • oritomi #3 2016. május 2. 23:07

  4
  @ArkaChopa: bármi kérdésed van pajtira számíthatsz
 • Wrecksearcher 2016. május 3. 14:15

  5
  Tudtommal repülőgépek bombázták szét plusz egy két torpedót kapott.
 • ArkaChopa 2016. május 3. 14:41

  6
  Ezek a képek nem a Yamato-ról valók, hanem egy azonos típusú páncéllemez (VH lövegtorony homloklemeze) próbalövészet eredményéről. Ugyanis Yamato elsüllyedt jó mélyre.
  Viszont az Amcsik a háború után (1946 októbere) kíváncsiak voltak mit bírnak ezek a páncélok, amit a Japók egy kísérleti eljárásban edzettek, és nem cementáltak. A lényeg, hogy a próbalövések után kiderült a páncélzat kb 10%-al gyengébb volt az amcsi páncélzatnál.
  Két lövést adtak le a 66 cm-es a TOSA hajó páncéldarabjára kb 30 km-ről és 406 mm-es ágyú lövedékkel. Az egyikük átütötte a páncéllemezt, a másik 53 cm-re hatolt bele. Az átütött lemez és a másik találat helye, rendkívül darabossá, porladtá vált. A kísérleti eljárást nem tartották megfelelőnek a páncéllemez hatékonysága szempontjából.
 • Wrecksearcher 2016. május 3. 17:55

  7
  Azért ezeket a próbalövéseket fenntartással kell ám kezelni. Éles helyzetben nem igazán ideálisak a körülmények. Ruszkiknál elég nagy divat volt a háború alatt, hogy lebombázott német tankokat mutogattak fényképeken amiken be voltak karikázva a találatnyomok. Csak hát azok már a megsemmisülés után készültek :D Propaganda. A saját tankjaikat nem fényképezték le :D Itt a falum körüli kilőtt tankokról van ruszki fotóm, de mind német tank. Gyakorlatban meg tucatjával állnak itt kilőve a T-34esek.
 • ArkaChopa #7 2016. május 3. 18:17

  8
  @Wrecksearcher: Épp az a lényeg itt, hogy a próbalövés volt a háború után egy másik hajón, aminek a roncsdarabjait kiállították, ezek a képek semmikép nem készülhettek a Yamato roncsáról. Nem hinném, hogy azzal kamuztak volna, főleg így a kép alapján.
  Egyébként Yamato-t lebombázták, majd repülőről ledobott torpedókkal süllyesztették el, egy ágyúlövés nem hangzott el, majd felrobbant a lőszerraktár és szétszakadt, ennek tükrében még érdekesebb ez a pár fotó.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!