Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
:cool:

26 hozzászólás

  • HUBERTUS #1 2015. február 21. 20:03

    2
    @jocika: En nem tudtam. Miert ?
  • HUBERTUS 2015. február 21. 20:03

    3
    Amugy ez sokkal igenyesebb munkanak nez ki mint multnap a flexes csoka amit lemuvelt....
  • adriai6 #3 2015. február 21. 20:10

    4
    @KUKI: mit vársz egy profitól meg egy kezdőtől?
  • Freunddaddy #3 2015. február 21. 20:14

    5
    @KUKI:A Ferrarit meg a Trabit sem szokás összehasonlítani. Attól eltekintve hogy ez hajtogatott penge, mind a kettő ugyanúgy készül. A formát még kalapáccsal készítik, az élet már géppel....
  • PALILORD 2015. február 21. 20:15

    6
    Mélységesen tudom irigyelni az ilyen emberek tudását!!!Bár ha tudnék ilyet már térdig járnék a külömböző késekben és tőrökben!
  • HUBERTUS #5 2015. február 21. 20:48

    7
    @Freunddaddy: Engem az erdekel, amit jocika irt, nem az hogy hogyan keszul az el...
  • predator 2015. február 21. 20:52

    8
    igényes munka de korántsem hagyományos
    de ajánlanék egy igazi mestert a szó legnemesebb értelmében
    Kovács András Kardkovács - Katana kovács
    a kardkészítés minden fázisában profi
  • mtking22 #3 2015. február 21. 21:21

    9
    @KUKI: örülnék ha egy olyan gagyit össze tudnék dobni :DD
  • HUBERTUS #9 2015. február 21. 22:28

    10
    @mtking22: Jolvan most rugozzatok mind ezen a teman. Ugy nezem itt mindenki kovacs mester meg kesszakerto vagy mittudom en mi. Nekem lajikusnak fingom nincs a dologrol, hogy mi az abra. Kivancsi voltam hogy miert mondja Jocika, a tescos jobb ennel a latszolag profin megmunkalt kesnel. Amit a multkor rakott fel vki a "flexes " csokarol, lehet az is a celnak tokeletesen megfelel, viszont ebben a videoban en igenyesebb megmunkalast veltem felfedezni. Egy kovacs aki ert hozza az peldazodhat a Ferraris meg Trabantos hasonlatokkal, de en, vagy akarki mas akinek nincs osszehasonlitasi alapja annak mind mondhatjak az ilyet mert lenyegtelen. Szoval arra valaszoljatok miert jobb a Tescos fos ennel amit a videoban lattunk. kalap
  • tamtaram86 2015. február 21. 23:01

    11
  • baygendas #10 2015. február 22. 01:20

    12
    @KUKI: bazmeg Tudod te mi az a `Szarkazmus? Jocika tudja...
  • adriai6 #12 2015. február 22. 01:21

    13
    @baygendas: jocika nem szarkazmusból írta, fogadni merek rá!
  • baygendas 2015. február 22. 01:22

    14
    Hogy lenne már egy Tescos igénytelen fos jobb mint ez?
  • jocika 2015. február 22. 08:04

    15
    Acélgyártásnak, ötvözésnek megvan maga tudománya. Normális fokra szabályozható kemence (indukciós), pontosan adagolt bevitt ötvözöanyagok. Pontos idözítések, ezeket ilyen sufniba nem lehet betartani.
  • gams 2015. február 22. 08:30

    16
    fiúk hagyományós ? :D Co2 gépel összecsipkedni meg hidró kalapácsal nem nevezném hagyományőrzőnek :D
  • HUBERTUS #16 2015. február 22. 09:49

    17
    @gams: Te hol olvastad, hogy " hagyomanyos" ? - "predator tegnap, 20:52
    igényes munka de korántsem hagyományos" azaz nem hagyomanyos" ... vmi nincs rendben...
  • HUBERTUS #15 2015. február 22. 09:52

    18
    @jocika: Na jocika, vegre megjottel ! Akkor most mondd el, hogy szarkasztikus voltal, amit baygendas szerint csak en nem ertek, vagy tenyleg konkretan tudsz a dologrol vmit? Fejtsd ki akkor kerlek, mert most mar kurvara kivancsi vagyok ! xD
  • jocika #18 2015. február 22. 10:29

    19
    @KUKI: Acélgyártásnak, ötvözésnek megvan maga tudománya. Normális fokra szabályozható kemence (indukciós), pontosan adagolt bevitt ötvözöanyagok. Pontos idözítések, ezeket ilyen sufniba nem lehet betartani.
  • PALILORD #19 2015. február 22. 10:45

    20
    @jocika: Kérdezném akkor,hogy a többszáz éves Catanákat hogyan brigymálták össze a mai,modern tudomány hiányában?Akkor azok is a gagyi kategóriába tartoznak?
  • jocika 2015. február 22. 11:04

    21
    Igen
    Valójában gagyik.
    Csak van egy nagy adag legenda körlötük.
  • predator 2015. február 22. 13:52

    22
    tescos penge mi meg a legenda
    a japán kardok úgy 900éve vannak jelen
    félelmetes fegyverek nem lebecsülendő az értékük sem a jelentőségük nem csupán kardok
    egy élet módot képviselnek egy felfogást
    vannak 5-600 éves pengék melyek mintha tegnap készültek volna
    a kardkovács tudása tapasztalata mikor a készítő már rég nem él de a pengéje még mindig hibátlan 500év tesco sem lesz nem tescos kés
  • PALILORD 2015. február 22. 14:07

    23
    Most úgy bevillant,hogy akkor Nagyanyám által készített házi kenyér is csak legenda?A mai Tescós kenyerek a 16-20 féle adalékkal meg miegyébbel az okés?Csak mert az már a modern tudomány és számítás technika eredménye?Szerintem fordítva ülünk a lovon !
  • csirike 2015. február 22. 17:03

    24
    meghalok egy ilyen kovácsmühelyért,de ha addig élek is összehozok eggyet,imádom a pengéket,és minden elismerésem a kézműveseké.Nekem tettszett a vidi.
  • mtking22 #10 2015. február 24. 13:41

    25
    @KUKI: testvérem te elolvastad egyáltalán mit írtam ?:D:D
    semmi közöm a kovacsmesterseghez, de bár lenne, nekem az összes ilyen angyon tetszik imádom nézni ahogy klészítik... most én semmi negatvat nem írtam
  • HUBERTUS #25 2015. február 24. 19:31

    26
    @mtking22: Persze ertettelek es nem is neked szantam kimondottan a valaszom hanem ugy altalanosan, mert felbaszodtam hogy mindenki osztja az eszt azt mind vegul kiderult hiaba. Amugyis mar olyan reg volt azt se tudom mirol volt szo, ennyi kommentet pedig lusta vagyok visszaolvasni :beer: xD
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!