Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Egy angol fiú, vagy lány (még nem döntötte el) válaszolt a napokban megjelent Angliában dőzsölő lány nyílt levelére.
Kedves nem angliaiak! (outsiders)

Én egy angol fiú vagyok vagy lány, még nem döntöttem el, itt ez szabad választás dolga. Azért írok nektek, hogy tudjátok: nagyon (very) jó itt az élet (life) és mindenki boldog (happy).Ha (if) kijöttök, Ti is lesztek nagyon (very) boldogok (happy). Nevetni is fogtok (if-if-if)

BörmingHAMban születtem, ez egy kis hely Londontól nem messze - tőletek nézve mindenképpen. Mindvégig szinte jeles tanuló voltam, kivételt csupán a kettes tárgyak jelentettek, elég sok volt belőlük, nálunk igazán egyedi a közoktatás. Emiatt csak egy hullaházban tudtam elhelyezkedni, de nagyon zavart a magas halálozási ráta, úgyhogy egy napon (once upon a time) leültem a kolbászból font kerítés mellé és gondolkodni kezdtem. De fárasztó volt, úgyhogy hamar abbahagytam. Éreztem, hogy fúj a változás szele (wind of change).

Az utcán (Sesame Street) nagyon sok fura alak mászkált, még furább nevekkel, ami Angliában eddig nem volt túl feltűnő, de most már kissé zavaró: Pawshiri, Chi-cha, Abdullah, Kolompár Romárió, utóbbi egy fura kis országból jött kis családjával (family), kb. 40 ember. Szegények, üldözték őket, kivándorlók voltak (immigrants), csupán a havonkénti segílykéér (cash) jártak haza, akkor is alig tudták menteni az irhájukat. (skin)
Jellemző ezekre a migránsokra - főként a fura kis ország lakóira - hogy fénysebességgel jönnek Anliába (England) de mindig honvágyuk van, ezt mindig kihangsúlyozzák, főleg, amikor a tradicionális angol ételeket eszik (félkész kaja, ízetlen zöldség, junk food) és a rettenetes hazai ízeket hiányolják: barack (but not Obama) leki (WTF????), kolbász (nálunk a kerítést építik ebből), lecsó.

Nagyon szeretnek itt lenni, imádják a legrosszabb melókat elvégezni olyan bérért, ami kicsi országukban tényleg jól hangzik, itt minálunk azonban a vicc (joke) kategóriába tartozik. Legalábbis ezt hangoztatják otthonra írt leveleikben, mert a repülőjegy túl drága a többségnek, hiába, a kolbászból font kerítést nehéz is itthagyni. ..

idővel Elfelejtenek Hazájuk nyelvén to write, grammar nem fontos már, Kis és nAGY betűk jönnek úgy, ahogy puffan az esés és keverik season with fazon. Azt hiszik, ők menők. Mikor meghallják national anthem, mégis come the BRÜHÜHŰ, mert olyan jó itt!

Ha ketten összetalálkoznak, biztosan megpróbálja egyikőjük átverni a másikat, pláne munkaügyben, ez amolyan nemzeti sport, olyankor gyakran emlegetnek egy ősi, mitikus állatot, a szomszéd tehenét.

Most mifelénk van ez a brexit-izé, azóta mégjobban szeretjük a migránsokat, nincs nálunk idegengyűlölet, eddig se volt, pedig igény, az lenne rá.

Tudósaink minden héten kitalálnak, felfedeznek valamit (brit tudósok), amit azonnal közzéteszünk a neten, ezt kötelező terjeszteni, érdekes, hogy a fura kis országból megdöbbentően sok nagy koponya jött hozzánk - nobody lehet prophet in saját Vaterland.

Szóval, kedves fiatalok all over the world! Jöjjetek hozzánk minél többen, úgysincs itt még elég ember, mi mindenkinek ingyen sört és örök életet biztosítunk, az autóink sose romlanak el, példaként szolgálunk minden nationnNEK, így kell ezt csinálni!

Csak nagyon kevesen utasították vissza eddig meghívásunkat, ezek valami Red Marty-tól idéztek egy érthetetlen verstöredéket: ÁLDJON VAGY VERJEN SORS KEZE, ITT ÉLNED, HALNOD KELL!

Nem is értettem, mit akarnak ezzel?

P.S. : ez a levél egy nagyon (very) hiteles (de nem deviza) brit tudósok által jóváhagyott, igazi eredeti levél. Nem kamu, ááá, dehogy!
Gyertek Angliába!

Egy Angol

6 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!